Vko 34/2016: sähköistä, vesistä ja lämmintä menoa sekä muuttohommia

Viikko alkoi aivan mahtavissa tunnelmissa. Sähkäri tuli siinä seiskan aikoihin, ysiltä taas saapui sähkölaitoksen miehet ja kahdentoista pintaan meillä olikin jo sähköt kaikissa muissa huoneissa paitsi yhdessä (ruokailuhuone). Ja tietenkin heti piti laittaa vieraseteisen lamput kattoon. Ja tehdä ruokaa hellalla. Ja täyttää maailman ihanin jääkaappi-tsysteemi.

Ei maanantaina oikein muuta saatu tehtyä. Kyllä tuo olikin tarpeeksi 🙂

Tiistaina jatkui maalailut sekä askartelut viimeisen, olohuoneen, ikkunan kanssa. Minä olin kaksi tuntia aamusta sokerirasituskokeessa, jonka jälkeen menin pienille tirsoille, koska oli kyllä aikamoisen väsy. Paasto ei sovi mulle sitten ollenkaan… Tirsoilta herättyäni maalailin keittiön päälilistoja sekä ikkunakarmilistoja. Maalasin kanssa keittiöstä yhden lattialistan kertaalleen. Sitten saatiin emännänkaappi ja kulmakaappi paikoilleen. Vihdoinkin sain alkaa siirtämään kamoja vanhan puolen keittiöstä sekä ylhäältä uuteen keittiöön. Tätäkin hetkeä on odotettu niin kauan… Jotenkin sitä oli joutunut siihen mielentilaan, ettei tästä ikinä tule mitään valmista 😀 Ja nyt kun tuleekin niin on vähän shokissa, että pentele 😀 Lisäksi paikoilleen saatiin Ikeasta (APUA) ostettu lautaskaappi. Sopii tilaan, vaikka nyt onkin uutta tuotantoa ja lastulevyä suurimmaksi osaksi, sanokoon kuka mitä tahansa 😉

Mies maalaili eteisen kattolistoja ja vierasvessan ulkopuolen seinän (mintunvihreä). Asensi ja maalasi vielä nurkkien L-listojakin.

Keskiviikko toi tullessaan putkarin. Työt hänellä alkoi ysin pintaan. Kahteentoista mennessä valmiina oli keittiön käyttövesiliitokset sekä vierasvessan altaan liitokset.

Kahdentoista jälkeen tuli vuorostaan Raaseporin Veden kaveri ja tunnin päästä meillä oli uusi talokohtainen sulku sekä uusi ja vanha runkovesiputki liitetty yhteen. Ei hitsi, kun tätäkin päivää on odotettu <3

image

Jonkin ajan kuluttua putkari palasi pääkallopaikalle ja alkoi pistämään loppuvesihommeleita kuntoon. Viiden aikoihin meillä oli, VIHDOINKIN, juokseva vesi keittiössä! Ei enää tiskien pesemistä vessan lavuaarissa, nou söör! Nyt käytetään ihanaa Ikean allasta (jossa ei toisessa altaassa kuulkaas toimi toi hieno allastulppa, ai että kun ehkä ottaa päähän 😀 ) ja vielä ihanampaa hanaa! Katsokaa tuota ylvästä suihkua!

image

Lisäksi nyt toimii vessankin allas sekä vessanpönttö. Alkoi kummasti kunnioittamaan pöntön toimivuutta, kun oli kolmisen tuntia ilman vettä 😉

Joo, vähän hiekkaista vettä tuli alkuun, onneksi sitten puhdistui 😀 Nyt jonkun pitäisi ehkä vielä puhdistaa tuo allas… Aina on seuraava päivä 😉

Me miehen kanssa tehtiin kaikkea yleishyödyllistä. Minä maalasin ovenkarmilistoja ja mies asensi viimeiset ikkunakarmilistat olohuoneeseen. Ai että, kyllä nyt kelpaa!

image

Viimeiset listat ja parhaiten istuvat. Kehitystä on siis tapahtunut. Kai nyt, kun neljä jo tehty. Pitääpä alkaa miettimään mihin verhotangon laitan, katto kun on vähän lähellä ikkunan yläreunaa. Nooh, kyllä sekin paikkansa löytää jossain vaiheessa.

