Vkot 9-12/2017: Purkamista ilman sen suurempaa suunnittelua

Ja taas ollaan lähempänä kevättä ja kesää! Toivottavasti kevät olisi vähäloskainen. Varmaan ihan turha toivo…

Viikko 9. Purkamista, purkamista, purkamista. Siihen se aika suurimmalta osin miehellä menee. Alla kuvasaldoa viikonlopulta:

Tuo alhaalla keskellä oleva kuva kuvastaa tosi hienoa kengitystä (hirren korvaaminen kivijalan yläpuolelta): lautapaikka hirressä, joka kiinnitetty LAASTILLA. Todella ammattimaista… Maapohjasta löytyi tavaraa seuraavassa järjestyksessä alimmasta ylimpään: maapohja, styroksi, muovi, vanhat eristeet, rossilaudat, uudet villat. Taas, erittäin ammattimaista. Maapohjaa pitää kaivaa sellaiset 10-15 cm pois, koska viiden sentin hiekkakerroksen alta löytyivät vanhat oljet. Ja, koska kaikki orgaaninen aines tulee maapohjasta poistaa, joutuu mies huhkimaan vielä vähän ekstraa…

Todella kiva, että tämä ammattimainen remontoija on jättänyt puumerkkinsä yhteen lautaan. Itse en ehkä mainostaisi näin mainiota työnjälkeä. Mutta meitä on moneen junaan 🙂

Lauantaina mies myös teki reikähommia, tällä kertaa tulevan sivuoven paikkaan:

img_2376

Sunnuntaina tehtiin pihan siivousta ja tulevan khh:en purkua/vaurioiden korjausta. Sain pojan nukutettua ulos, joten minäkin pääsin vähän puuhailemaan (=siivoilemaan). Saatiin apuun naapurissa asuva kaverimme, joka rempannut jo yhden vanhan talon naapuripitäjässä.

Vaurioita löytyi vanhan vesiputken kondensaation jäljiltä. Onneksi miehet saivat pähkittyä miten korjata vauriot ja miten tukea lattiarakennetta. Kuvasaldoa päivältä:

Mä olin jotenkin siinä uskossa, että kaikki puutavara oli jo ulkona. Liian aikaisin tuulettelin, kuten kuvasta näkyy 😀

img_20170305_140519

Maapohjaa tyhjätessään tuli miehelle selväksi, että savotta oli melkoinen. Päätös imuauton paikalle kutsumisesta tehtiin nopeasti. Ei pysty, ei kykene.

Viikko 10: Paljoa ei tapahtunut rempassa. Viikonloppuna tehtiin lumitöitä sekä mies siirsi neljä mottia polttopuita kuivumaan halkovarastoon. Remppapuolella odotellaan imuautoa, joka tulee viikon 12 maanantaina.

Viikko 11: Ei vieläkään rempassa suurta edistystä.

Viikko 12: Imuauto tuli, eristeet lähti. Uusia, välipohjan eristeitä, haettiin lähisahalta. Pusseja tuli 40 kpl eli n 12 kuutiota. Mies raahasi ne yläkertaan ja osan levittikin jo. Osa jäi pussimuotoiseen säilytykseen.

Mies myös vähän suurensi oviaukkoa ja asensi karmit paikoilleen. Vähän vielä on tuuletusrakoja havaittavissa. Onneksi on vaneria. Raot ihan tarkoituksellisia, on vähän kosteaa maapohjassa niin saadaan kuivatettua sitä. Vähän oli karapuu saanut osumaa ajansaatossa 😀

Viikonloppuna mies ohjasi tarmonsa piikkaamiseen sekä khh:en tuentojen tekoon. Sai myös työkalut ojennukseen 🙂

Lauantaina minä siivosin sivupihaa, ei ole enää (niin) siivottoman näköinen. Pinoilin puita erinäköisiin ja -kokoisiin pinoihin ja riskat saatiin lavalle. Kävin Motonetissa hakemassa kaasupolttimen, jolla saatiin poltettua puulieden kannesta siihen laitettu tökötti pois. Poltto suoritettiin ulkona. Hienosti lähti eikä sen alla ollut ruoste pahannäköinen.

IMG_20170401_180659

Sunnuntaina käytiin Somerolla hakemassa vanhoja keittiökaappeja kodinhoitohuoneeseen. Sieltä kotiuduttuamme jatkoin sivupihan siivoilua, tällä kertaa hiekkakentällä. Sinne oltiin roudattu rakennuspuuta takapihalta ja se näytti aikasmoisen kaamialta nyt kun lumet olivat lähteneet. Tehtiin kasoja, jotka voidaan sitten joko polttaa paikoillaan taikka hallitummin öljytynnyrissä.

No siinä kaikki taas tältä viikolta, palataan taas parin viikon päästä (tai aiemmin tai myöhemmin, ken tietää…).

Viikon kissakuvassa koko poppoo miinus Väkä. Harvinainen yhteiskuva näistä.

IMG_20170321_194330

4 kommenttia artikkeliin ”Vkot 9-12/2017: Purkamista ilman sen suurempaa suunnittelua

  1. Ihan hiki tulee lukiessakin, kun tietää tehtävien sisällön. Ei muuta kuin huolella eteenpäin ja varmoja ratkaisuja.

    • Ai sinäkin olet löytänyt tämän blogimme, kiva! Ja juu tämä olisi suunnitelmana, ei kannata näissä asioissa hötkyillä 🙂 Tervetuloa taas käymään, jos aikaa joskus on!

Kommentointi on suljettu.