Vkot 01-12/2021: Kylmästä lämpimään, tai ainakin sinne päin

Vko 01/2021: Niin se uusi vuosi alkoi taas. Yläkerta kutsui, kuten edellisenäkin 😀 Mutta tehtiin me vähän lisää keittiötäkin, laitettiin sinne kaappeja. Ei ole valmis vieläkään, mutta ajan kanssa hissukseen.

Yläkerrassa villa pääosassa. Kuten myös kaman tyhjentäminen eri paikoista.

Vko 02/2021: Lunta tuli niin, että ihan huomasi. Vanha kansa tietää, että lumi on se paras eriste. Sitä sitten lapattiin sokkelia vasten. Tarkenee.

Villoja seiniin, Hunton Nativo ja suosittelen lämmöllä, ja paperia kattoon.

Vko 03/2021: Vikat ekovillat seiniin, jatkossa Nativoa. Katon vinot osuudet FF-PIRllä.

Vko 4/2021: Operatzione seinän siirto menossa. Noin metri taakse päin ja tuohon tulee sitten vaatehuone.

Vko 5/2021: Ja tällainen siitä sitten tuli. Eli huone suureni ja ekaksi kylmäksi säilytystilaksi mietitty tila otettiinkin käyttöön tulevaisuuden vaatehuoneeksi.

Seinään tuet ja lankkua sekä muuta puutavaa pois jaloista. Ja sitähän on. Joka paikassa. Paljon.

Päätyseinässä käytettiin osa myös. Saadaan niitä hyötykäyttöön ja pinkkarille hyvä alusta.

Vko 6/2021: Ekassa kuvassa uusin hankinta. Aivan ihana kaappi <3 Seuraavissa taas seinää ja naulaista puuta. Joskus sitä miettii, että miksi hilpatissa noita nauloja pitää olla noin sikana. Siis oikeesti.

Vko 7/2021: SPUta kattoon. Tässä vähän mennään perinnerakentamisen ohi, mutta så e de. Joskus on pakko antaa vähän periksi. Tuuletus pelaa ja kylmältä sivuvintiltä pääsee tarkastamaan tilannetta.

Vko 8/2021: Naulat poistettu ja lautoja saatu seinälle odottamaan käyttöä. Ja seuraavaksi siirrettiin tulevan elokuvahuoneen seinää. Samalla periaatteella kuin edellisessäkin, mutta parannettuna versiona. Ekasta opiittiin ja nyt tehtiin paremmin 😀

Sitten siirryttiin toiseen päätyyn eli entisen porraskuilun kimppuun. Kattokyprokkeja ja papereita sun muita pois. Kyprokin päältä löytyi, yllättäen, kakkaa ja muuta sen sellaista. Sekä vilaus ekasta lahohkosta niskasta.

Vko 9/2021: Eristettä uuteen seinään. Tohon uuteen väliin tulee elokuvahuoneen toka rivi eli katsomoa on kahdessa tasossa. Tietenkin.

Ekaksi revittiin pois lattiasta muovimatto ja vaneri/kovalevy. Sitten seinien kimppuun.

Vko 10/2021: Nyt alkoi löytymään erittäin mielenkiintoisia rakennusratkaisuja. Kattoniska ja kurkihirsi katkaistu ja tuettu aikas onnettomasti. Ei siis ihme, että katto näytti olevan hiukan notkollaan, kun ulkoolta katsoi. Lisää tuentaa ja sen sellaista. Hyvä siitä tulee.

Vko 11/2021: Mies pääsi saunallekin hommiin, kun saatiin kaveri sinne. Aiemmin oli laittanut jo pari lautaa kattoon. Koolinkeja vaan on vaikeaa saada yksin hilattua tonne ylös. Sitten alkoi uuninperustuksen eristäminen. Ja saivat he vähän tellinkejäkin sisältä purettua. Ja vanereita lattiaan, että vähän helpompi liikkua. Seuraavaksi pitäisi tehdä palomuuri. Sitten onkin savupiipun aika.

Vko 12/2021: tavaroiden siirtoa, osa 57/28506. Tota crosstraineria raahattu huoneesta toiseen ainakin viisi vuotta. Joo-o, kyllähän se kunto silläkin tavalla kasvaa, eikö vain 😀

Ekaksi siivoamista ja sitten muovimaton poistamista. Sitten meidän tulevasta makkarista vikat laudat ylös ja seinälle. Sitten siirtyminen elokuvahuoneeseen ja sama homma uudelleen. Ja vanhan porraskuilun vierestä myös, tietenkin. Ja välissä siirrettiin taas kamoja huoneesta toiseen.

Mutta nyt on oikeastaan enää tuo vikan kuvan käikäle lautaa vielä lattiassa. Sitä vielä kavennetaan, jotta saadaan lasivillat vedettyä alta pois. Ja sitten olisikin aika kutsua imuriauto :O VIHDOINKIN!

Nonniin, siinä meni taas kvartaali, kuten talouden ihminen sanoisi. Älytöntä. Kohta on kevät <3 Viimeiseksi kuvaksi valikoitui possujuna-kuva kärpäsistä haikailevista pikkupossuista. To be continued…