Vkot 32-35/2017: loma tuli, loma meni

Niinhän se menee, aika kuluu nopeammin kun on hauskaa. Justhan se miehen loma alkoi, nyt se on jo loppu. Seuraavaa saakin vartoa pari kuukautta. Isyyslomaa odotellessa.

Mutta saatiin paljon tehtyä. Ei ollut ajatuksissa mitään to-do-listaa lomalle, joten ei tullut myöskään pettymystä siitä, ettei saanutkaan kaikkea valmiiksi. Ja mä oon onnellinen, että mäkin sain tehtyä jotain. Ja pystyn jatkossakin tehdä <3 Sitten itse asiaan.

Vko 32: loman eka viikko. Rehkintä alkoi huokolevytyksestä. Tällä kertaa kohteena pojan huone.

Minä maalailin ma- ja ti-illalla vessan seinäpaneeleita. Päätettiin, ettei vedetä kolmatta kerrosta vaan jätetään vähän puuta näkyviin. Ei näytä ihan mdf-paneelilta. Hieno tuli vaikka itse sanonkin.

wp-image--2085921145

Tein myös värikokeiluja pojan huoneeseen. Tuo vaalein on ihan silleen jees, mutta ehkä vähän liian kirkas.

Keskiviikkona tein lisää värikokeiluja. Torstaina tein koemaalaukset pinkkariin. Ei vieläkään just sitä sävyä löytynyt.

Ja niin, en muista olenko tästä täällä jo maininnut, sori jos liikaa toistoa!, olen tekemässä siis munatemperaa, jolla maalataan (joskus tulevaisuudessa) pojan huone. Katosta 148 cm tulee tapetti, sen jälkeen jonkinlainen lista/rima/tauluhylly ja lopuksi maalia sen 160 cm. Siitä tulee hyvä. Toivottavasti. Muuuutta sitä ennen pitää pistää seinään pinkopahvi ja vielä sitä ennen huokolevyt pitää esiliistetöidä. Pääsen siis taas lempipuuhaani: tekemään liisteriä, jeeee! 😀

Mies sai lastenhuoneen huokolevytettyä torstaina. Onhan se hieno <3

Tuo muuri maalataan liitutaulumaalilla. Voi poika toteuttaa itseään siihen eikä seiniin. Toivossa on hyvä elää 😀

Mies teki kylppäriin huoltoluukun, jotta katon päällä olevaan jakotukkiin pääsee käsiksi. Vielä pitää askarrella siihen kansi. Oikeassa kuvassa näkyy kylppärin yläpuolinen tila.

wp-image--865445867

Torstaina myös tasoittelin vähän huokolevyjä kevyt tasoitteella. Nyt vaan kuittipaperi kiinni ja liisteria niskaan.

Tein perjantaina uudet miksaukset temperan väristä. Äh ehkä näistä joku…

Pitää laittaa noita seinille sitten ja kattoa mikä sopisi tapetin kanssa hyvin. Rimankin väri pitäisi päättää samalla. Huh liikaa päätettävää 😀 😀

Perjantaina myös siivoilin remppapuolella. Lastenhuone ja aula lakaistu.

Lauantaina mies teki lautojen sekä kattolistojen irroitusta kodinhoitohuoneessa. Vähän varisi eristettä kattolistan välistä lattialle… Kuva siis otettu tikkailta.

wp-image-1787976823

Minä puolestani lisäruuvailin aulan huokolevyjä. Oli huisia päästä käyttämään sähkötyökalua (aakuporakone) pitkästä aikaa!

wp-image-1756470733

Lopputulos aika mitäänsanomaton, mutta voin sanoa, että hauskaa oli 😀

Sunnuntaina tilkitsin pellavariveellä ikkunanpieliä. Se oli oikein mukavata. Kuuntelin rokkia radiosta ja riveilin.

Viikko 33: Maanantaina mies jatkoi kodinhoitohuoneen kanssa. Repi lautoja ja irroitti vanhasta oviaukosta saranoita. Laittoi myös huokolevyjä seinille.

wp-image-1885434384

Minä puolestani illalla jatkoin huokolevyjen ruuvailua kodinhoitohuoneessa sekä aulassa. Kyllä tuosta huone kohta tulee!!

Lastenhuonekin jotenkin näyttää niin… huoneelta <3 Joojoo, vielä on hommia, mutta se alkaa jo jotenkin hahmottumaan. Mii laiks ö lot.

wp-image--1721562947

Mua tällaisena pienenä perfektionistina “hiukan” ottaa silmään, että tuo ikkuna ei ole tuossa seinän keskellä. Mutta sille nyt ei voi mitään, pitää silmän tottua.