Illalla alettiin siirtää tavaroita vanhasta, väliaikaisesta, keittiöstä uuteen. Aaaah mikä tunne! Asioille pitää löytää oma paikkansa ja se kestää hetken aikaa, mutta edes se, että päästään siirtämään tavaraa toiselta puolelta toiselle, on sellainen tunne joka antaa voimaa jaksaa 🙂

Torstaina putkari ja maalämpömies tulivat kasilta ja aloittivat työt. He siellä härväsivät teknisessä tilassa koko päivän. Keskiviikkona olivat huomanneet, että patteriputket asentanut putkari oli vetänyt vedot vähän silleen vituralleen ja niitä piti sitten kivasti korjailla. Jos siitä laskua tulee niin aivan varmasti pistetään toinen putkari maksamaan. Ai että, kun taas alkoi ottamaan vähän päähän. Mutta onneksi saivat korjattua eikä paljoa projektia myöhästyttänyt. Päivän loputtua oli homma siinä vaiheessa, että olisi pystynyt alkaa syöttämään vettä patteriverkostoon. Se kuitenkin jäi perjantaille.

Me miehen kanssa tehtiin erilaisia hommia. Minä maalailin ovikarmilistoja, maalaamatta jäi vierasvessa, vieraseteisen ulko-oven ja keittiö/olohuone-listat. Lisäksi siivosin ruokailuhuoneen. Mies keskitti huomionsa vierasvessaan sekä -eteiseen. Tiivisteli allaskaapin vesivetojen ympäristöä, maalasi vessan patterin (sininen <3 ), korjasi vessan valaisimen, maalasi vieraseteisen paneeliseinän ja maalaili kattolistoja. Kauhea, kun tuo lista on pitkä 😀 Tulee pieni tekemiskateus, mun lista kun on niin lyhyt… Nooh, ei se mitään. Ei tämä ole kilpailu, eihän.

Päivän päätteeksi käytiin vähän valmentautumassa neuvolassa. Kivasti meni pari tuntia sitten siinä. Kotipizzan kautta kotiin, nomnom 😛

Perjantai valkeni sateisena. Putkari ja maalämpömies tulivat ysiltä ja rupesivat heti hommiin. Puolen tunnin päästä vesi virtasi patteriverkostossa. Kommervenkkej tehtiin ja eteen tuli esteitä, mutta päivän päättyessä tuvassa oli lämmintä. VIHDOINKIN!! Hyvästi tammikuiset 650 euron lämmityslaskut!! Uuuh, yksi etappi TAAS saavutettu.

Mies sai vastuullisia tehtäviä: ensimmäisten taulukoukkujen asentaminen sekä vessapaperilaatikon ruuvaaminen seinälle. Hyvin se niistä suoriutui 🙂 Lisäksi vieraseteisen seinälle saatiin vaatenaulakko. Ja nyt on toinen pönttiskin maalattu kokonaisuudesssaan. Mä niin tykkään!

Miehen veli tulee illemmalla kantoavuksi, kun vaatekaappeja yms. pitäisi alkaa siirtämään rempatulle puolelle. Ruokailuhuoneen lattiaa pitää myös paikkamaalata, kuten myös kattoa. Vieraseteisen ja -vessan katto on paikkausten tarpeessa myös. Mutta nuo ovat pikkujuttuja. Ruokailuhuone näyttää aika värimaailmaltaan aika tosi rauhalliselta, pitää saada siihen mahdollisesti vähän väriä 😉 Mutta ajan kanssa sitten väritellään seiniä.

image

Vessakin on vähän väritön, seinät kun ovat täysin valkoiset ja katto suht korkealla. Pitää laittaa sinnekin vähän väriä seiniin taiteen muodossa. Nyt vaan miettimään, että mitäs sinne pistäisi. Patterista tuli kyllä pirtsakan värinen 🙂

image

Niin, peltiseppienhän piti tulla tänään asentamaan uunineduspellit, tason takalevy ja huuva. Noh, eivät tulleet, kun eivät olleet valmiita. Ensi viikolla sitten.

