Vkot 01-05/2017: Uusi vuosi, vanhat kujeet

Viikot menevät niin suamarin nopeasti, ettei näitä ehdi kirjoittelemaan. Pahoittelut tästä 🙂

Viikko yksi. Miehen viimeinen lomaviikko alkoi remonttitunnelmissa, mutta, koska oli niin paljon eri paikkoja missä piti käydä jne., päätettiin aloittaa ne vasta loppuviikosta. Noooh, sehän jäi aatoksen asteelle, koska vesiputkemme menivät täysin jäähän. Ne olivat jo hieman kohmeessa keskiviikko-iltana, kun tultiin pääkaupunkiseututurneelta (mummi ja anoppi). Saatiin ne kuitenkin sulatettu. Ei kuitenkaan jätetty vettä tiputtamaan yön ajaksi. Mistake, big mistake. Torstai-aamuna olivat kaikki vesiputket sitten jäässä. Ei tullut vettä ollenkaan, joten ei saatu kahvia, ei voitu käydä vessassa ja noin olleen. Sulatusoperaatio saatiin päätökseen vasta sunnuntai-aamuna, joten voitte kuvitella miten paljon remppaa mies teki toisella puolella tällä viikolla… Nooooh, nyt tiedetään ja osataan varautua tulevaisuuden pakkasilla. Onneksi putkari tulee vasta 16. päivä, joten on viikko 2 aikaa vedellä niitä viemärivetoja tulevaan kylpyhuoneeseen. Alla kuva yhdestä epäonnistuneesta vesiputkisuojauksesta. Otettakoon siitä opiksi.

img-20170104-wa0002.jpg

Viikot kaksi ja kolme. Mies lähti töihin, joten remppahommia tehdään vain viikonloppuisin. Onneksi mies on ehtiväinen 😉 Ko. viikolla jatkettiin lattian tekemistä. Lisäksi valmistauduttiin putkarin tuloon. Rakenteita purkaessa löydettiin tulevan kylppärin seinästä ihan miehekkään kokoista hirttä. Kylppäriin mallailtiin myös tulevia vesikalusteita, jotta tiedetään miten leveä allastaso sinne saataisiin mahdutettua. Työskentelyolosuhteet olivat joskus aika jäätävät, kuten vesipullosta voi nähdä. Onneksi kohta saadaan rossipohja kiinni, ei kylmä ihan suoraan pääse huoneilmaan.

Viikko kolme. Tuli putkari. Ei mennyt ihan putkeen sekään. Putkarin auto meni rikki heti aamusta ja sen korjaamiseen meni aikaa. Mies oli ottanut vapaapäivän töistä, joten pieni kiukku meinasi nousta häällä pintaan kun putkari alkoi vähän perua koko tulemista. Nooh, mies sai sen uhkailtua paikanpäälle ja parissa neljässä tunnissa oli hommat valmiita niiltä osin, kun ne nyt tässä tässä vaiheessa pystyttiin tekemään. Viikolla ja viikonloppuna mies jatkoi tuulensuojalevyjen laittoa lattiaa. Muuta ei oikein rakennuksilla ehditty tekemään.

Viikko neljä. Ei uutta tämän talon katon alla. Niitä tuulensuojalevyjä herra laittoi paikoilleen sunnuntaina. Lauantaina oltiin synttäreillä Nurmijärvellä, silloin ei ehtinyt remppailla. Viikolla mies teki pitkää päivää töissä, ei silloinkaan pystynyt touhuilla.

Viikko viisi. Mies oli viikolla flunssassa ja viikon työsaldo uhkasi jäädä tämän takia hiukan laihaksi. Mutta onneksi sairaus selätettiin jo perjantaina. La-su mies työskenteli tulevan khh:n kanssa. Alla hienohko kollaasi sen tiimoilta. Melkein viimeiset kipsit nyt lavalle. Enää kuraeteinen jäljellä, joka puretaan joskus kevään korvilla (toivottavasti).

Nonniin, eiköhän se siitä taas tältä osin. Vähän hitaahkosti tämä tästä etenee (versus tämä valmistunut puoli), koska joka viikonloppu on jotain häppeninkiä. Hitaasti, mutta varmasti kuitenkin mennään etiäppäin.

Ensi viikolla jatketaan khh:n kanssa. Toiveissa olisi, että loput koolaukset saataisiin pois seinistä, ikkuna pois ja lattia ylös. Kassellaan kassellaan 🙂