Vkot 36-39/2017: pintahommia ja sen sellaista

Arki koitti remppatyömaalla. Ei enää arkisin remppaamista, mammalla ei lounasseuraa, ei nohevaa työtahtia. Mutta kyllä se tästä. Pitää vain taas soljahtaa vanhoihin rutiineihin.

Vko 36: Maanantaina sain tapetoitua lastenhuoneen loppuun. Vihdoinkin se on valmis!

wp-image--293109062

Niin siis tapettien osalta, ei minkään muun 😀 😀

Tiistaina maalasin telalla makkarin yhden seinän toiseen kertaan. Keskiviikkona  Ja torstaina maalasin seinät vielä kertaalleen sudilla. Ei se telalla vedettynä vaan ole samanlainen kuin sudilla sutastuna, notta siksi. Nyt se on hyvä. Todella hyvä, jopa.

Mä tein keltainen väri -kokeiluja jo olemassa olevalla väripurnukalla. Ei ehkä ole niin kirkas kuin mitä haluaisin. Ostetaan uusi pieni purnukka kirkkaampaa.

Tuolla vanhalla, kalpeammalla, keltaisella maalataan tuleva toisen seinän peittävä vaatekaappi. Yksi seinä täysin kirkkaan keltainen, liikaa jopa mulle 😀 😀

Tuleva sävy on Tikkurilan L300, joka “aikas” kirkas. Kuvat lainattu netistä.

Perjantaina tuli mun porukat käymään. Äiti meni pojan kanssa kävelylle, mä tein tulevan khh:een kaapiston damageinventaariota. It’s not looking good…

Vauriot olivat niin suuret, että päätettiin tehdä kaapin runko kokonaan uusiksi. Otetaan käyttöön vain laatikot ja ovet. On sen verran hepposesta kamasta tehty noin muutenkin, ettei replikointi ole kauhean vaikeaa. Uutta lautaa ja vaneria vaan kehiin.

Illalla hioin tulevasta kylppärin allastasosta vanhat lakat huitsiin. Nyt pitäisi enää miettiä minkä värinen tuosta tulee…

Laitetaan tuohon uusi päälilevy, jotta komuutti voidaan halutessa muuttaa takaisin ns tavalliseksi kaapiksi. Päälilevyyn kun pitää tehdä altaan läpiviennit.

Ja sitten vielä pääsin päättämään millaiset seinät aulatilaan tulee. Sinne tulee tämä ihanuus:

IMG_2541

Lauantaina oli reissupäivä. Mies sai töistä lainaan pakun, joten päästiin VIHDOINKIN hakemaan kaikki ostamani kamat. Lauantain hakukiekka käsitti seuraavat pysäkit: postin kaappi Fiskarista, khh:en yläkaappi Billnäsistä ja kaksi vanhaa keittiön alakaappia täältä ihan Karjaalta (menevät khh:eseen, tai ainakin toinen menee). Illalla sain jopa vähän hommiakin tehtyä, vaikka kaveri isolta kirkolta olikin kylässä. Siivosin khh:een ja irrotin yläkaapista vanhoja maaleja.

Komuutti siirrettiin omalle paikalleen vessaan. Taitaa tarvita pienen korotuksen vielä 😀 😀

Sunnuntaina haettiin Kiskosta uusi vanha ulko-ovemme ja Tenholasta emännänkaappi. Emännänkaappi meni nyt väliaikaisesti makkariin, koska muualla ei ollut tilaa…

Hakujen jälkeen keiteltiin pari litraa liisteriä, jotta pääsin vetelemään viimeisiä makulatuureja aulaan. Ja minähän vetelin!

Mutta mies ahkeroi päivällä oikein kunnolla! Nyt on ekat ponttilaudat seinässä. Eilen käytiin tilaamassa lisää, tiistaina pitäisi saapua pihalle.

