Vkot 40-43/2017: kaappeja, maalia sun muuta

Ja taas ollaan lähempänä talvea. Sitä pimeyttä. Loskaa. Yöh. Mutta onneksi on remppa, joka pitää mielen reippaana 😀

Vko 40: Edellisen viikon hommat jatkuvat. Mä sain aloitettua tauluhyllyjen laittamisen. Keskiviikkoon mennessä olin saanut ne siihen asti, etten voinut enää jatkaa, koska kaapit sekä karmilistat. Mutta kyllä mä taas tykkään. Joo, vähän on vinoutta seinässä, joka toi omat ongelmansa, mutta kokonaisuutena toimiva. Mun mielestä.

Siivoilin kanssa vähäsen keskiviikkona. Sekä hioin yhden khh:en yläkaapin. Nyt ne voisi maalata ekaa kertaa.

Ja niin, teinhän minä yhden, öh, hankinnankin tiistaina. Kaapin pistin ostaen. Taas… Mutta kun se oli niin ihana!! <3

Valitettavasti juomat eivät kuuluneet kauppaan. 😛 Tuosta tulee pojan vaatekaappi. Ja taas mä tykkään. Mä tykkään paljon kaikesta nähtävästi.

Torstaina ei tehty mitään. Sohvan kutsu oli liian voimakas.

Perjantai-iltana mies keskitti voimansa listoihin. Pääsi lastenhuoneen lattialistojen kimppuun. Ekaksi listat mallaillaan paikoilleen ja leikataan valmiiksi, sitten vasta maalataan.

Minä tein päivällä liisteriä. Päästään tapetoimishommiin. TAAS. VIHDOINKIN!

Lauantaina mies jatkoi listojen kanssa. Tuo ekan rivin viimeinen kuva kuvastaa vanhan talon listoituksen ongelmaa: koskaan mikään ei ole suoraa tai jos vahingossa joku on, niin ihan varmasti toinen ei ole (seinä on, mutta katto ei jne.).

Minä aloin tapetoimaan aulaa. Voi vattu, kun oli taas vaikeeta. Tapetti, non-woven, on paljon kovempaa ja ns paksumpaa kuin paperitapetti. Paljon vaikeampaa käsitellä, mielestäni. Mutta joo, kai siitä ihan hyvä tulee. Toivottavasti. En muistanut alkuun, että olikin kuviokohdistettavaa tapettia. Ekat kaksi vuotaa ovat siis kohdistamattomia. En jaksanut alkaa repimään toista enää alas siinä vaiheessa. Seuraavat sain kohdistettua.

Sunnuntaina meille tuli vieraita: anopit. Eli mun ja miehen äidit. Me naiset (sekä poika) mentiin Fiskarsiin Slow Food Festivaleille. Mies meni korjaamaan pakua pajalle. Aamulla ehdittiin laittamaan kovalevyt kodinhoitohuoneen seinille, kun mummi/o-henkilöt katsoivat poikaa sen aikaa. Nyt enää makulatuurit seinille ja avot, päästään laittamaan kaappeja. Jibii! Okei, ekaksi pitää maalata ne seinät (valkoisella savimaalilla). Jaaaa maalata kaappien rungot… Mutta ihan heti sitten päästään laittamaan niitä paikoilleen 😀

Vko 41: maanantaina ei tehty mittään, mies tuli töistä yhdentoista korvilla. Tiistaina mä tapetoin taas vähän, mutta loppui tapetti kesken.

img_20171010_2115571646147985.jpg

Noh, sitten otin kaapeista maaleja pois. Keskiviikkona ei pitänyt tehdä mitään, koska meikä mandoliini oli leffassa, mutta niin sitä vaan oltiin maalaamassa listoja ja yhtä kaappia. Torstaina vetäsin pohjan loppuihin kaappeihin (sekä pesin ne sisältä mäntysuopaliuoksella). Lisäksi laitoin päälimaalikerroksen lattialistoihin. Nyt voi mies sitten perjantaina laittaa ne paikoilleen. JEI! Piti vahata komuuttikin, mutta unohdin. Ei voi kaikkea muistaa. En muistanut ottaa kuviakaan aikaansaannoksista. Mutta ovat ne tapahtuneet. Lupaan.

Perjantaina mies tuli aikaisemmin kotio ja ryhtyi tekemään aulan lattiaa. Pari tuntia myöhemmin oli se yhtä lautaa vaille valmis. Oi että <3 Nyt vaan kodinhoitohuoneen ovenkarmit paikalleen.

