Vkot 13-25/2021: imuri kävi, piippu muurautui ja katto valmistui

Vierähtipä taas aikaa. Koko ajan sitä ajatteli, että päivittää tilannetta, kun asia x on valmis, mutta sitten alkoi asian y tekeminen ja taas sama ajatus lähti alusta. Mutta pidemmittä puheitta asiaan.

Vko 13/2021: Palomuuria tekeillä. Ja valmistuikin. Duktig killar <3 Yläkertaa valmisteltiin imuauton saapumiseen. Muovia siellä täällä, viimeiset lasivillat ulos.

Vko 14/2021: Terassi alkoi hahmottumaan. Yläkerran tyhjääminen jatkui.

Vko 15/2021: Sitten se suuri päivä saapui, jota olimme odottaneet jo… Ainakin sata vuotta. Iso-nuunuu tuli käymään. Ja näin sitä vaan sitten oltiin eristevapaita, ihan vaan parissa tunnissa. Löytyi kansi ja kauha. Ei aarretta vieläkään. Olkea ja hiekkaa sitäkin enemmän. Nyt niskoihin laitetaan rimat, joiden päälle tulee laudoitus, jotta tulevaisuuden eristeet eivät makaa kattopaneelien päällä, kuten vanhat.

Terassin pykääminen jatkui joskus sateisessa, ja joskus aurinkoisessa, säässä. Kyllähän se alkaa siitä muotoutumaan.

Vko 16/2021: Ihanin löytö eristeistä oli, minun mielestäni, Kajsa Vargin reseptikirja, jostain 1700-luvulta. Tykkään tuollaisista <3

Naapuri sai laitettua viljelmänsä alkuun, nyt vain odotellaan.

Ja terassi alkaa saamaan kattoakin ylleen.

Vko 17/2021: Köyhän miehen levynostimen mies teki. Saa vanereita toiseen kerrokseen vähän helpommin. Ja sitten vaan vanereita kattoon ja pressua samalla vauhdilla pois.

Vko 18/2021: MEILLÄ ON IKKUNOITA! Tulkoon valo ja valo tuli! Kyllä se vaan niin paljon tekee, että näkee ulos ja ulkoilma pääsee sisään. Aivan ihanaa! Muuraria varten tuli tiilet.

Vko 19/2021: Otsalaudat ja räystäspellit. Hitsi tuonkin miettimisessä meni aikaa. Aaargh. Lisäksi tehtiin muurinpohja savupiippukelpoiseksi.

Vko 20/2021: Ja sitten tuli seuraava ilon päivä eli muurari saapui tekemään savupiippua. Kyllä se vaan tuntuu niin ihanalta, tämähän valmistuu pikku hiljaa!

Poika sai sähkömönkkärin, jota sitten ollaan ulkoilutettu siellä sun täällä. Oikein soiva peli! Ja vähän oli ruohonleikkuu jäänyt vähemmälle. Piti ottaa niittoleikkuri avuksi, kun ei tavallinen ruohomakone enää jaksanut leikata.

Vko 21/2021: Kattoa, kattoa, kattoa. Otsalautaa ja kattoa. Sitä sun tätä.

Vko 22/2021: Ja nyt sitten katto valmis. Siis VALMIS! Ihan kreisii ja ältsii. Kun vesi ei todistetusti tule enää sisään, voidaan alkaa laittamaan eristeitä lattiaan. VIHDOINKIN!

Vko 23/2021: Siinä se katto nyt on, koko komeudessaan <3 Ja eristeitä, viemärin paikkoja ja vanereita. Seinä olis niinku vähän pullistunut. Pitäis varmaan tehdä asialle jotain 😀

Vko 24/2021: Ja näin asioille sitten tehdään jotain. Paperit pois ja kirves käteen. Ei ihan piilutusjälkeä, mutta jää kaiken alle niin ihassama. Oikein kiva. Nyt vaan paperit ja koolaukset takaisin. Sitten vaneria perään. Seinät sai lautavuokrauksen. Suihkutila, jossa näkyy mies hommissa, jakautuu kahteen osaan. Pukeutumistilaan ja itse suihkutilaan. Ne erotetaan väliseinäkkeellä, joka tossa lattian lankun kohdalla. Ikkuna saunassa!

Poika on halunnut leikkimökkiä noin vuoden. Haettiin sellainen tuosta vähän matkan päästä. Ei kiinnosta enää, tietenkään 😀 Mutta saanpahan puutarha- yms. kamoille säilytyspaikan, jos kiinnostus on jatkossakin nolla.

Vko 25/2021: Palomuurin viimeinen palanen rakentui. Ja saunan seinä myös. Ja katto sekä lattiakin vähän.

Sitten vähän lattialankkujen lajittelua. Kohta niitäkin saa alkaa puhdistamaan. Parissa klassinen sormikin mukana.

No niin, siinä sitten meni taas pari viikkoa. Aikamoista. Sniik piik ensi postaukseen: #lattianvalua&katontekoa&sensellaista.