Jotta kodinhoitohuoneen seinäkaapista saa kaikki vanhat maalit pois, piti siitä irroittaa hyllylevy. Se vaati aikamoista paukuttelua, mutta lähtihän se vihdoin!

wp-image-817570414

Tuon kanssa jatketaan ensi viikolla. Penteles!

Vko 37: Viikko alkoi tiistaina miehen osalta maalaushommalla. Lastenhuoneen ja kph:en katto paikkamaalattiin. Aamulla saapui puukuormakin, joten Mies pääsi jatkamaan makkarin panelointiakin. Minä puolestani hioin illalla yläkaappia.

Päätettiin (ts minä päätin…) käyttää mynnähtäneen alakaapin ovet vessan yläpuolisessa kaapissa. Niitä pitää vain vähän modata (= ottaa korkeudesta n 20 cm pois…), tietenkin. Mutta onneksi ovi on vain puukehikon päälle naulattu vaneri, joten ei ehkä mikään maailman vaikein homma.

Hain tiistaina myös meidän tulevan peilikaapin. Se on ihana <3

wp-image-943955500

Tuon värinen tulee sitten komuutistakin. Eipähän tartte sitäkään miettiä, victory!!

Keskiviikkona jatkoin seinäkaapin hiomista. Nyt saa olla valmis. Pitää mennä ostamaan maalia rungon maalaamista varten. Ovet maalataan sitten joskus.

Torstai- ja perjantai-iltana mies teki töitä paneloinnin kanssa. Mm. hioi suurimpia karheikkoja poies. Nyt vaan maalia pintaan!

Ja niin, perjantaina käytiin poijjaan kanssa Habitare-messuilla käymässä. Olivat kyllä paljon paremmat kuin edellisvuonna. Lot to see. Kuvia en sitten oikein ottanut, paitsi nämä pari hauskoista kierrätystavoista.

Anoppi, hään sisko ja miehen veljentyttö tulivat lauantaina käymään. Kävivät pojan kanssa mettälenkillä. Mies mallaili makkarissa katto- ja päälilistoja sekä kuivatteli yhtä seinäkaappia. Minä puolestani maalasin illalla paneelit eka kertaa! Tykkään!

Vielä kaksi(sataa) kerrosta maalia päälle ja avot, valmista on!

Ostettiin 50 säkkiä Ekovillan puhallusvillaa, halvalla kun saatiin. Sillä saadaan eristettyä sitten kuraeteinen ja tulevaisuudessa yläkertakin. Onneksi paalit tuodaan vasta keskiviikkona, ehditään miettiä minne ne laitetaan 😀 😀

Sunnuntaina minen tehnyt mitään, mies maalasi makkarin paneelia sekä kuivatteli taas kaappia. Lisäksi sommitteli päälilistaa paneelien yläosan peitoksi.

Minä maalasin paneelit kolmanteen kertaan illalla.

Vko 38: Ihanaa uusi viikko taas täällä, oh joy! Tämä viikko on vähän… Noh, tällainen. Mulla vähän motivaatio kateissa, onneksi miehellä ei ole 😀

Maanantaina mies oli kotona, koska mulla oli hammaslääkäri. Sai tehtyä kuitenkin hommiakin. Teki ikkunapokille lavetin, jossa eivät tule saamaan vettä päällensä. Tai jos saavat niin haihtuu poijes 🙂 Samalla huomattiin pieni invaasio meidän korvaushirsissä. Viisi pätkää tainnut saada pari murkkua asukeikseen. Ja last but not least: makkarin uusivanha ovi. Vähän on pieni aukkoon nähden, mutta tekee tehtävänsä (eli pitää kissat poissa makkarista). Eikä tässä vielä kaikki, hän myös tilkitsi ikkunoita pellavalla!