Tiistaina saatiin vieraita, kun meidän kummankin äiteet tulivat käymään. Minun anoppi meni mustikkaan, oli runsaasti ihan tässä vierusmettässä!, ja minä lähdin oman äitini kanssa ensin Arestiin ja sen jälkeen rakennusvalvontaan. Aresti on meidän paikallisarkistomme. Olin pyytänyt heiltä vähän apua talomme, tai tilan oikeastaan, historian tutkimiseen. Ja heiltä löytyikin esimerkiksi talomme edessä otettu kuva vaivaistalon asukkaista. Lisäksi yksi herra oli kirjoitellut tilan historiaa käsin lapuille. Otin kaikista kuvat kännykällä, mutten viitsi julkaista niitä tässä, koska en tiedä tekijänoikeusasioista. Omaan käyttöömme, talokansioon, menevät valokuvina sitten joskus, kun ne ehdin laittaa kehitettäviksi. Rakennusvalvonnassa oli vähemmän tietoa ehkä kuin mitä olisin toivonut, mutta oli sielläkin kuva, jossa taloomme viitataan vuodin talona (fodge byggnad) eli on tämä joskus ollut sitten päätalon palvelusväen (tai päähuolitsijan) talo.

Mies oli saanut meidän retkillämme laitettua taas lisää huokolevyä seiniin. Minä taas ruuvailin niitä illalla. Mies oli myös aloittanut ovenpieluksen siistimisen, jotta saadaan sinnekin huokolevyt laitettua.

Keskiviikkona mies sai huokolevytettyä toisen puolen oven viereisestä seinästä. Tällä kertaa en illalla ruuvaillut levyjä seiniin, vaan laitoin kiinni vanhan oviaukon, joka johtaa makkariin. Yläosa oviaukosta jää auki, koska siihen tulee avohylly. Sisään laitettiin ekovillalevyjä, jotta ääntä saadaan vähän eristettyä kodinhoitohuoneen ja meidän makkarin välillä. Ja haa, löysin myös kuittipaperit! En olisi uskonut näin tapahtuvan, paperi kun on ostettu joskus viime vuonna. Täällä passaa kaikki kamat vähän häviämään johonkin mustaan aukkoon. Onneksi kuittipaperi oli poikkeus tähän sääntöön!

Torstaina liisteröitiin, oh my oh my!! <3 <3 Liisteri tehtiin päivällä ja annettiin pari tuntia jäähtyä. Sitten alkoi tämä tyttö läiskiä sitä seinään. Joo. Ei ollutkaan ihan niin helppoa. Ekaksi välineenä oli liisteriharja, jonka käyttö suht iisiä, mutta liisterihävikki oli aikamoinen. Yhden seinän osalta liisteröin telalla, joka oli vielä huonompi vaihtoehto. Vaikka laittaminen oli helpompaa, jäi siinä kuivia läikkiä todella helposti (koska seinä ei ollut suora millään laskukaavalla). Noh 9 litraa liisteriä meni 12 neliön sutimiseen. Että ihan hyvin. En saanut koko aluetta tehtyä, mies teki loppuun perjantaina. Kuvia ei ole, koska kännystä loppui akku ja pädillä ei salama toiminut. Että uskokaa vaan sanaani.

Siinä torstaina tajuttiin myös sellainen asia, että ensi viikon matkan aikana (ollaan ruottissa ke-la, ti lähdetään jo pk-seudulle yöksi (totuttelemaan matkasänkyyn) kuivuisi lattiamaalit aikas jees, kun ei ole ketään siellä pomppimassa eikä huoneisiin tarvitse päästä. Perjantaina lähdettiin sitten lattiamaalikaupoille. Pieniä vastoinkäymisiä koettiin, kun Lohjan K-raudassa ei ollutkaan enää 9 litran Permo-tonkkia. Piti etsiä uusi ostopaikka. Onneksi löysimme paikan nimeltä Lohjan Maalikeskus, sieltä löytyi yksi iso tonkka ko. maalia. Mutta, koska oli kaksi huonetta maalattavana, sehän ei riittänyt kun toiseen, joten ostettiin toinen iso tonkka Virtasen Porstuamaalia. Tuosta maalista ei omakohtaista kokemusta, mutta monet kehuneet. Nytpähän näkee. Sävyiksi valikoituivat valkoisesta punaiseen taittuva (meidän huone) ja vihreään taittuva (lastenhuone).

Kotiin kun päästiin, lähti mies heti maalaamaan meidän huonetta ekaan kertaan. Sanoisin, että aikas jees!

Vaikka onkin vasta eka kerros vedetty, niin uskallanpa sanoa, että tykkään. Tykkään kovasti. Miehellekään ei liian pinkki väri. Taittaa niin hennosti roosaan, ettei melkein edes huomaa.

