Vkot 1-8/2017: Suunnittelua ja purkamista

Ollaan päästy helmikuun puolelle, jippii! Kohta on kevät! Aurinkoa ja lämpöä! Okei, ohan siihen vielä aikaa, mutta kyllä sekin aika jossain vaiheessa koittaa 🙂

Näiden kahden viikon teemana ovat olleet purkutyöt, kuten edellisessäkin postauksessa. Lisäksi olen alkanut miettimään kahden tilan sisustuksellisia ratkaisuja.

Viikolla 6 mies jatkoi tulevan kodinhoitohuoneen kanssa. Nyt vuorossa oli lattian purkaminen muovimatosta sekä kovalevystä. Ikkunan (tulevaisuudessa oven) puoleiselta seinältä purettiin vielä viimeisiä kipsilevyjäkin.

Sitten siihen jää vielä raakalauta, jonka alla koolaukset ja niskat. Niskoja ei uusita, vaan lattiarakennetta vain vahvistetaan, koska tilaan tulee kuitenkin kaksi pesukonetta sekä kuivausrumpu yms. Olemme myös päättäneet tässä hiukan törsätä: sivuoven (joka siis ulko-ovi) eteen tulee kurasyöppö (lattia-allas). Tämä helpottaa koiran tassujen, lasten saappaiden yms. pesua. Haaveilen myös kuivauskaapista, katotaan sitten tuleeko sitä ja jos tulee niin milloin.

Olen miettinyt kylpy- ja kodinhoitohuoneen lattialaattoja (tällaisia asioita minä pystyn tehdä, aikaa kun ajatushommille kyllä on). Olen päätynyt seuraaviin:

KHH (n 11 m2), perus 10×10

img_2327

Kylppäri (4,5 m2), kuusikulmainen valkoinen laatta

img_2303

Kummatkin tulevat mustalla saumauksella, koska en tod jaksa aina miettiä miten vaaleat saumat saadaan pidettyä siisteinä.

Kylppärin värimaailmasta haluaisin vähän värikkäämmän, mutta mielestäni laatta pitää olla ns. neutraali. Seinään saa maalia laitettua suht helposti, mutta värikästä laattaa ei noin vain vaihdeta lattiasta jos/kun se alkaa tympimään. Ekaksi oli tarkoitus, että koko kylppäri olisi paneloitu, mutta tovin asiaa pähkäiltyämme päädyimmekin kahden seinän laatoittamiseen ja kahden panelointiin. Seinälaatatkin ovat perusvalkoiset kiiltävät laatat tiililadonnalla ja mustalla saumalla, kokovaihtoehdot ovat joko 20×25 tai 25×40.

Kahteen seinään tulee siis puolipaneelit. Ne eivät ole perus helmiponttia, jota on jo käytetty katoissa yms., vaan otettiin STK-paneelia. Sen päälle tulee peitelista.

Olen jotenkin todellä tykästynyt smaragdinvihreään ja turkoosiin. Voipi siis olla, että paneelit tulevat maalattua jommalla kummalla. Mutta tila on sen verran pieni, että pitää miettiä miten kirkasta/räväkkää sinne sitten kannattaa laittaa. Alla skeemoja, jotka vetoavat mun värimakuun.

Paneelien ja katon väliin tulee vielä tapetti (kustannusteknisistä syistä), jolla tilaan saadaan ehkä vielä vähän raikkautta. Ostin sitten tuollaisen alla olevan. On ainakin väriä, josta ottaa vaikutteita 🙂

Tapettia näkyy vain 60 cm, joten siihen ei tarvinnut kauheaa rahamäärää investoida.

Kodinhoitohuone tulee olemaan aika mustavalkoinen, ainakin laatoiltaan. Välitilaan haluaisin fasettilaatan valkoisena. Tyyliin alla oleva:

img_2323

Mutta tuo otetaan vain jos halvalla jostain saa. Tila, johon tulee, ei ole kauhean suuri, vain noin 3 m2, mutta tässä vaiheessa alkaa budjetti olemaan aika tiukilla.

Kaapistot ostin käytettynä. Vaasasta tulee alakaappi sekä yksi yläkaappi:

Meidän kaverilta Soilelta tulee taas toinen yläkaappi. Nyt on siis KHH:n kaapit hankittu. Vähänkö hienoa!

Viikko 7. Viikolla ei taas tapahtunut mitään ja viikonloppukin meni siskolla kyläillessä. Ei uutta rempparintamalta siis.

Viikko 8. Mies pisti purkien. Kuvasaldoa siitä.

Ihan hyvä, että tuossa ikkunan paikalla on nähtävästi ollut jo joskus ovi. Ei helpommaksi voisi oven laitto mennä 😀 Ja niin, työnjäljestä näkyi, että alkoa oli korjatessa vedetty (kuten löydöt antavat ilmi…).

Joskus ovat ampiaiset pitäneet pesää alapohjassa, nais…

Piti vähän säitä viikonloppuna, kivasti tuli  lunta ja oli kylmää. Ei kärrien pyörä oikein tykännyt pakkasesta…

Ja sitten vielä ylimmäinen työjäljentarkastaja työssään:

img_20170225_112702

Nonni, oliskohan se siinä tältä osin taas. Parin kuukauden päästä taas lisää 😀 Noh, toivotaan, että saan kirjoitettua aiemmin…

Hyvää viikkoa palleroiset, kesää kohti mennään!