Vkot 46-50/2021: Laatoittamista, tasoittamista ja yläkertaa

Joulu on jo ovella, todellakin. Kylmää on. Kaikki jäässä. Motivaatiokin 😀 Mutta ollaan me jotain tehty kuitenkin. Laatoitusta ja tasoitusta, siitä se remontti tehty on! Ja, kun ei voi laatoittaa kylmän takia, mennään tietenkin yläkertaan. Siellä kylmä, mutta eipähän vesieristeet jäädy.

Asiaan.

Vko 46/2021:

Saatiin yläkertaa taas eristettyä. Nyt vuorossa oli toisen eteispatin yläpuoli. Hyvästi roskien heitto helposti alas *nyyh*. Lisäksi mies kivasti siivosi saunatupaa. Mahtuu taas lisää rojua sinne sun tänne.

Vko 47/2021:

Laatottelin saunaa. Oli kivaa. Ratkaistiin pieniä ongelmia ikkunanpielissä. Kun olin laittanut kulmalistat, olivat ne jääneet jotenkin kanttaamaan. Mies otti pois sellaiset turhakkeet. Sitten vesierkkaa lisää.

Vko 48/2021:

Pesuhuoneen seinät saivat ekan tasoitekerroksen päällensä. Sitten kun olen tyytyväinen, tulee maalin vuoro. Sitä ennen pitää kuitenkin laatoittaa lattia, koska se kertoo minkä värinen maali seinään sitten loppujenlopuksi tulee.

Vko 49/2021:

Teinpä tässä vähän yläkerran hahmotteluja. Oikeastaan kaikki lähti meidän makkarista ja pyykkikuilusta. Että miten sen saa toimivaksi. Mielestäni nyt siitä tuli toimiva. Tai on ainakin sellainen paperilla 😀

Meillä kävi valaistussuunnittelija, ihana Netta Heikkinen Sähkömaailmasta (https://sahkomaailma.com/). Suosittelen erittäin paljon! Ai että, kun olikin samanlaiset suunnitelmat meillä. Oli tosi mukava huomata, ettei omat ideat ole ihan käyttökelvottomia ja huonoja vaan jopa hyviä ja kelpoja! Alla havainnekuva saunan valaistuksesta. Sauna on enemmän hämyinen kuin kirkas, jo ihan pellon puimisen takia. En halua olla valaistussa saunassa, kun traktori menee ikkunan ohi 😀

valaistussuunnitelma

Pukeutumistilaan tulee vanhoja valaisimia. Kaksi tuollaista pientä vinossa olevaa seinään naulakon molemmille puolille symmetrisesti. Ja vähän matkan päähän kattoon pallovalaisin. Pillerivalaisimet tulevat vessaan.

Kun laatoitus kävi mahdottomaksi kylmän takia, siirtyi mielenkiinto yläkertaan. Se on miehen valtakuntaa, joten hän sai vuorostaan palella siellä. Noh, kyllä me saunalla vähän tehtiin hommia, eristettiin käytävän lattiaa, josko sielläkin lämpö pysyisi paremmin jossain vaiheessa. Eipä ole ihme, että vähän on lattia ollut kylmä, kun ekaa kuvaa kattoo…

Ja miehen hommia yläkerrassa. Sivuvintille lattiaa Salosta haetuista lankuista. Nyt saadaan ikkunat sinne säilöön, kuten myös kaikki muut lastenhuoneessa olevat kamat, jotka aina tiellä. Päätettiin alkaa tekemään yläkertaa huone huoneelta valmiiksi. Aloitetaan pojan tulevasta huoneesta. Se vaan pitää tyhjentää ekaksi.

Ja niin, mun kahden viimeisen laatan kurimus aiheutti sen, että saunan laatoitus meni holdiin kylmyyden takia. Ikkunalaudan alla olevat laatat olivat liian matalia, joista sain päänsärkyä ja ahdistusta. Ihan vaan siksi, että silmä hakeutui niihin ihan koko ajan enkä olisi saanut sitä mitenkään hyvin piiloon. Vaikkei muut sitä olisikaan nähneet, minä olisin. Ja se riitti. No, laatat pois ja kappas kehveli, samalla lähti vesierkkakin. Ja pakkasten sopivasti saapuessa, ei erkkaamisesta tullut mitään. Olkoon. Teen myöhemmin. Ei oo kiirus.

Viikon/vuoden ostos

Ostin muuten timanttilaikan Dremeliin. Ai että, kun on ihan paras laatoittojen leikkaamisessa! Vähän käsi tärisi, kun jännitti, mutta kun siitä pääsi niin ei mitään ongelmaa. Sai tehtyä ihan samat kuin rälläkällä, mutta siistimmin. Rälläkällä teen kyllä putkien läpivientireiät, mutta tolla saa hyvin leikattua esim. jo paikallaan olevat laatat. Suosittelen! Tällainen siis: https://www.k-rauta.fi/tuote/timanttilaikka-dremel-545sc/8710364042883, ei ole hinnalla pilattu todellakaan.

Vko 50/2021:

Tällä viikolla hommia tehtiin niin yläkerrassa kuin myös saunalla. Tehtiin, ihan hyvä, päätös että yläkerrassa aletaan nyt tekemään huoneita yksi kerrallaan. Ja sitä varten pitää sitten, tietenkin, siivota ja siirtää taas asioista paikasta toiseen. Ikkunat siirrettiin siis kylmälle vintille, siellä niiden paikka. Lisäksi eristettiin horminvierustaa sekä lattiaa, jotta päästään laittamaan lautoja paikoilleen. Ja paikoilleenhan ne menivät! Seuraavaksi tehdään tapitukset.

Saunalla taas valmistauduttiin tuvan lattian ylösnostamiseen ja alapohjan paperointiin.

Lisäksi vein yläkertaan kutteria. Olin sielläkin ekaa kertaa. Onhan siellä tilaa kerrakseen :O

Pahoittelut maailman huonoimmista panoraamakuvista, en vaan osaa 😀

Tässä nyt tämä sitten. Vuosi melkein taas vierähtänyt. Lopuksi kuva noin seitsemän vuoden takaa. Oltiin purkamassa nykyistä olohuonetta. Tuo aika tuntuu niin kaukaiselta. Ja onhan seitsemän vuotta suht pitkä aika…