Lauantai-iltana ei tehty mitään, pidettiin vapaailta. Kävin mä hakemassa postiin tulleen tapetin. Edistystä siis tapahtui siltä osin.

Lauantaina mies laittoi vikan lattialaudan sekä ovenkarmit paikoilleen. Pieni kotelointi pitää ehkä tehdä tuohon jonkinlainen kotelointi, koska toiselle puolelle tulee liukuovi. Jos liukuovea ei olisi tullut, olisin laittanut oven päälle lasin. Lisäksi hän teki listoja.

Minä taas puolestani kävin hakemassua meille uusia mattoja viisi kappaletta. Tuon yhden seisomis- ja kävelyharkat eivät oikein toimi räsymatoilla, jotka eivät mitenkään pysy paikoillaan. Okei, kaksi noista viidestä on räsymattoja 😀 😀 Mutta muut ovat villamattoja, vanhoja sellaisia.

IMG_2638

Illalla minä maalasin seinäkaappeja

ja tapetoin aulan niin pitkälle kun pystyin (tein vähän liisteriä päivällä).

Vielä jäi vähän tapetointia seuraaville päiville. Tuo yksi liiru tuonne oven päälle ja tuleva oven yläpuoliskotelointi. Hitsi, kun melkein meni ihan tunteisiin tuo tapiseeraaminen. Laitoin oven yläpuolisen vuodan suoraan (laserin avulla) ja se aiheutti sen, että nurkkaan jäi kiva kaistale makulatuuria näkyviin. Katossa se oli 0 cm, lattianrajassa taas 3,5 cm. Sitä korjatessa menikin aika rattoisasti. NOT. Mutta aikaa meni kyllä.

Sunnuntaina mies laittoi ikkunakarmien päälle pellit. Ei ehkä vesi tee niin paljoa tuhoa. Ehkä. Sen jälkeen saikin lehdet kyytiä. Tehtiin siis pihatöitä sellaiset pari tuntia. Ei ole etupiha ollut noin siivo varmaan ikinä!! Ihana tunne <3 Rehkimisen jälkeen mies lähti korjaamaan pakua, me jäätiin pojan kanssa kotiin hengailemaan. Laitettiin uudet vanhat matot lattialle. Piti vähän tehdä mattorulettia, että kaikki löysivät paikkansa, mutta kyllä nyt on hyvä!

Ja niin selvennöksenä, uusia ovat ekassa kuvassa etualalla oleva vaalea, tokassa kuvassa vasemman puoleinen punaraidallinen räsy ja vikassa tuo punainen matto sekä räsy. Ny o hyvä.

Vko 42: Kaappi saapui. Se on, yllättäen, ihana. Väliaikainen sijoituspaikka eteisessä. Saa asioita vähän piiloon.

EDF4A8FE-478D-45F8-AA7D-CD4CFBF6E304

Illalla mies meni töihin. Aloitti oviaukon päällisen holen täyttämisen. Pääsen jossain vaiheessa tapetoimaan loppuun. Sitten pitäisi aulan katto maalata kerran. Lattia hiotaan ja puunataan, sitten laitetaan maali. Maalaus pitää ajoittaa sellaiseen aikaan, ettei makkareihin tarvitse mennä. Koska niihinhän ei silloin mennä 😀

Koska minulla oli tylsää illalla, hankin lisää tavaraa 😀 😀 😀 Allaolevat hankittiin Hangosta 20 eurolla. It’s a steal, for riils…

Tiistaina mies makulatuuritti kodinhoitohuonetta.

Keskiviikkona ei tehty mittää, koska mies oli  Kouvolassa reissussa.

Torstaina tuli mun äitee käymään ja pääsin vähän itsekin makulatuurittamaan. Mies jatkoi viitottamallani tiellä, kun sinne illalla meni. Tietenkin makulatuurit loppuivat kesken. Ostin lisää Kymin Palokärjestä, porvoolaisesta perinnekaupasta (tuolta ostin myös vernissat ja muut maaliaineet munatemperaa varten, suosittelen!).

Perjantaina me haravoitiin poijjaan kanssa. Vasemmalla lähtötilanne, oikealla päätös. Vain kasat jäivät, kun en mä rintarepun kanssa saanut oikein talikkoa käytettyä 😀

Mies pisti (taas) tekien illalla ja niin meillä vaan on kodinhoitohuoneen kattokin maalattuna!

