Vkot 47/2020-53/2020: saunaa ja yläkertaa samaan aikaan

Vko 47: Täällä oli taas kerran sellaiset tuulet, että lähti yksi levy irti saunan seinästä ja sitä mies sitten korjaili. Laitettiin vaneri, tuulensuojalevyt sitten keväällä. Kodarin lämmönvarausta parannettiin maailman esteettisimmällä tavaralla eli tyråxilla.

Vko 48: lattiarakennetta kasataan saunassa. Lattiatuulilevyä laitetaan rossilaudoituksen sijaan.

Yläkerrassa taas tehtiin siivoustyötä. Talkootyönä tuli hyvä lopputulos. Löytyi vanha kenkäkin. Hieno.

Vko 49: yläkerrassa alettiin tekemään kattorakenteita. Laskettiin eristepaksuuksia. Laitettiin lautaa villoja varten jne.

Viimeinen kuva on kaupunkimme kaupungintalon ikkunoista, joiden mallisia minäkin halajan yläkertaan. Sain käydä kattomassa noita sisältä päin, mitat ovat 140×70 eli hyvin kompaktit ja mahdolliset toteuttaa meillekin. Pitää vaan etsiä pokat.

Neljännessä kuvassa näkyy osa noin kymmenestä munalukosta, jotka löytyivät seinän sisältä. Avaimia ei valitettavasti ollut. Eikä kirstua, jossa kultaa.

Saunassa taas lattia etenee. Vessan ja saunan välinen seinäkin rakentuu.

Vko 50: Ja lisää seinähommia saunalla.

Päätyhuoneen katto alkaa rakentumaan. Eli vanhat vuorivillat takaisin, kun tuuletus kunnossa. Okei, ei ihan perinteistä, mutta menköön.

Vko 51: tällä viikolla tehtiin vain yläkertaa. Miten paljon voi lasivillaa mahtua 180 neliöön?!? No, paljon. Stana. Jäteasema tykkää, kun tungen tuon kaiken ilman pusseja kärryllä heille. Aivassama.

Ettekä uskokaan mitä tuolla kipsilevyn päällä on asustellut? Kyllä, oravaa ja hiiriä ja sen sellaista. Kakkaa ja pissaa oli ihan runsaanlaisesti.

Vko 52: demolition on the way. Eli kauheasti kipsiä ja lasivillaa. Seiniä alas.

Koska alakerrassa ei ole ollut pitkään aikaan mitään projektia, viimeksi vierasvessa, joten kyllähän sitä pitää jotain tehdä! Keittiö! Eli ekana on kuva lähtötilanteesta ja sitten lopputulema viimeisenä. Sorry for the mess, kuulkaas.

Vko 53: yläkerta pääosassa. Lisää lautaa kattoon. Sitten villaa niiden päälle. Sitten paperia lautoihin. Ja lisää lautaa paperiin kiinni. Sitten voikin laittaa jo paneelit.

Avattiin kylmää vinttiä. Siellä oli nämä muovit vuodelta kaheksakytjotain. Kaksi jätesäkillistä kauhealle haisevaa shaibea. En nähnyt hajun aiheuttajaa, mutta jostain se haju tuli. Tuolla viimeisessä nurkassa on tuollainen kasa. Dunno mikä se on. Pitää jossain vaiheessa paneutua asiaan (lue: laittaa mies asialle).

Sellainen oli tämä vuosi. Katoin vuoden ekaa postausta. Kyllä päästy eteenpäin, vaikka joskus tuntuukin asiat tapahtuvan tosi hitaasti. Mutta kyllä tämä joskus loppuu. Ja alkaa taas uudelleen. Tai aletaan tekemään jotain uutta.