Vkot 39/2020-46/2020: kattoa, lattiaa sekä kaikkea siitä välistä

No vähän on liiottelun makua otsikossa, ei paljoa tuosta välistä olla tehty, mutta lattiaa ja kattoa sitäkin enemmän 😀 Haipakkaa on pitänyt, joskus enemmän kuin tarpeeksi. Korkeita paikkoja ja ei-niin-vaarallisia-tilanteita.

Vko 39: kattorakenteita teki mies ja kaveri. Säät suosivat. Hirsikkeitä laitettiin, jotta on liukumatilaa.

Vko 40: ja katon tekeminen jatkuu. Nyt tuli katevaneritkin päälle.

Vko 41: maanpinnan vedenohjauksessa käytettiin routalevyjä. Koko talo ympäri, paitsi terassi. Sitten pintamaita päälle ja kaadot kohdilleen. Viemäri peitettiin vihdoinkin!

Ja katon päälle pressua. Huopaa ei voinut enää asentaa kylmyyden takia, joten pressua saa olla päällä kevääseen asti. Haasteita aiheuttaa pellolta puhaltava tuuli, joka on tooooodella voimakas. Pitää vaan kiinnittää hyvin.

Vko 42-43: pimeällä pystyy tasolaaseriakin käyttämään, kun ei ole aurinko häiritsemässä. Se onkin talven ainoa hyvä puoli, IMHO.

Terassi saatiin rungon osalta tehtyä. Vanerit toimivat hyvin siihen asti, kun lopullinen materiaali saadaan paikoilleen (ehkä kesällä).

Vko 44: ostettiin seitsemään metriin ulottuvat telineet. Paras ostos ikinä. Ei silleen, että mä uskaltautuisin niiden päälle, mutta onneksi on tuo miäs, joka uskaltaa (korkeanpaikankammostaan huolimati).

Vesi- ja sähköputket saatiin maahan, samalla kaivettiin vähän salaojaputkien päitä näkyviin. Oli hyvin piilotettu 😀

Saatiin myös tuulensuojalevyjä pintaan. Onneksi mies sai kamun auttamaan lyhyiden sivujen korkeimpien kohtien kanssa. Ei yksin oikein olisi ollut mahdollista.

Ja tuuli, tuo ihana tuuli, teki kaikesta noin yleensäkin todella vaikeaa. Pressusta katolla tuli tietenkin kuin purje, syysmyrskyjä kun tuntui olevan ihan joka viikko. Sitäkin piti modailla vaikka ja kuinka. Plaah.

Vko 45: Tuulensuojalevyt lähtee irti tuulen vaikutuksesta. Se on opittu. Monta kertaa. Ehkä opitaan vielä joskus.

Mä sain vähän mietittyä saunan laatoitusta. Tuossa ajatusta. Onkohan tuo hyvä… Jos jollain on antaa mielipidettä niin saa antaa 😀

Mies pisti rossiakin tekien. Aika ihanaa, nyt on lattiaakin! Tälle vuodelle yritetään saada muuraria kattomaan piipun muurausta sekä sitten toisen puolen rossi. Sitten saisi jäädä talviteloille. Siirretään voimat päätalon yläkertaan, jonka pitäisi olla valmis ensi vuoden syyskuussa. Ja sehän näyttää tältä tällä hetkellä:

Hommia siis riittää. Ekaksi pitäisi pitää kunnon siivoustalkoot, jotta kaikki kaka saataisiin kaatikselle ja sitten aloitettaisiin yhdestä huoneesta etenemään toista päätä kohden.

Siihen loppui tämä reportaashi. Seuraavaan kertaan palleroiset <3 Tässä vielä kuva uusimmasta tulokkaastamme, Ullasta. Hän erittäin suloinen ihanuus, joka ottaa erittäin tosissaan tehtävänsä työnjohtajana sekä suojavarustuksen tarkastajana.