Lauantaina tuli mun äitee tänne meille turneelle ja me lähdettiin kolmistaan pojan kanssa Kemiönsaarelle, taas, antiikkihuutokauppaan. Mies jäi lattioita maalailemaan ja makulatturia laittelemaan. Illalla minä leikkelin vielä vähän makulatuuria paikkoihin, joihin ei oltu sitä vielä laitettu sekä esiliisteröin parioviseinän.

Esiliisteröinti on kyllä sen verran raskasta ja liisteriävievää hommaa, että meidän makkarissa taidetaan käyttää Ikean piirrustuspaperia seinissä. Ne sitten maalataan taikka tapetoidaan. Pinkkaria ei siis sinne laiteta. Päädyttiin siis taas puolipanelointiin. Paneloitni tehdään hiotusta raakaponttilaudasta, samalla tavalla tehdään kaapiston etupuoli. Aika ronskia, mutta hienoa paneelia ei tule, koska raha ja… Raha 😀

Tämähän sitten tarkoitti sitä, että mun piti taas etsiä uutta paperitapettia. Voihan inha 😉 Tapetiksi valikoitui alla oleva. Löytyi Seinäruusun verkkokaupasta. On nimeltään Ranee Multi 212427.

IMG_2504

Sunnuntaina mies makulatuuritti lastenhuoneen loppuun ja pisti ekan kerroksen maalia lattiaan. On se vaan ehana, mies ja huone <3

Minätyttö ja jälkikasvuni lähdettiin taas Tjuda Skola’assa käymään… Mukaan tarttui äiteelle pari pukkijalkaa ja penkin. Itselleni ostin ameriikan arkun, pari vatia, lastenhuoneeseen seinähyllyn/naulakon sekä kolme peltilaatikkoa. Kuvaa ei oo muista kuin siitä arkusta. Ohan se komee!

wp-image-641219200

Aulan lattian väriä mietin tässä, kun ei muuta päässä just silloin liikkunut. Sen kanssa mennään varmaan mix-up’lla eli tähän makkarin Permoon sekoitetaan meillä jo olevaa valkoista Permoa. Tai pistetään valkoiseksi. Pitää kattoa. Enpä pitkälle pohdinnassa päässyt…

Viikko 33: Maanantaina mies maalasi lastenhuoneen lattian toiseen kertaan. Näistä alla olevista kuvista saa hyvin käsityksen sävyistä. Mä tykkään niin!

wp-image--648282855

Tiistaina oli muuta menoa, mentiin isolle kirkolle. Keskiviikosta lauantaihin oltiinkin sitten Ruottinmaalla. Oli kiva olla reissussa, mutta auta armias sitä tunnetta, kun pääset kotiin!

Reissussa ollessamme saimme viestin tapettikaupasta, että tilaamamme tapettia saadaan vasta marraskuussa. Aivan liian myöhään. Mietittiin vaihtoehtoja, mutta ei oikein osattu mistään sanoa mitään. Pyydettiin mallipalat kahdesta tapetista: Duron Stjärnvikista ja Pihlgren & Ritolan Lukosta. Kummatkin keltaisia väreiltään.

Makustelin tuota sitten matkalla ja kotiuduttuamme. Raakaponttilautaa, hiottuna ja keltaisena, tulee ikkunan alareunaan asti eli tapetille jäisi suhteellisen suuri ala. Siksi se ei saisi olla kauhean kuviollista. Muutoin huoneesta tulee liian ns busy. Liikaa häppeninkiä. Päädyin siihen lopputulemaan, että seinä sittenkin maalataan. Inspiraatiokuvani oli oikeanpuoleinen, keskellä on seinän väri, vasemmassa reunassa taas katon. Ja paneelit sekä kaappiseinä tulee keltaisena.

Sunnuntaina käytiin Ikeassa ja maalikaupassa. Ikeasta ostettiin piirustuspaperia, jota kokeillaan makulatuurin sijaisena, sekä kylppärin allas ja hana. Maalikaupasta taas ostettiin nuo yllämainitut maalit.

Mies maalasi puolet meidän makkarin katosta. Sitä ennen se piti putsata. Kuulemma otti “vähän” olkapäihin ja niskaan. Maalaus suoritettiin tikkailla seissen ja kattohan on siellä päälle kolmessa metrissä.

Mä niin rakastan tuota väriä! Tulee mieleen taivaansini <3 Meillä on aina kesätaivas makkarissa, vaikka olisi kuinka pimeä talvi-ilta.

Hää myös suojasi meidän ja lastenhuoneen lattiat uudelleen. Ettei vaivalla maalattu lattia heti naarmuunnu.

