Vkot 08-15/2019: Purkua, parkua ja elektrisiteettiä!

Mites tämän ajanjakson tiivistäisi… Sähköä ja kakkaa. Hiirenkakkaa. Päässä ja silmissä ja jokapaikassa. Onneksi on suihku. Ja ne sähköt siellä vessassa. VIHDOINKIN! Asiaan.

Vko 8: it is all about the closet.

Alkuviikosta kävin hakemassa Karjaan Puupörssistä (jota suosittelen lämmöllä!) höylättyä lautaa ja 4mm vaneria. Laudat laitettin etulevyiksi ja vanerit sivuihin, päädyissä kun on henkarikomerot. Kyllä, tykkään.

Sen jälkeen aloin miettimään tuota kaapin taustaa, joka nyt aika pitkälle huokolevyä. Aika rumaa siis. Kekkasin, että 4mm vaneri näyttäisi sielläkin aika passelilta! Ja sitten vaan takaisin Puupörssiin, jossa vanerit leikattiin oikeisiin mittoihin. Tukipuut maskattiin listoilla.

Tämän jälkeen alettiin miettimään, että miten kaapit jaetaan omikseen. Nythän ei välipuita ollut eli oli vain yksi hylly koko kaapin läpi. Laitettiin sitten halpa, sekä hyvä, ratkaisu: narua pitkittäin väliin, jolloin ilma kyllä kiertää kaapissa, mutta esim vaatepinot eivät kaadu toistensa päälle. Success!

Mä kävin viikonloppuna vähän tutkimusmatkalla yläkerrassa, kun päätin saada alajyrsimen käytön kannalta parempaan paikkaan. Löysin myös kaikkea muuta tarpeellista (ja tarpeetonta :D). On ainakin moneen asiaan varaosia. Which is nice.

Mietin kanssa talomme värikkyyttä, jota mielestäni ei oikein ole. Kuitenkin, kun istuin keittiön nurkassa, huomasin, että kyllä täällä vähän väripilkkujakin on. Ei ehkä niin paljon kuin haluaisin, mutta ei me ihan värittömiä olla 😀

Vko 9: Vintille lähdettiin. Ja tehtiin. Tai mies lähti. Ja mies teki.

Eli nyt se virallisesti alkoi. Yläkerran purkaminen. Ja senhän ei pitänyt alkaa vuoteen. Mutta mitä kissa karvoilleen voi.

Meikä taas pisti peitelistoja uusiksi. Vihdoinkin.

Vko 10: Yläkerrassa vietettiin ihan yhdessä aikaa. Saatiin paljon säilytystilaa järkättyä. Nyt voidaan alkaa purkamaan ihan tosissaan.V

Vko 11: Purkaminen jatkuu. Mies sai tehtyä viikolla, minä taas viikonloppuna kun miehet lähtivät sukuloimaan.

Vko 12: samat hommat jatkuu, kuvia ei nähtävästi ole otettu.

Vko 13: mies on lomalla. Asioita tapahtuu. Paljon.

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai sähkäri oli käymässä ja MEILLÄ ON SÄHKÖT KUULKAAS KOKO ALAKERRASSA!!!!!

Perjantai-lauantai takaisin yläkertaan siitä.

Sunnuntai

Tossa sunnuntain kuvissa mallaillaan kattolautoja paikoilleen. Haluan siis kitapuut jättää näkyviin, joiden päällä tuossa vasemmassa kuvassa lepää lauta. Koska leveät ponttilaudat maksavat maltaita, vedetään me noihin raakalautoihin alajyrsimellä huullos, jolloin ei pieni eläminen haittaa.

Vko 14: Sunnuntaina oli rakennesuunnittelija tulossa käymään, joten oli pakko saada rakenteita nopeasti auki. Noh, pistin miehet taas autoon ja kohti serkkulaa. Itse kiipesin yläkertaan tekemään niitä kevyempiä hommia.

Sunnuntai meni sirkuksessa ja rakenteita kattoessa. Mies oli turisemassa suunnittelijan kanssa, minä huolehdin jälkikasvusta (jota ei ihan ymmärrettävästä syystä päästetä yläkerran lähellekään). Oli kuulemma erittäin hyvä tuntinen. Jatkamme rakenteiden purkamista eli valitsemallamme tiellä. Näin teemme.

Vko 15: jotain muutakin kuin repimistä. Vaihteeksi sisustusta. Eli yläkerrasta raijasin alas (noita helvatan vintinrappusia pitkin) vanhan päästävedettävän lastensängyn. Oli siinä hommaa (piti tuoda kolmessa osassa, jokaisessa mietin onko tässä oikeasti mitään järkeä tehdä yksin) ja tulipahan tehtyä. Ei lapsena pelattu tetris mennyt hukkaan. No sir. Sitten vaan Ikeasta 80-senttinen patja ja avot, se o siinä. Nyt pitäisi vielä miettiä tuota sisustusta noin muuten. Tota lelua ja kaikkea tuntuu olevan aivan liikaa…

That’s all falks, tapaamisiin taas parin viikon (toivottavasti ei kuukauden) päästä! Toivottavasti ollaan silloin jo taas edistytty hiukan 😀 Lopuksi kaikennäköisiä eläinkuvia piristämään jokaisen päivää <3