Minä taas illalla maalailin paneeleita, tällä kertaa töpöttelin sienellä oksankohtia. Ei kuvaa tästä tapahtumasta. Kaappia kuivatellaan vieläkin 😀

Ja illalla tulivat villatkin, 21.30 aikoihin 😀 Oli miehellä vähän iltapuhdetta, kun heijasi 70 (olikin löytänyt 20 paalia lisää, jotka tietenkin ostimme) paalia Ekovillaa pressun alle säilöön. Kuva otettu vasta seuraavana päivänä. Kuten ehkä tajusittekin…

Tiistaina ei tehty mitään. Mies oli reissussa päivän ja tuli vasta iltasella kotio. Katottiin vaan telkkaa. Rauhoituttiin.

Keskiviikkona mies kävi maalaamassa listoja. Ei näy oksakohtia paneeleissa, niih 😀

Päivällä kävi hakemassa vähän lisää villaa. Nyt ihan levymuodossa olevaa.

wp-image-886415555

On ne siellä, seitsemän pakettia 10 senttistä ekovillalevyä. No ku halvalla sai ni olihan ne pakko ottaa!

Torstaina mies kävi vähän maalailemassa kattolistoja.

Perjantaina oli mies kotona. Ja kun minä olin pojan kanssa kerhoilemassa, mies pisti tekien. Aiettä, on se kätsy tyyppi! Ekat ikkunalistat (okei yläkulmat vielä ehkä siistitään 😉 ) ja ekat päälilistat paikoillaan!

Oi että, tämähän näyttää etenevän!

Ja lauantaina oli ekat kattolistatkin jo paikoillaan. Ja illalla väriä pintaan saivat jalka- ja karmilistat. Kattolistat ovat vanhat, jotka hiottu ja maalattu. Eriparilistoja kuulemma, mutta onpahan historiaa katossa 😀

Asuttavan puolen kanssa mies teki kanssa vähän töitä. Meidän ollessa pojan kanssa vauvauinnissa, oli hän laittanut paikoilleen keittiön sekä makkarin korvausilmaräppänät. Oh joy! Me käytiin pojan kanssa Rakennusapteekissa sekä Varaosapankissa ostamassa vähän tavaraa: turkoosia pellavavahaa kylppärin allas- ja seinäkaappeihin, titaanioksidia munatemperaan, vedin ja vetosalpa vessanoveen. Kotiutuessamme teimme seuraavat toimenpiteet:

  • hiottiin keittiön savupelti, nyt liikkuu hormissa ilman suurempaa väkivaltaa
  • höylättiin pieni siivu vessan oven alareunasta pois ja nyt ovi menee kiinni
  • höylättiin pieni pala makkarin kynnyksestä poijes ja nyt sekin ovi menee kiinni
  • vessanoveen asennettiin vedin ja salpa, lisäksi asennettiin metallilärpäke jolla tehtiin kaksi edellistä toimenpidettä turhiksi. Nooh, tulipahan tehdyksi!

Sunnuntaina mies jatkoi kattolistojen parissa. Lisäksi maalasi aulan katon, jotta mä pääsin tapeseeraamaan seinät. Joskus. Victory!! Lisäksi liimaili seinäkaappia kokoon, oli lämpö tehnyt rakosia puuhun.

Ennen saunaa sekoitettiin lastenhuoneen pigmentit veteen. Huomenna olisi kanamunien ja vernissan sekoittaminen. Ja sitten näiden kahden yhdistäminen. Ja eikun maalaamaan! En nyt tiedä mitä tästä tulee. Väri näytti sekoituksen jälkeen ihan valkoiselta. Että joo. Lisäilin niin sinistä kuin myös vihreää sitten ihan vapaalla kädellä. Let’s see what it ends up to be… Alkuperäinen sekoitussuhde oli:

  • valkoinen: 95,5 %
  • vihreä: 3,3 %
  • sininen: 1,2 %

Ja piti siis tulla tämän värinen:

img_20170811_202432

Nyt suhteet vähän eri. Että joo, huomenna nähdään mitä saadaan. Jännää 😀

Illalla mun piti mennä vähän hommailemaan. MUTTA. En mennyt, koska siihen sisältyi esim. sirkkelin käyttöä. Nou söör. Antaa miehen tehdä. Mun sormet saa olla rauhassa. Kuvalliset ohjeet siihen hommaan alla. Näiden perusteella tein kieltäytymispäätökseni.

