Vko 47/2015: vuosipäivää ja eristeen tamppaamista

Nonniin, nyt se on täällä taas. Reissuhommaleskeys. Mies siis lähti L:rantaan ja mä jäin tänne. Tajuttiin tuossa, että meidän kartanon oston vuosipäiväkin meni. 20.11.2014. Menee nopeasti aika. Älytöntä.

Ilmat kylmenivät kivasti alkuviikosta, on vähän positiivisempi mieli uuden lattian kannalta. Lattiaahan ei voi näillä keleillä kiinnittää. Ilman pitää olla kuiva. Talvipakkaset, saatte tulla!

Mutta niin siis taas siihen kuluneeseen viikkoon. Maanantaina, kun kotiin töistä palasin, oli rekka pihassa, josta lähti letku taloon. ERISTEET OVAT TULLEET!! Ihanaa.

villamiehet vauhdissa

Ja tiistaina tuli lisää hyviä uutisia: hirsimiehet tulivat takaisin työmaalle korjaamaan sieniseinää. Parissa päivässä ovat saaneet jo aikas paljon aikaan. Ovat käteviä miehiä. Noissa ekoissa kuvissa näkyy Simo-sienikin ihan hyvin, oma rakas seinälemmikkimme. Eipähän ole enää.

Viikolla on mun rakennustyöt aika vähäisiä. Lauantaina oli mökillämme talkoot/pikkujoulut, joten silloinkaan en työmaalle mennyt. Sunnuntaina nyt kuitenkin sain edes jotain tehtyä: tamppausta. Eli siis, kun selluvillaa puhalletaan alapohjaan, puhalletaan se ns. ylitäyttönä. Meillä ylitäyttö oli n 30 %. Tuo ylitäyttö sitten tampataan tiiviiksi jollain tamppaukseen soveltuvalla välineellä.

Minulle olivat hirsimiehet jättäneet hienon työvälineen, jolla oli ilo tamppausta suorittaa.

väline

Lähtötilannehan oli tämä, villaa oli ihan reilusti.

Oli kyllä pölisevää ja yllättävän raskasta hommaa. Kaksi huonetta sain tampattua noin kolmessa neljässä tunnissa. Jos osaisi hyvän tekniikan niin varmaan menisi vähemmän. Onneksi on vielä kaksi huonetta jäljellä, voi hioa tekniikan huippuunsa…

Mies tulee ensi viikolla taas tänne, aitan hirret tulevat kanssa jee, ja varmaan laitetaan tällöin vanhat lattialaudat sisälle kuivumaan. Nythän ne ovat autotallissa, joka, noh, ei ole se kaikista kuivin paikka. Siitä saa taas lisää säilytystilaa kaikille kamoille mitä olen ostanut ja mitä tulen ostamaan, miehen iloksi 😀 😀

Nonni eiköhän se ollut taas siinä. Kissakuvia loppuun, laik oolveis.