Vkot 44-48/2018: kaikenlaista

Vko 44: Viikon teemaksi noussee sähköt ja kodinhoitohuone. Mies teki sunnuntaina teknisen tilan siihen kondikseen, että sähkäri voi tulla kytkemään remppapuolta. Kohta meillä on siis siellä sähköä :O Hää teki myös lastenhuoneeseen valaistusta.

Korjattiin myös porrasaulan ikkunan alaosa ulkopuolelta. Sain vihdoin kuvan vanhasta, alla olevasta, julkisivulaudasta. Tuollainen siitä tulee taas n 10 vuoden päästä, kun julkkariremppa tehdään. Tuo vanha väri on mielestäni paljon parempi. Alkuperäinen taitaa olla italianpunaista ja uusi taas faluninpunaista.

Viikolla mä siivoilin remppapuolta. Nyt ihan mahtuu taas jo kävelemään 😀 Otin ihan imurilla, ohhoh.

Menin vähän myös mukavuusalueeni ulkopuolelle eli leikkasin vessanpöntön viemäriputken mittaansa. Oli aika jännää! Nyt on vessanpönttökin paikoillaan <3

Sitten päästiinkin kodarin vaikeimman homman kimppuun eli pyykkikuilu/viemarintuuletus/kaappi-hässäkän. Ekaksi ajateltiin, että tehtäisiin ihan itse taas kotelo ja sinne hyllyt jne. Mutta kun työ eteni, mies tajusi ettei siitä vaan tule mitään. Toi ovi tuossa oikealla aiheuttaa ongelmia kiinnityksessä jne. Ostettiin siis Ikeasta kaappeja, jotka sitten laitetaan tuohon. Alle tulee kissanvessa. On tämäkin stana työmaa. Mutta hyvä siitä tulee. Varmasti.

Vko 45: Sairasteluviikko, mutta niin sitä vaan remppaa tehdään. Ei pää oikein anna periksi sairastelulle, vaikka varmasti pitäisi. Viikolla kyllä himmailtiin, miehellä nousi kuume yli 39n, mutta viikonloppuna sitten pykättiin pääkivuista ja isänpäivistä huolimatta kaappia. Ja siitä oikeasti tulee aika hyvä! Ensi viikolla jatkuu. Jaksaa jaksaa.

Oppia otettiin vintin ovesta. Kaapissa siis on yksi iso kaappi (40*200), joka jaetaan kahtia. Ylös tulee pyykkikuilu, alas säilytystilaa. Vieressä on kaksi 20*80 kaappia, joihin voi sitten laittaa mitä sun sattuu. Tulee siis neljä ovea. Pinnaksi tulee helmiponttia.

Alla lauantain tuotos.

Ja tässä sunnuntain.

Paneelit tietenkin loppuivat kesken, joten hommat jäivät kesken. Pintaan tulee sama vanha vihreä kuin mikä noissa kaapeissa. Alareuna tehtiin tarkoituksella 5 cm liian pitkäksi, jotta piilottaa alle tulevan verhokiskon sekä tason jatkon epätasaisuuden. Koska ulkokuorihan vaan merkkaa, right 😀

Ja heiheiheiiiii, löydettiin meidän yläkaappien ovetkin! Forssasta ostettin neljä ovea (yläovet ja kaksi alaovea), jotka saadaan parin viikon päästä. I feel littlebit optimistic <3

Vko 46: Operaatio kodari jatkuu. Mies pisti kattolistat paikoilleen. Ältsiä!

Sitten alettiin vääntämään kaapin saranoiden kanssa. Ei hilpatti siinä oli hommaa. Mutta lopputulema oli ihan ok. Ja sitten maalaus. Naulanreiät pitäisi kitata, hioa ja maalata vielä toinen kerta.

Vko 47: Deadline sunnuntaina. Stressi kasvaa. Mikään ei muka edisty. Aaaaaargh. Mutta kyllä me se sitten valmiiksi saatiin. Melkein.

Lauantaina muutettiin toiselle puolelle. Makkari otettiin käyttöön, lastenhuoneeseen siirrettiin lelut. Ruokailuhuoneesta tuli nimensä mukainen, olkkari siirtyi entisen makkarin paikalle. Ihanuutta sanon minä. Neljä vuotta siinä meni, vähän vielä päälle. Vedet ja sähköt saadaan jossain vaiheessa, kunhan tekijät ovat vapaana.

Mutta alkuviikosta mies puuhaili, ylläripylläri, kodarin kanssa. Maalailua, hyllyjen laittoa, listoja ja sen sellaista.

Mä kävin tiistaina hakemassa ne forssalaiset ovet ja lauantaina päästiin sovittelemaan paikoilleen. Kyllähän ne soppii <3 Joo, ehkä pitää maalata, hieman on eri väriset 😀

Ja siinä se sitten on. Alakerran muutkin osiot. Pahoittelut makkarin siivosta, niin se vaan päivässä myttääntyy 😀 Ja sunnuntain riemua, kun vanhemmat saivat vihdoinkin telkun sinne oikeaan olkkariin. Ja voidaan käyttää soundbaria, kun poikapoikanen nukkuu 20 metrin päässä. Oijoi, joyjoy.

Vko 48: Jotenkin hommat edistyvät hitaammin, kun deadline meni 😀 Ei yllätystä tässäkään. Mutta ilmojen kylmetessä huomasimme, että kylmää tulee sisään erinäisistä paikoista. Niin sivuoven väleistä kuin myös kylmästä yläkerrasta. Mies pääsi vähän eristyshommiin taas. Ja fiilistelemään seuraavaa työmaata….