Lauantaina meille tuli käymään mun sisko kahden lapsensa kanssa. Mukana myös kaksi koiraa. Vähän nosti koirakuume taas päätään, ai että! Sukulaiset huhkivat, minä ja poika oltiin työnjohdollisissa tehtävissä 😉 Lopputulos saunalta katsottuna on alla. Ai että, kun voi nainen olla pienestä onnellinen <3

img_20171021_182505-823260336.jpg

Mies taas puolestaan paini kodinhoitohuoneen kimpussa. Ja arvatkaapa mitä! No, ette varmaan arvaa! Meillä on taso ja allastaso paikoillaan! Ei himpskatti sentään!

Illalla minä maalasin pohjan viimeiseen seinäkaappiin. Sunnuntaina olis päälimaalin aika. Ja sitten nekin saa tyrkätä paikoilleen. Hitulan vitula sentään! Hommat etenee. Kyllä.

img_20171021_203840137748052.jpg

Sunnuntai tuli, mies paiskoi hommia. Okei, nyt kävi niin, että lattialaudoista tehty taso saikin väistyä (koska vanhan maali oli, öh, liian tiukassa eikä edes pakkeli auttanut asiaa :D) ja kummallekin puolelle tulee tuollainen rimoista tehty taso. Ja kuten kuvasta näkyy, meillä on myös paikoillaan ekat alakaapistot! Wo-ho-hoo!!

Illalla en mennyt maalaamaan, koska tultiin Hangosta niin myöhään eikä vain yksinkertaisesti jaksanut. Mutta tulipahan hankittua taas yksi seinäkaappi lisää kodinhoitohuoneeseen 😀 😀 Ku ilmaiseksi sai niin olihan se pakko. Ja ohan se ny aivan ihana!! Tulee kahden aiemmin hankitun väliin (tai sivuun tai jonnekin).

31F28E16-5D7F-4958-8B35-47FF3DCECC3E

Vko 43: Maanantaina ei tehty mitään. Tiistaina mä kävin maalaamassa tuon (sittenkin toiseksi viimeisen) seinäkaapin päälimaalilla. Rentouttavaa. Illalla

Keskiviikkona mies lähti reissuhommiin enkä mä reissuleskenä tehnyt rempan eteen mitään. Paitsi hain meidän, toistaiseksi, viimeisen seinäkaapin. Tämä tapahtui keskiviikkona. Ihanuus on hän <3

img_20171025_1020061579509602.jpg

Mies tuli perjataina, jolloin ei jaksettu tehdä remppapuolella mitään. Lauantaina minä aloin ottamaan maaleja kaapista. Pieni asia tekee niin paljon! Noista sivuista on todella vaikea saada vanha maali pois. Voi olla, että vain karhennan pinnan ja pistän pohja- ja päälimaalin päälle. Ei kauhean kovaa kulutusta ole, joten sinänsä varmaan ihan ok ratkaisu.

Piti ihan ottaa erikseen kuva ovista, kun olivat niin samperin vaikea saada irtii 😀 😀 Illalla mies alkoi maalaamaan kodinhoitohuoneen seiniä, jotta saadaan kaapit sinne jossain vaiheessa. Hää myös hoioi khh:n tasoja.

Sunnuntai-päivänä minä jatkoin kaapin hinkkaamista. Sain pohjamaalikerroksenkin laitettua. Kyllä siinä nyt näyttää jotain tehdyn!

img_20171029_181822_642-1603201000.jpg

Tähän väliin kaappienoviväripohdintaa. Olen, ehkä, päässyt mieleni kanssa konsensukseen väristä. Se on Tikkurilan Vanhan ajan värit -värikartan sävy 336X. Sain kuvan siitä miltä näyttää puulla Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogista, josta lainattu ao. kuva. Joo toi on hyvä 🙂

51690946-1363-433E-B4D1-32BD42921390

On mielestäni suht rauhallinen väri, muttei kuitenkaan pliisu.

Ja lisäksi maalasin khh:n seinät vielä kertaalleen. Tai yritin. Oli vähän klimppiintynyt maali, pitää ostaa lisää.

No niin, nyt on taas neljä viikkoa kasassa! Palaillaan taas kuukauden päästä, tai aiemmin, ehkä!

Kuukauden kissakuvaksi valikoitui Väiskin ja Tirpan kuviolöllyntä jonkin ajan takaa. Ovat he suloinen pari <3 Vaikkakin joskus aika pain in the as*…

2DCD21A7-5C3D-47DC-84B5-0F682D3CDF86