Vkot 06-13/2018: hommaa, hommaa

Mites tämän ajanjakson summaisi… Paljon melua tyhjästä? Hirveesti hommaa, ei mitään näkyvää? No, ollaan me kuitenkin jotain saatu valmiiksi. Ja joidenkin osalta ollaan aika lähtöpisteessä. Kodinhoitohuonetta saatiin edistettyä, joka tosi kiva juttu. Paljon hommailtiin, mutta jotenkin tässä vaiheessa ei sitä oikein edes näe… Asiaan.

Vko 6: Arkena ei tapahtunut mittee. Lauantaina minä lähdin pojan kanssa juhlistamaan kaverin lapsen syntymäpäivää isolle kirkolle, mies jäi puuhailemaan talolle. Siivosi ekaksi. Olin laittanut pojan lelun sinitarralla kiinni lattiaan, ettei kaatuisi niin helposti. Joo-o, oli tarra jäänyt vähän lattiaan kiinni 😀 😀 😀 Lähti maalit mukana…

Hullun siivouksen jälkeen hää män remppapuolelle tekemään putkille koteloa. Pääsi aika hyvään alkuun!

img-20180210-wa00115354734344930996046.jpg

Kotelo menee seinästä seinään, koska olisi ihan tyhmän näköistä jos menisi vain puoleen väliin. Kotelo tapetoidaan ja siihen laitetaan kattolistat.

Sunnuntaina koteloa saatiin taas vähän eteenpäin.

img-20180219-wa0000453184041608256683.jpg

Vko 7: Juu, ei mitään saatu viikolla tehtyä. Viikonloppuna oli sukulaislapsen synttärit Turussa ja siihen menikin mukavasti koko lauantai.Tai no, saatiin me VIHDOINKIN paikoilleen oven yläpuolelle pussissa vuoden majaillut maustelokerikko. Ihana hän on <3

img_20180217_1020261954216875867739068.jpg

Sunnuntaina saatiin sisustuksellisia asioita tehtyä eli sohvan sisäänkanto (valkoinen puusohva myytiin, tilalle ostettiin toinen 😀 ) ja emännänkaappien paikanvaihto päikseen.

Keittiöön siirtynyt emännänkaappi vähän ikkunan edessä, mutta saa olla toisen puolen valmistumiseen asti. Tarvitsin lisää tilaa. Tuo kaappi pitää vielä korjata joskus, sitten joskus…

Vko 8: Arkena ei saatu vieläkään mitään tehtyä. Pitänyt pakkasia, sulateltu pääosin putkia. Ne jäätyilevät usein. Varmaan pitäis tehdä jotain joskus. Onneksi on imuri ja fööni.

Sunnuntaina miehenpuoli pääsi sisähommiin. Teki koteloa. Nyt enää oikeastaan tapetointi ja listat paikoilleen. Putkien kohta vielä tekemäti, koska mahdollinen ylivuoto/kondensiovesi pitää päästä putkea pitkin alas. Lisäksi tonne putkien päähän pitää päästä käsiksi suht helposti. Että patenttia pukkaa.

Lisäksi saatiin Ikeasta paketti, jossa ne ledivalot. Tulevatkin kotelon alapinnan sijasta tauluhyllyyn. Pitää ostaa vielä pari lisää.

Vko 9: Viikonloppuna saatiin vähän tehtyä. Lastenhuone siivottiin. Kyllä nyt kelpaa tehdä duunia.

Minä vähän mäskäsin vanhaa tulimuurin alaliitosta. Jos se joskus saataisiin maalattua…

img_20180304_1022153942067746514213839.jpg

Vko 10: Hahaa, saatiin viikolla jotain tehtyä! Eli maanantaina menin muuria taas vähän täyttelemään. Ei siitä kaunis tule millään mittapuulla, mutta olkoon. Kuhan nyt joskus saisi sen maalin pintaan.

Ostin pientä korjausta vaativan naulakon tonne tulevaan eteiseen. Hyvä tulee, kuhan ton takalaudan korjaa.

received_2091433450874737519973210885288144.jpeg

Viikonloppuna kotelohommat jatkuivat. Lauantaina mies teki ne loppuun.

Sunnuntaina minä pääsin tapetoimaan! Ihanuutta! Ja melkein sain valmiiksikin.

Vko 11: Viikolla taas tapahtui. Maanantai-iltana pääsin tapetoimaan loppuun.

Ja mies pääsi listoittamaan. Lopetti lyhyeen, koska meni hermot. Minä jatkan. Onnea on vanha, suoraa pintaa nähnytkään, talo ja holkkalistat.

Perjantaina mies pääsi kodinhoitohuoneen kimppuun. Nyt on takavaneri, joka laatoitetaan, sekä valo! Ja aulassa sai kylppärin ovi karmit yllensä.

Minä taas aloitin lastenhuoneen kattolistojen mallauksen. Joo, kahdessa tunnissa sain yhden 10 cm pätkän tehtyä. Kiroiluksihan se meni. Lopetin sitten. Ei kuvaa.

