Vkot 16/2020-34/2020: kesä, sauna, helle, paljosti hommaa

Niin sitä aina ajattelee ja lupailee, että postauksia tulee nopeammalla frekvenssillä, mutta eipä se nähtävästi ikinä oikein toteudu. Pahoittelut siitä!

Mutta kesä on melkein taputeltu, elokuun puoliväli mennyt ja lomat lusittu. Paljon on saatu tehtyä saunan osalta ja siirtopäiväkin päätetty, joka on jo kohta eli 29.-30.8.

Toukokuu-elokuu 2020, purkutyöt Vantaalla:

Paljon on tehty purkamista, alla kuvakavalkaadia koko kesän ajalta. Näkee aikas hyvin projektin edistymistä

Toukokuu-elokuu 2020, perustustyöt ja muut Karjaalla:

Kahdella rintamalla olemme siis tehneet koko kesän ajan, lisäksi tietenkin vähän yrittäneet lomailla ja tehdä pihajuttuja. Mä sain jopa vähän kukkia ja puita istutettua sekä lisäksi pottuja kasvatettua. Olen hiukan ylpeä itsestäni!

Aittaan saatiin lattia, woop woop!

Ja sitten niihin muihin hommiin eli kukkiin, peltoon ja paneeleihin. Paneeleita saatiin kodinhoitohuoneeseen, joka helpottaa seinien puhtaanapitoa huimasti.

Kaikkien muiden hommien takia jäi pihanhoito ja nurmikonleikkaus vähemmälle huomiolle. Ostettiin niittyä varten tuollainen niittotrimmeri, joka kyllä oli tosi etevä peli. Yksi suht lähellä asuva puutarhuri vuokraa meiltä osan meidän peltoa ja maksaa vuokran kukkien muodossa. Win-win situation!

Ja sitten vielä vähän kuvia istutuksista ja muista kukkasista pihalla.

Nyt tänään on laitettu viemäriputki maahan, eilen kuoppaan saatiin vesi- ja sähköputket. Myös sade- ja salaojavesien kokoomakaivon osat saatu tontille odottamaan kuoppaa.

Pitäisikö tähän nyt summata, että mitkä asiat tulleet yllätyksenä siirtoprojektin aikana tähän mennessä? Joo!

  • todella paljon asioita, joita ei tajunnut ottaa huomioon budjetoinnissa (vaikka pieni rakennus onkin)
  • asiat maksaa paljon enemmän kuin mitä ajatellut
  • pienistä puroista tulee suuri joki eli kaikki pienet nippelit maksavat yhteensä ihan sikana
  • laatat maksavat ihan sikana
  • kuten myös puutavara
  • ja putket
  • ja kaikki muutkin
  • säästöä voi saada käyttämällä ylijäämä tai kakksolaadun kamaa, hyödyntämällä purkutavarakirppiksiä sekä tutustumalla paikallisiin toimijoihin

Nämä nyt ehkä suurimmat. Varmaan samat kuin mitkä muillakin rakentajilla tulleet eteen. Meille korjausrakentamiseen tottuneille nykyrakentamisen realiteetit iskivät päin kasvoja suht kovaa 😀

Seuraava postaus saakin olla sitten itse hirsiensiirtoprojektista eli ekaksi Vantaan päässä purku ja sitten kokoaminen täällä Kaskimaalla. Kassellaan miten se sitten menee…

Ja tämän kerran kissekuvaksi valikoitui Herpsi, joka vähän sammakoitui sängylle