Sinne se miäs sitten meni tekemään. Lopputulema oli parempi ku hyvä!

img_20170924_205402

Tämäkin viikko taputeltu. Nopsaan ne viikot kuluvat. Huhhuh!

Viikko 39: Mies jatkoi töiden jälkeen listojen kanssa. Kyllä nyt kehtaa makkaria näytellä, kun o listat ku veistokset!

Minä sekoitin vernissan ja munat. Sitten sekoitin tämän seoksen värivesimössöön. Ei ku maalaamaan 😀 Noh, on se vähän vaaleampi, mutta voi olla että vielä tummenee kuivuessaan. Ja vaikka jäisikin tuollaiseksi, ei haittaa yhtään. Liking it.

Tiistaina alkoi itse maalausurakka. Joo-o, väri ei ehkä ihan se mitä haettiin, mutta onpahan ainakin vivahteikas 😀 Mies maalaa vielä toiseen kertaan keskiviikkona eli väri voi vielä tuosta tummua.

Ja keskiviikkona se mies sitten maalasi ne seinät uudelleen. Lisäksi takaseinän, jota en uskaltanut, koska tikkaat. Ei suurta vaikutusta 😀 Mutta hienot ovat. Kyllä pojan kelpaa!

Torstai oli toivoa täynnä. Mies kävi kotiin tullessaan nappaamassa pari kuvaa lastenhuoneen seinästä. I-H-A-N hitulan hyvä, en voi muuta sanoa!! Väri tummunut just silleen hiukan ja on ihan perfecto!

Illalla kukaan ei mennyt rakennuksille, koska pojalla vaikea nukkumaanmeno.

Perjantai meni smyygeillessä ja kaapinrunkoa aloittaessa.

img_20170929_213722852388385.jpg

Lauantaina mies laitteli viimeisiä kattolistoja paikoilleen ja sai kaapinrungon siihen asti kun nyt tarttee tehdä (jota katto- ja lattialistat saadaan sovitettua).

Toi kaapin takaseinä ehkä vielä makulatuuritetaan ja ehkä maalataan. Ei näytä niin viimeistelemättömältä sitten kaapin sisään katsottaessa.

Sunnuntai oli talkoita täynnä! Tupa oli täynnä ihmisiä, pieniä ja suuria, ja paljon saatiin tehtyä! Samaan aikaan tuli puunhakuporukkakin, saatiin heitäkin autettua puunkannon muodossa. Mies sai appensa kanssa siirrettyä ikkunakarmit uudelle paikalleen, vielä pitää tehdä peltikatto rakennelmalle. Vähän on heikossa hapessa karmit, mutta kyllä ne paikkapaloilla saa korjattua.

Minä, äitini, anoppini ja siskoni kannoimme puita sekä rakennusjätettä etupihalle. Jätteet menivät lavalle. Ai että, kun nyt on etu- ja sivupiha siistit! Anoppi ajoi vielä nurmikonkin. Siskonpoika puhalteli uutukaisella lehtipuhaltimella parkkiksen lehtiä parempaan malliin. Se onkin homma, jota pitää vielä jatkaa. Lehtiä kun on ihan tajuttomasti!

Toiselta siskolta saatiin kuunliljoja, jotka pääsivät siirtopenkkiin perunamaalle. Ensi vuonna siirretään sitten omalle paikalleen (jonnekin).

Syötiin ja juotiin hyvin, vieraat lähtivät siinä neljän aikoihin.

Siinä se tästä kuukaudesta. Nopsaan meni aika! Poika jo 10 kk, kohtahan hän on jo vuoden. Mihin tämä aika oikein juoksee…

Palataan taas noin kuukauden päästä! Missäköhän vaiheessa me sitten ollaan… TO BE CONTINUED!!