Minä leikkelin piirustuspaperista meidän makkariin seinäntäytettä. Kätevä tuo piirustuspaperipidike. Voi käyttää tapetoinnissakin. Ai että ne ruottalaiset ovat mainioita!

Viikko 33: Maanantai, ihana maanantai. Viisi astetta aamulla lämmintä. The winter is coming. For riils. Loman vika viikko.

Mies laittoi piirustuspaperit seinään. Ei mikään iisi homma. Meni ihan vessapaperiksi, kun liisteröi. Seinälle kuitenkin meni. Penteleettos!

Maanantai-iltana mä pistelin pinkkarit vessan seiniin. Aargh mitä hommaa. Kupruja tuli ja noin, mutta ihan sama, tapetin saa päällensä kuitenkin lähipäivinä.

Mies kävi tiistaina kattomassa makkarin papereita. Jooei. Pinkkarit laitetaan noiden päälle. Muutoin tulen joka ilta tuijottamaan seinien epätasaisuutta.

Pinkkari alkoi loppumaan kesken, joten käytiin Lohjan Starkista hakemassa lisää pari rullaa. Ja pari rullaa odottaa myös Raumalla hakemista. Sitä siis sitten on, ei tartte varmaan enää ostaa ennen rempan loppua. Illemmalla mies kävi vielä Kodintavaratalossa hakemassa pari läpivirtauslämmitinta, jotta remppapuolella edes joku kuivuisi. Pinkkari on siitä hauska, että kosteana menee ihan pusseille, mutta kuivuessaan oikenee. Että vähän kuhmusta paperia seinissä tällä hetkellä. Ja ilmankosteus sellaista 95 prossaa. Ja kylmä. Ei siis mikään ihme, ettei kuivu…

Keskiviikkona jatkui makkarin pinkopahvittaminen. Myös lastenhuoneen pahvittaminen aloitettiin.

Minä tapetoin illalla kylppärin. Siitä tuoli HIANO!!! Vaikka itse sanonkin…

Torstai. Me käytiin poijjaan kanssa Ikeassa ostamassa tauluhyllyjä. Ja pari lakanaa. Mies jatkoi pinkopahvittamista lastenhuoneessa.

Tuo keskimmäinen kuva vaatii varmaan vähän selitystä, se kun on rikkaharja. Miehellä alkoi loppumaan kädet, ja usko!, tuon ekan kuvan pinkkarihirviön kanssa. Tikkailta piti liikkua, mutta jos olisi päästänyt irti, olisi vuota tipahtanut. Onneksi oli rikkaharja antamssa auttavaa vartta 😀

Meikämankeli alkoitti illalla makkarin maalaamisen. Pitää maalata vielä toiseen kertaan, tulee siis vähän vielä tummenemaan. Ja tässä valo paistoi suoraan seinään, on oikeasti vähän tummempi. Mutta summa summarum, I LIKE IT! Ihana kontrasti katon ja seinän välillä, valkoinen kattolista vielä korostaa sitä. IIIHH, valmista pintaa <3 <3

wp-image--1370286393

Perjantaina mies maalasi lastenhuoneen katon. Eka kuva on lähtötilanne. Valkoinen siitä tuli, vaikka alkuun suunniteltiin vihertävää. En valita, hyvä on valkoinen!

Lisäksi hän tasoitteli muurin kylkeä. Nyt pitäisi enää miettiä miten tuon muurinkyljen saisi fiksun näköiseksi, kulmakin kun vähän repsottaa. Pitää miettiä.

Minä jatkoin hommia makkarissa, maalia tuli toinen kerros. Ei kuvaa. Ei muuten ole kauhean palkitsevaa, tuo maalaaminen. Tulee hiki, ärsytys ja väsy. Kun oot valmis niin huomaat ne kaikki valkoiset läikät siellä täällä. AAAAAAARGH! Pätkin myös lastenhuoneen tapetit, menevät lauantaina seinälle. Ainakin osa menee.

Lauantaina minä menin aamupäivällä tapetoimaan, mies vietti laatuaikaa pojan kanssa. Puoleen väliin pääsin ennen kuin piti alkaa lähtemään mummilaan.

Sunnuntai-iltana jatkoin tapetoimista. Piti lopettaa, kun neljä vuotaa oli jäljellä. Hitsin vitsi.

Kuukauden kissakuvaksi valittiin pojannukutustukihenkilö Peppi, jonka mielestä kirjan lukeminen on ajanhukkaa. Hänen rapsuttamisensa on parasta kylttyyriä.

IMG_2537

Siinä se neljä viikkoa. Seuraavaan kertaan balleroiset! <3