Lauantaina, kun minä olin heppastelemassa, tapahtuikin paljon. Ensinnäkin aikuisten makkarin lattialautojen raot saivat pikkaisen fyllinkiä. Oli aikasmoiset raot tulleet vuoden aikana… Toiseksi kodinhoitohuoneen toisen seinän taso sai ekan petsilakkakerroksen. Ja lopuksi oli laulastenhuoneen muuri saanut vihdoinkin maalikerroksen verhoksensa. Sopii aivan loistavasti, mielestäni!

Sunnuntaina tuli tasoon toinen kerros lakkaa.

img-20180318-wa0001-11099291435834977101.jpg

Lakan lisäksi mies puuhaili muutenkin khh:n puolella (jottei olisi kuullut kiroiluani). Minä sain listat tehtyä. Ei siitä kaunis tullut, mutta kyllä pienellä kittauksella päästään ihan ok lopputulemaan.

Vko 12: Viikolla ei taaskaan tapahtunut mitään. Viikonloppuna taas kyllä. Lauantaina the Man teki sähköhommia.

Minä taas keskityin listoihin. Katon muodot tekevät hommasta suhteellisen hankalan. Mutta ei voi mitään. Pitää vaan yrittää saada edes joku ratkaisu aikaan, joka ei vatuta koko loppuikää. Tässä huoneessa tuollainen murheenkryyni on tuo oven yläpuolinen sisäjiiri. Argh.

Sunnuntaina sain lastenhuoneen katon valmiiksi niin, että listat olivat paikoillaan. Jotkut osat myös kitattu. Miehen pitää siivoilla, että kittausta voidaan jatkaa. Ihan jees siitä sitten tulikin. Kitti ja maali saa peittää loput raot 😀

Mies alkoi tekemään kehikkoa pyykkikuilulle ja viemärin hengitysputkelle. Lakkasi myös toisen puolen tason tiesmonetta kertaa. Nyt se on hyvä.

Kun tuo kehikko oli tolleen tossa vaiheessa, aloin kyselemään että mites se liukuovi menee sitten sinne taakse. No, eihän sitä oltu muistettu enää. Uudelleen piirustuspöydän ääreen siis… Onneksi se muistettiin tässä vaiheessa eikä sitten kun kotelo on valmis.

Vko 13: Maanantaina mies meni suunnittelemaan sitä liukuovea. Tai oikeastaan sitä lattarautaa, jossa se pyörä (työntöoven pyörä) pyörii. Otettiin mallia päätalon ladonoven raudasta. Se on mielestäni ihan erihieno!

Mies käytti vähän könneksöns ja tilasi kaveriltaan tuollaisen mittatilaustyönä. On se vaan hyvä, että on kavereita!

Lyhyen viikon takia saatiin paljon tehtyä! Perjantaina mies aloitti laatoittamisen. Lauantaina lopetti. Sanoisin, että aika hyvä.

Meikämamma siivoili ja meni pulkkailemaan jälkikasvun kanssa.

img_20180330_111948_8653075365001093831483.jpg

Sunnuntaina oltiin isolla kirkolla, ei päässy remppaamaan.

Vko 14: Maanantaina oli saumauspäivä. Sanoisinpa, että himpskatti. Ai laik it <3

Minä puolestani kittailin listoja. Ja listoitin aulan loppuun. Pitää vielä tehdä aulaan uusintakittaus, hiominen ja sitten pääseekin maalaamaan. Eli hommat edistyvät. Hitaasti, mutta varmasti 😀

Tiistaina pääsin kittaamaan vielä pari paikkaa uusiksi. Keskiviikkona hioilin. Perjantaina maalasin. Hitsi. Ny o sekin tehty. Jippii!

Joo, aulan katto pitää vielä maalata. Ehkä olisi hyvä pistää kaikki maalausurakat samaan ponnistukseen. Makkarinlattioiden uusintamaalaus plus paikkamaalaukset, aulan lattia ja katto, kuraeteisen kaikki maalaamiset.

Tiistaina mies kävi hakemassa Karjaan Puupörssistä vähän listaa koklattavaksi. Kaikki olivat aika hyviä. Tarttettiin siis ns. peitelistoja erinäisiin paikkoihin.

Mies aloitti lauantaina, ja jatkoi sunnuntaina, lastenhuoneen ikkunapenkin tekemisen. Pitää tehdä pieniä kikkakolmosia näiden kanssa. Mutta siitä tulee todella hyvä!

Vko 15: Tällä viikolla on keskitytty ikkunapenkkeihin ja muutenkin maalaamiseen. Arkipäivät olivat täynnä muuta, viikonloppuun sijoittui remppaaminen.

Joo-o, vielä on vähän tekemistä. 111 päivää on Karis – Suomen Paris -tapahtumaan, jossa meidän talo yhtenä kohteena. Kuraeteinen on vielä alla näkyvässä kunnossa. Mihinköhän sitä taas lupautui…

img_20180416_130529363379851551604611.jpg

Hyvää kevään alkua kaikille teille, kohta on KESÄ!! Palataan taas… kuukauden päästä? Ehkä aiemmin 😀