Vko 42/2015: Hommat etenevät ja karvaperhe sen kun kasvaa

Mies lomailee ja hommat sen kun vaan etenee! Lattioita on saatu siihen kuntoon, ettei oikeastaan enää missään huoneessä näy maapohja. EI NÄY MAAPOHJA! Onko ihanempaa lausetta?? Aivan epätodellista, tämä ehkä joskus valmistuu <3 Okei, joissain kohdissa näkyy, koska putkaria odotellessa, mutta suurin osa lattiapinta-alasta on peitossa. Jeeee!

Mutta joo, mitäs sitä noin niinku oikeasti tehtiin. Maanantai-keskiviikko oli mies muurarin kanssa talolla hommailemassa. Pönttikset sen kun vaan edistyvät. Tässä koko viikon saldo.

Torstaina tehtiin vähän putkihommia eli vedettiin vesiputkien suojaputket tekniseltä tilalta tulevaan keittiöön sekä vierasvessaan. Kaikki meni paremmin kuin hyvin, putket riittivät ja kiinnikkeitä oli tarpeeksi. Success!

Kun putkihommat olivat done, kävin vähän (taas) ostoksilla. Pakko on ostaa ku halvalla sai. Ja läheltä. Tällä kertaa mukaan siis lähti tällainen ihana kaappi (joka on aiemmin ollut saman vihreä kuin aiemmin ostettu astiakaappikin, pitää vaan kaivaa vanha maali esiin sinisen lateksin alta!).

image

Lisäksi ostin Livalin jalkalampun tulevaan olohuoneeseen.

Perjantaina mä tein töitä kotoolta käsin iltapäivään asti, mies teki lattioita yksin ennen sitä. Kolmelta alettiin leikkelemään tuulensuojalevyjä sopiviksi paloiksi. Se vasta hauskaa, ja pölyistä!, puuhaa olikin.

Lauantaina lähdettiin käymään Hämeenlinnassa, josta matkaan tuli Kerttu (aka Usva), pieni 16 viikkoinen tyttöriiviökissa.

image

Meidän muut kissat olivat aika epäileviäisiä hänen suhteensa,  mutta kyllä nekin tottuvat ajan kanssa. Lauantaina tuli myös anoppi työmaalle avuksi. Mun osalta lauantai ja sunnuntai menikin sitten näitä karvalapsia vahtiessa, ettei mitään suurempia tappeluita pääsisi käymään, ja mies äiteensä kanssa paiskivat hommia yhdessä. Ja hehän saivat lattioita levytettyä ihan huolella. Lisäksi puhdistivat maapohjaa porrashuoneesta sekä pistivät takapihan lautakasoja palasiksi, jotta on jotain mitä pistää pönttiksiin sitten parin kuukauden päästä.

Ajatella, että kohta on se aika, että voidaan alkaa miettimään eristemiehen tilaamista, lattialautojen tontilletuomista ja kaikkee muuta tuollaista. Siis oikeasti, ihanaa! Ikkunat pitäisi kyllä saada paikoilleen jossain vaiheessa, mutta se on varmaan parempi tehdä vasta sitten kun sinne ikkunoille pääsee ilman kaatumisvaaraa.

Ensi viikolla luvassa kaikkea tätä ja paljon muuta: eka pönttöuuni on DONE, lattiat saavat pintaansa kauniin paperipinnan, viemärit valmistuvat ja niinku KAIKKEE! Ette varppina jaksa odottaa ja menetätte yöunet silkasta suspensiosta, TUNNUSTAKAA! Okei, nyt on mä ehkä lopetan. Mä oon vähän täpinöissäni. Ehkä.

Ensi viikkoon pallerot. PALLEROT.

Lopuksi vielä Kerttu toisen kerran. Hän on ihana.
image