Vkot 13-16/2017: mies lomailee, hommat etenee

Kevättää rinnassaaaaa on tällä naisellaaaaaa! Leskenlehdet ja muut kukat ovat alkaneet nousemaan nurmikosta sekä perhoset tulleet piiloistansa! Se on kohta täällä! <3 <3 Okei, varmaan vielä pari takatalvea tulee ja juhannuksena on samanlainen sää kuin jouluna, mutta silti, alan olemaan optimistinen (tai ainakin optimistisempi)! Ja asiaan, turhaa sitä jaaritella.

Viikko 13: Mies teki rossipohjaa niskoihin. Siisti myös yhden väliseinän alle tehdyn valun sellaiseksi, että sen saa jotenkin tiiviiksi. Tiiviys on tarpeen, ettei tule ilmasiltoja (alapohjan kylmä ilma kylmetä lattioita). Tämä vielä lastenhuoneessa, jossa olisi ihan kiva, että olisi lämpimät (tai niin lämpimät kuin vain voi olla) lattiat.

Minä sain vähän puuhailtua takapihalla. En paljoa, mutta vähän. Siellä oli sekalainen kasa puuta, joista osa oli polttokelpoista ja osa ihan lahoa muhjua, niitä sain lajiteltua erilaisiin kasoihin. Josko saisi jatkettua joku päivä, kun poika on päikkäreillä ja sää edes vähän keväisempi.

Perjantaina käytiin myös läheisen metallinkierrätyslafkan pihalta hakemassa kaksi metallitynnyriä (ihan luvalla ps), niissä voidaan sitten polttaa noita sivu- ja takapihan puita. Eikös silloin perjantaina iskenyt joku takatalvi, joten puun poltto siirtyy vähemmän vetiseen aikaan. Kesäkuuhun meibi?

Mies sai työkaverinsa kautta hankittua meille lattialämmityskaapelit kylppäriin ja kodinhoitohuoneeseen, ja vielä halvemmalla kuin mitä oltiin budjetoitu. Nice. Lisäksi lauantaina kaverimme huomasi, että paikkakunnan fb-kirppiksellä oli myytävänä juuri sellainen Kurasyöppö kuin mitä oltiin unelmoitu neljänneksellä kauppahinnasta. On iso (500×800) eli kaupassa ovh joku 500 e, nyt maksettiin 120 e. Kerrankin oikeasti tällainen sattuma käy! Ja teille, jotka ette tiedä mikä Kurasyöppö on, se on sellainen allas jossa metalliritilä päällä, upotetaan lattiaan. Voi siis pestä koirien tassut, lasten kumpparit yms. Alla netistä lainattu kuva.

IMG_2391

Mulle tämä oli ihan must saada kodinhoitohuoneeseen. Myös kuivauskaappi on sellainen, mutta kaappi tulee sitten joskus. Ei ole ensimmäisenä hankintalistalla.

 Viikko 14: Aika hiljainen viikko työmaalla. Lauantaina tuli anoppi aamupäivällä ja lähdettiin kimpassa kohti Turkua ja miehen veljenpojan lapsen ristiäisiä. Sunnuntaina paiskottiin kyllä hommia, minä ja anoppi ulkona sekä mies sisällä, mutta kuvia tästä ei jostain syystä ole. Anoppi siivosi oman ja meidän autot sekä kaateli puita ja repi juolavehnää talon sivusta. On muuten maailman vattumaisin rikkaruoho! Ai että… Ja mies teki rossipohjan tukilaudoituksen valmiiksi.

Viikko 15: Miehellä alkoi LOMALOMALOMA ja missä muualla se vietetäänkään kuin remonttia tehdessä 😀

Maanantaina tuli putkari ja hää teki valmiiksi kodinhoitohuoneen viemäröinnit. Tämän jälkeen lähdettiin käymään Espoossa hakemassa a) lattialämmitystasoitetta 6 säkkiä (maksettiin 12 euroa, yhden säkin ovh kaupassa 25 e, vois sanoa että oli kiva säästö) ja b) lattiakipsilevyä neljä kokonaista sekä paloja (30 e maksettiin, ovh yhteensä öböyt 70 e). Säästöä taas!

Tiistaina mies lähti käymään aamulla rautakaupassa ostoksilla (tuulensuojalevyä ja remonttipaperia) ja minä hoidin poikaa. Jälkikasvun päikkäreillä menin taas juolavehnää repimään. Pitääpä ostaa talikko, petkele ja kunnolliset puutarhahanskat. On sormenpäät aika verillä. Mies taas laittoi tuulensuojalevyjä niskaväleihin.

Keskiviikkona oli remppa taas tauolla, kun lähdettiin taas reissuilemaan. Minä lähdin kaverilleni Kivikkoon ja mies äiteelleen Malmille. Samalla reissulla käytiin Ogelin K-Raudassa hakemassa nuo ylempänä mainitsemani asiat. Petkeleen toivon löytäväni jostain käytettynä.

