Vkot 35-45/2021: Töitä kahdella rintamalla

Aika tuntuu lentävän, mutta toisaalta tuntuu ettei mitään saa aikaan. Mutta sitten, kun kuvia katselee, tajuaa edistystä kyllä tapahtuneen <3

Vko 35/2021:

Pesuhuoneeseen laitettiin väliseinää paikoilleen. Sillä erotetaan suihku- ja pukeutumistila toisistaan. Myös käytävän seinää eristettiin Huntonilla. Ja sadevesikouruja fiksailtiin.

Vko 36/2021:

Saunalla purettiin pellon puolen tellinkejä ja laitettiin sivuovi paikoilleen. Yläkertaa piti alkaa eristämään, Ehtaa laitettiin. Josko joskus saisi alakerran lämpimäksi 🙂

Yläkerrassa tehtiin lattialautojen mallailua sekä seinän tuentoja. Vähän rajottaisi leffanautintoa jos olisi 60 sentin välein tuollainen tolppa 😀 Lopuksi kutteria.

Vko 37-38/2021:

Saunalla varaudettiin kylmyyden tuloon sekä lattiavaluun. Seiniä ja kattoa paperoitiin ja eristettiin.

Lattian pintavalu tehtiin sitten sen jälkeen. Tein sen yksin, joten piti olla vähän kekseliäs massan kanssa. Tein tuollaisen vispilänpidikkeen. Toimi ihan hyvin.

Sitten huomasin tietenkin lapsuksia, jotka piti korjata 😀

Vko 39/2021:

Sitten päästiin kahitiiliseinän tasoitukseen. Pitää tasoittaa vesieristystä varten. Ihan hyvä siitä tuli, ainakin ekakertalaisen tekemäksi,

Seuraavaksi alkoi dispersion laitto saunaan. Oli sekin oma hommansa, kun oli kahta eri materiaalia. No-brainer sellaiselle, joka noita tekee työkseen, mutta mulle aiheutti pääkipua 😀 Ja sitten päästiinkin jo vedeneristämään, jippii!

Vko 40/2021:

Erkkojen kuivumista odotellessa tein pesuhuoneessa kaikkea pikkusälää: liikuntasaumojen massausta sekä teippausta. Tiivistä pukkaa.

Työt jatkuivat myös yläkerrassa, vuorossa oli sivuvintin teko. Vintti purettiin, kun kattoa korjattiin alakerrassa. Parempi tehdä uudelleen vaan niin ilma kiertää jatkossakin harjalta. Ekaksi piti kuitenkin siivota. Siivoaminen saks.

Vko 41-43/2021:

Sauassa pystyi alkaa laatoittamaan vastaavan käynnin jälkeen. Vähänkö oli jännää…

Välissä piti tasoittaa ja vahvistaa pesuhuoneen kulmia ja aukkoja.

Ihanan naapurin toimesta saatiin hankittua vielä tuollainen pressuhallikin. Kyllä kelpaa säilyttää kamaa. Pressun laittaminen oli kyllä aikamoinen homma, mutta kyllä kannatti.

Vko 45/2021:

Sitten alkoi pesuhuoneen primerointi ja luonnollisena jatkona sen vedeneristys. Eristettä saikin laittaa aika paljon, joten telauskertoja taisi tulla kuusi noin loppujenlopuksi. Paksuus katsottiin digitaalisella tönärillä. Minimipaksuus on 0,4 mm, meillä se on karvan alle 0,6 mm.

Ja tässä välissä sitten tehtiin aittaan kattokin. Tai kattorakenne. Itse huopa laitetaan vasta ensi keväänä. Vielä pitää vähän justeerata pressua sekä kiinnitysköysiä, mutta paremmin tuo vettä pitää kuin edellinen ratkaisu.

Vko 45/2021:

Vihdoinkin alkoi seinän laatoittaminen. Erkkaamiseen meni viikko kuivumisineen. Olin viime viikon lomalla ja toivoin olevani laatoituksessa jo aika paljon pidemmällä tässä vaiheessa. Oman seinän laatoittaminen on muuten aika stressaavaa hommaa. Tietää, että mahdollisia virheitä tulee katottua loppuelämä 😀 Pari virhettä tuli, onneksi alaosaan, jonne ei kauhean usein tule suihkussa tuijoteltua.

Mies taas teki yläkerrassa toimenpiteitä, jolla saataisiin lämpimät tilat pidettyä lämpimänä. Josko joskus saisi puhkottua se porraskuilu sisältä yläkertaan eikä tarttis aina könytä vintin rappusia. Mutta, jotta avaus voidaan tehdä, tulee yläkerta saada sellaiseksi, että lämpö pysyy siellä. Muuten alakerran lämpö häviää talitinteille (joita yläkerrassa aika monta…). Sivuvinttiin saatiin lattialaudatkin, pääsee säilömään tavaraa. Se on oikeasti tärkeää, mulla kun sitä hillottavaa tavaraa on ihan simona 😀

Jätti kanssa viestiä jälkipolville/seuraavalle korjaajalle tullensuojalevyn valumajäljestä, ettei aiheuta turhaa hämmennystä 😀

Alakerran ruokailuhuoneessa alkaa tälleen pakkaskeleillä olemaan aika rapsakan kylmähköä, kun yläkerrassa eikä siivouskaapin seinän takana kylmässä eteispatissa oikein eristettä ole. Yläkertaan sitten yritetään sitä laittaa paperin kanssa. Kassellaan miten toimii.

Viikonloppuna oli Isänpäivä ja meidän iskä vietti sen aika pitkälle remppaamassa. Yläkertaan saatiin lisätuentoja sekä sen sellaista. Sinne oli tehty sellaisia jänniä rakennusratkaisuja aiemmin, että niskoja olis esim poikkastu ihan silleen roisisti. En ymmärrä.

Ensi viikonloppuna tulee käymään sukulaisia pojan synttäreillä ja siksi mies vähän korjaili saunan ulkorappusia. Nyt sisään pääsee ilman pelkoa kaatumisesta. Jippii!

No niin, siinä olisi taas viimeaikaiset tapahtumat summattuna. Kyllähän sitä on tehty ja saatu aikaankin jotain. Vaikka joskus muulta tuntuisi. Lopuksi kissakuva, ihan vain siksi että kissa.

Kissa tykkää uusista pattereista