Vkot 21-24/2017: pintatöitä tehdään

En jotenkin uskonut, että tämä päivä joskus koittaisi: meillä on eristeet toisella puolella lattiassa eli kaikki tulevat työt ovat ns. pintahommia. Sisustamista. Ääääh! 😀 Ihana tunne.

Viikko 21: mies putsaili remppapuolta keskiviikon eristeiden puhaltamista varten maanantain ja tiistain. Mallaili myös lattialautoja aulakäytävän lattiaan. Yksi pitää ottaa muista varastoista, jäi just vajaaksi. Jätetään yksi lauta kiinnittämättä, jotta lattiaa voidaan tarvittaessa vielä kiristää kokoon. Se ollaan täältä toiselta puolelta opittu. Vaikka kuinka lattiaa silloin tekovaiheessa kiristimien kanssa laittoi tiukkaan ponttiin niin kyllä niitä rakoja vaan on tullut. Vessassa taitaa olla suurimmat raot. Mutta kesällä puu sitten taas turpoaa ja raot pienenevät, talvella raot ovat suurimmillaan.

IMG-20170523-WA0006

Alla kollaasi tilanteesta Ee (ennen eristeitä) 🙂 Laitettiin eristeisden joukkoon myös vähän esineistöä tulevien sukupolvien löydettäväksi. Sanomalehtiä ja puupala, jossa meidän tiedot.

Ja sitten kuvaa keskiviikolta, kun eristemiehet kävivät kääntymässä (vähän yli tunnin homma kesti):

Torstai oli helasellainen ja vapaa. Mies alkoi tamppaamaan ja laittelemaan lattiamatskuja kodinhoitohuoneeseen.

Minä siivoilin pihaa ja nukutin poikaa 🙂 Sain kivi- ja lehtiröykkiön vanhan ulko-oven edestä poijes. Nyt näyttää vähän kivemmalta julkisivukin! Tuo ulko-ovi muuten siirtyy sivuoveksi, laitetaan vain ylimpään peiliin lasitus. Ulkopuolelle panelointi. Pitäisi miettiä, että minkälainen. Itse olisin vähän sormipaneelin kannalla, mutta mutta. Pitää miettiä.

IMG_20170526_125006

Kävin myös tuolla meidän “lammella” eli siis pumppaamon perukoilla. On aika rujon näköistä, kun sähkölaitoksen miehet vetelivät isolla koneella kaapelin maahan. Koneiden tieltä lähti raivaussahalla pari puutakin. Ongelmaa näyttäisi olevan vedenohjauksen kanssa. Pellolta valuva vesi ei siirry ojaan, josta laskisi tien vieressä kulkevaan ojaan ja siitä Lappträskin vesialueeseen.

IMG_20170526_132444

Viikko 22: Viikolla mies jatkoi kipsilevyjen ja seinänvierussoirojen laittoa kodinhoitohuoneeseen. Viikonloppuna tuli anoppi käymään ja auttoi kyllä paljon. Hän esim. leikkasi nurmikon ja meni pojan kanssa kävelylle, että saatiin miehen kanssa leikattua ja asennettua lämmityskaapeleiden väliin soiroja.

Viikko 23: Sain tehtyä jopa vähän tällä viikolla jotain eli leikkasin pari viimeistä soiroa kodinhoitohuoneeseen. Hyvä minä!

Miehellä on työmaa tuossa Lohjalla, on siis työmatka aika paljon lyhyempi kuin yleensä. Hänkin sai siis viikolla tehtyä hommia, nyt vuorossa oli kph. Tuossa ekassa kuvassa on miehenpuolen fiksu kaapelinvetohelppari, ei ole kaapeli koko ajan solmussa milloin missäkin.

Tiistaina käytiin hakemassa kylppärin ja khh:n laatat rautakaupasta. Oli auto “vähän” painava… Vasemmalla siis laatoilla, oikealla ilman.

wp-image--650256420

Laatoiksi valikoituivat sitten valkoiset ihan peruslaatat, niin seinään kuin lattiaankin.

Lattia

wp-image-1152849843

Seinä

wp-image--1404334325

Viikonloppuna jatkui kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattian laitto. Vuorossa oli lattialämmityslaastin levitys. Hienohan siitäkin tuli. Tietenkin tuli, kun mies teki. Hän on etevistä etevin <3

Eikä tässä vielä kaikki! Viimetteeksi mallasi paikoilleen vessan päälikipsit, jotka liimataan lattiaan kiinni. Ei sitten vahingossakaan osu kiinnitysruuvi kaapeliin. Se vois vähän ottaa päähän.

wp-image-600655688

Viikko 24: Viikolla ei nyt tehty paljoa, koska maanantaina oli kissansiirto-operaatio (yksi kisuista muutti mun porukoille, koska ei tullut toisen kissan kanssa enää ollenkaan toimeen) ja viikolla mies oli töissä sen verran pitkään, ettei remppailuja ehtinyt enää tekemään.

Minä kyllä ehdin keskiviikkona käymään läpi yläkerran yhden huoneen tavarat kokonaisuudessaan. Sain jopa siirrettyä vaatteita sisältävät säkit ja laatikot yhteen paikkaan, josta ne voidaan helposti joko heittää ikkunasta pihalle taikka kantamaan alas. Pitäisi tässä päivänä hienona käydä kaikki vaatteet läpi ja laittaa maailmalle kiertoon sellaiset, joita ei tulla enää ikinä käyttämään. Mä olen maailman huonoin luopumaan tavaroista, joten vaatteitakin on vaikka mitenkä pitkältä ajalta… Tämän lisäksi vähän järjestelin remppapuolen eteistä, koska etsin nurmikkotrimmerimme laturia. Ei löytynyt. Kaikkea muuta kyllä löytyi. Mies löysi laturin sitten porrashuoneesta. Trimmeriä ehdin käyttämään noin vartin torstaina, poika kun veti kunnon power nap’it.

Perjantaina minä ja poika menimme yöksi minun vanhemmilleni, lauantaina suuntasimme kohti Raumaa. Mies jäi toteuttamaan remppaa. Ja sitähän saatiin eteenpäin! 🙂 Kuvasaldoa alla:

Nyt siis kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattiat ovat lattiavalua, vesieristystä ja laattoja vaille valmiit. Vielä seinäpinnat pitää saada kondikseen ennen heinäkuun alkua, jolloin laatoittaja tulee hommiin. Ei siis olla vielä ihan kalkkiviivoilla, mutta ehkä siinä ekalla vesipisteellä?

Minätyttö taas shoppailin tässä ja sain hankittua meille ulko-oven. Tulee tuohon kuraeteisen oveksi.

Paku on pajalla, joten nouto on vasta sitten, kun se on käytössä. Saa nähdä milloin se sitten tapahtuu…

Mutta siinä sitten viimeinen kuukausi. Ensi viikolla luvassa märkätilojen seinien tekoa, kissan ulkoilutilan pykäämistä (ehkäpä, toivottavasti, koska kissalla kova into ulos), ehkä eristeiden tamppaamista?, ja niin edelleen. Jännää jännää luvassa.

Viikon kissakuvana ms Tiitiäinen, joka ottaisi mielellään osaa joidenkin lintujen sukukokoukseen, jota pidetään viidettä tuntia olohuoneen ulkopuolella.

wp-image--1164555742

Hyvää kesää palleroiset, palataan asiaan taas kuukauden päästä (tai aiemmin)!