Torstaina mies otti eilistä kiinni työmaalla, minun seurakseni tuli äitini. Miehelle aiheutti suurta päänvaivaa kodinhoitohuoneen niskojen eritasaisuus. On vaikeaa saada vaneria sopimaan, kun mikään ei ole samalla korkeudella. Onneksi naapurissa asuva konkari tuli pähkimään probleemaa miehen kanssa. Ja saihan ne sen ratkaistua!

Perjantaina ja lauantaina mies paneutui khh:n koolinkeihin ja paperointiin. Ja valmiiksihan ne tulivat, naturligtvis 😉 Minä taas jatkoin hommia sen juolavehnän kanssa takapihalla.

Pinkopahvin takaa löytyi tekovuoden 25 penninen, ihana löytö mielestäni!

Sunnuntaina ei tehty rempassa mitään, koska pääsiäisruokailut Ogelissa.

Viikko 16: viikko alkoi ihanassa säässä. On se vaan niin ihanaa, kun aurinko paistaa! Okei, välillä aurinko paistoi ja lunta satoi, jännä yhdistelmä 😀

Maanantaina mies teki kodinhoitohuoneen vanerointeja. Hän tekee kaiken valmiiksi ja numeroi, sen jälkeen purkaa pois, jotta puhallusvillan saa tampattua hyvin. Minä taas tyhjäsin ja uudelleen järjestelin autotallin. Tallissa oli lattialautoja, listoja (katto- ja lattia- sekä karmi-) sekä seinä- ja kattopaneeleja. Kaikki kamat kärrättiin ekaksi ulos ja sen jälkeen takaisin sisään siinä järjestyksessä kun niitä tullaan tarvitsemaan toisella puolella. Koska tietenkin kamat tallissa oli nyt niin, että ne joita tarvitaan vikana olivat päällimmäisenä jne. Mutta nyt on sekin tehty. Tein mä vähän tilaa mun uusille hankinnoillekin (vaatekaapille ja kahdelle seinäkaapille).

Tiistaina mies alkoi tekemään lastenhuoneen paperointeja ja koolinkeja. Sai melkeistä tehtyä valmiiksi, 10 % jäi vielä seuraavalle päivälle. Minä taas keskitin tarmoni etupihan siivoamiseen. Haravoin lehtiä (niitä oli ihan sikapaljon) ja keräilin poltettaaksi tarkoitettuja puita sekä sitä sun tätä. Nyt on piha edes vähän siivomman näköinen, viime vuonna kun ainakin haravointi jäi aika vähäiseksi tuon raskauden takia. Nyt kun säät suosivat, on ihana olla ulkona!

Keskiviikkona oltiinkin pois työmaalta kaveria auttelemassa itäisessä Helsingissä. Haettiin kanssa 12 lattiakipsilevyä Kellokoskelta. Nyt on nekin kaikki saatun hankittua. Säästettiin “vain” noin 400 e. Ihan älytöntä! Ja mähän olen jo tuhlannut nuokin rahat 😀 😀 No en ole, älä suutu mieheni rakas, joka tätä luet 😉

Torstaina tuli mun uusimmat hankinnat: vanha vaatekaappi ja kaksi keittiön yläkaappia. Yläkaapit eivät nyt ole oikein näkyvissä, mutta ovat siis nuo tuossa vaatekaapin päässä (oikean puoleinen kuva).

Minä kitkin taas vähän aikaa takapihalta juolavehnää, kunnes meni hermo ja menin tiskaamaan ja pesemään pyykkiä. Mies jatkoi lastenhuoneen lattian kanssa. Suunnitteli myös aloittavansa tekemään käytävän ja lastenhuoneen välisen väliseinän tekemistä. Ja niinhän se tekikin 🙂

Tuossa vasemman puoleisessa kuvassa näkyy pojan huoneen oviaukon koko. Siihen siis tulee ne pariovet, jotka avautuvat huoneeseen päin. Mä niiiiiin näen jo tämän tilan valmiina… Vähän aikaa kyllä kestää, että se on oikeasti valmiina 😀 Oikeassa kuvassa näkyy betonilaatan viereen tungettua Ekovillalevyä, sitä kun ei voida eristää puhallusvillalla, kuten muut lattiat.

Perjantaina mies jatkoi vessan kimpussa, minä taas menin sosialisoitumaan perhekerhoon. Sen jälkeen lähdettiin hakemaan auto huollosta ja käymään Lohjalla kaupoilla. Remppa ei siis paljoa edennyt.

Lauantaina minä ja poika mentiin vauvauintiin, mies paperoi ja eristi vessaa. Villavarkaissa hänen piti käydä uuden ja vanhan osan välisessä aukossa. Vähän on eteinen remppapuolella tukossa, kuten vasemman puolen kuvasta näkee 😀

Sunnuntaina minä tein pihahommia eli sitä iänikuista juolavehnää revin. Nyt projenti kuitenkin saatiin päätökseen ja räippeet pressun päälle odottamaan hävitystä. TUUTTUUT!!

Mies ekaksi siivoili pihaa, pätki tuulensuojalevyjä ja sitten alkoi tekemään erinäisiä väliseiniä.

wp-1492948294573.

Noita perkeleen lehtiä on joka paikassa!!

Ja viikon eläinkuva:

IMG-20170417-WA0001

Palataan taas parin viikon päästä, vapun jälkeen varmaankin!