Vko 45/2015: Putkia pitkin poikin ja ASUMISLUPA

Alkuun pitää kertoa ilouutinen: perjantaina kylässä kävi kaupungin edustaja, joka suoritti sosiaalipuoleen käyttöönottotarkastuksen. Tarkastus meni läpi eli nyt olemme virallisesti raaseporilaisia! Jeeee! Heti menin tekemään  muuttoilmoituksen maistraattiin.Ehkä oli vähän epäilyttävää, että tilassa, jota otettiin käyttöön, oli jo neljä kissaa ja kaikki muut kamat. Ihan vaan väliaikaisesti. Ei kuitenkaan virkannut mitään ko. virkamies. Seuraava tarkastus olisikin sitten lopputarkastus joskus hamassa tulevaisuudessa.

Ja sitten viikon duuneihin. Ollaan vihdoinkin päästy siihen pisteeseen, että sähköjä voidaan alkaa vetelemään paikasta toiseen. Mutta kyllä suunnitelmia piti muuttaa matkalla hieman, koska putket pistetään menemään teknisestä tilasta muihin huoneisiin rossipohjassa. Piuhat menevät siis hirsien läpi. Ja kun yhteen huoneeseen tulisi jo 19 putkea seinän läpi (seuraaviin huoneisiin 15 jne.), ei hirsi varmaankaan olisi kestänyt sellaista rei’ittämistä. Vähensimme siis erilaisten piuhojen määrää.

Mutta siis joo. Maanantaina oltiin kummatkin rakennuksilla ja käytiin sähkötarvikekaupassa hakemassa vähän putkea ja muuta. Hyvin mahtui Skodaan putket.

putkee

Mutta alla olevat kuvat kuvastavat aika hyvin koko viikkoa. Mieshän suurimman työn teki. Mä autoin lauantaina sen minkä osasin.

putkee alapohjassa 7putkee alapohjassa 6 putkee alapohjassa 5putkee alapohjassa 4 putkee alapohjassa 3putkee alapohjassa 2 putkee alapohjassa 1
putkee alapohjassa 8 putkee alapohjassa 9

Lauantaina loppui piuha loppui kesken, lopetettiin siis työt. Ja silloin alkoi sopivasti satamaankin, että ihan hyvä hetki lopettaa.

Ai niin, perjantaina oli myös toinen suht vaikea homma tehtävänä. Eli keittiön ja olohuoneen välinen seinäranka piti pykätä pystyyn. Mutta miten katsot, että seinä on suora, jos kaikki vertailupinnat ovat vinoja? Hyvä siitä tuli kuitteeskii.

väliseinää

Sunnuntaina oltiin isänpäiväkesteillä mun vanhemmilla, joten ei tehty rakennuksilla mitään.

Eristetyyppi tuli käymään viikolla ja päätettiin, että eristys tehdään viikon 47-48 aikoihin. Sen jälkeen pitäisi paperoida ja sitten voisikin jo aloittaa lattioiden takaisinlaiton. Hitsin vitsi!!

Nonni, ei kai tässä sitten muuta. Hyvää viikkoa palleroiset, älkäätten vilustuko tuiskussa!

Kissa.

kitta