Mä lähdin yhden pintaan neuvolaan käymään. Siitä sitten Ikean kautta mummilla käymään. Ikeasta ostin paljon LED-polttimoita (niistä on krooninen pula), desilitramittoja, pari baarituolia (saarekkeelle) ja seinäkoukkuja liesiseinälle. Ehkä nyt voidaan olla pari päivää ilman Ikea-käyntejä, se olisi mukavata. Mutta baarijakkarat ovat kyllä kivat.

image

Tällä välin Karjaalla oli mies päässyt vähän kokeilemaan veljen moottoroitua pyörää. Oli kuulemma ihan jees 😉

Kun kotiuduin, olivat poijjaat työn touhussa pihamaalla. Tyhjensivät siirtolavan edustaa, jotta ensi viikolla voisi joku tulla tyhjentämään lavan. Samalla se pitäisi siirtää toiselle puolelle taloa, jotta remppajätteitä olisi helpompi sinne laittaa. Ikkunasta pihalle ja siitä lavalle eikä eteisen kautta toiselle puolelle taloa. Helpottaa tulevaa purkua ihan älyttömästi.

Minä siirryin tukijoukkoihin eli katsomaan telkkaria ja jätin miehet kantopuuhiin. Ysiin mennessä oli siirretty vaatekaapit tuleville paikoilleen ruokailuhuoneeseen aka meidän väliaikaiseen makkariin.

Sitten alkoivat siivoamaan porrashuonetta, jossa nukkuvat yönsä. Voi olla, että menee sen verran pitkään, että saavat sitten nukkua kahdestaan. Vähän veljesten keskeistä camping-tunnelmaa 😀

Lauantaina kävin aamulla puusepältä hakemassa pallin sekä tulevan remppapuolen ikkunoiden tippalaudat. Siitä vähän myöhemmin tuli mamma kylään. Kuurattiin vieraseteisen lattia. Äiti korjausmaalasi ruokailuhuoneen lattian. Sitten jätettiin miehet töihin ja lähettiin kattelemaan Fiskarsin häppeninkejä. Käytiin Backers Baker’in kautta, josta mukaan tarttui pullia ja sämpylöitä. Sen jälkeen kutsui Maan Maut -tapahtuma, josta ostin herneitä ja mysliä. Mysli oli niin hyvää, että melkein suu suli 😛

Kun kotiuduttiin siinä neljän aikoihin, oli sosiaalipuolelta muutettu jo melkeistä kaikki, paitsi sänky ja tietokonepöytä. Kappien sisällöt ovat vielä siellä eli järjestelemistä piisaa.

Olohuone näyttää jo ihan olohuoneelta <3

image

Sunnuntaina pidettiin pieni paussi remontista. Mentiin hengähtämään Sipoon mökille, juhlistettiin siskontytön synttäreitä brunssin muodossa. Tulomatkalla haettiin leipälapio Suurmetsästä. Kyllä nyt kelpaa ottaa kamaa pois leivinuunista.

Siihen loppuikin tämä viikko. Nopeasti meni. Ensi viikolla tulee anoppi kolmeksi päiväksi kylään. On siis odotettavissa siivousta ja ikkunoidenpesua. Loishtavaa!!

Hyvää viikkoa kaikille, vielä on kesää jäljellä!! Vai onko…

Viikon kissakuvassa Törps. Hänen mielestään tämä on ihan mukava nukkuma-asento. En ehkä ole ihan samaa mieltä 😀

image