Vkot 51-52/2021: vuosi loppui, tekeminen ei

Loppuvuonna keskityttiin eristämiseen sekä tapitukseen. Yksi vuosi takana. Ihan älytöntä. Ihmeellistä. Paljon tuli tehty. Paljon on tekemättä. Kyllä se tästä.

Vko 51/2021: Mies teki alapohjan vetoja saunalla. Sekä alkoi valmistelemaan teknisentilan sähköjä.

Ja yläkerrassa laitettiin eristeitä vino-osuuksille. Näihin laitetaan FF-PIR’iä. Ei perinnerakennusraamatun mukaista olleskaan, mutta oli pakkorako. Toiselle puolelle jätettiin kylmät sivuvintit eli harja tuulettuu sitä kautta.

Vko 52/2021: viimeistä viikkoa viedään. Eristepalapeliä tehdään eteispattien vino-osuuksissa. Aikamoista hommaa eikä varmasti kaunein eristekukka kedossa 😀

Kattoikkunoiden kohdalle tehdään väliaikaisratkaisu, koska ensi kesänä saadaan vasta niihin ikkunat paikoilleen. Tekijät jo buukattu, tuennat tehdään kesäkuussa. Onneksi tekijöillä myös tuttu kattotyyppi, jos sen kautta saisi uusien ikkunoiden kattopellitykset tehtyä samalla aikataululla.

Ja saatiinhan me yläkerran lattiaakin tehtyä. Käytettiin tapituksessa Poratuuli.fi:stä ostettua Wolfcraft tapituskiskoa. Helpotti työtä paljon, sanoi mies.

Vuoden viimeisiksi kuviksi valikoituivat nämä, jotka soittavat sieluni harppua hiljaa. Puolikas ylläpitoheppa lähitallissa, kaunis kuulas talviaamu tallin pihalta katsottuna ja olohuoneen sininen takkavalkea. Kaikki rakkaita.

Kiitos kaikille seuraajille tästä vuodesta, toivottavasti jatkatte matkamme seuraamista myös ensi vuonna! (okei, nyt on jo melkein tammikuun puoliväli, kun tätä kirjoitan, mutta noh, potaatti/potaatto…)