Vko 33/2016: matkailua, maalailua ja sen sellaista

Eka viikko lomaa takana. Ei ihan lomalta tunnu, koska ihan kunnon vapaapäiviä ei ole vielä oikein ollut. Siis sellaisia “löhöän koko päivän vain sohvalla tekemättä mitään”-vapaapäiviä. Mutta ollaan saatu tehtyäkin hommia, joten silleen on tosi hyvä homma ja fiilis on korkealla 🙂

Niin, maanantaista keskiviikkoon oltiin vähän ruottinmaalla kattomassa häppeninkejä. En ostanut, miehen onneksi ;), mitään, mutta inspistä sain monesta asiasta. Alla erilaisia kuvia eri paikoista ja asioista.

Siellä käveltiin viitisen tuntia tädin ja serkun kanssa. Oli hyvä keli, vielä parempi seura ja ihania kävelyjä menneisyyden maisemissa. Ihanasti sai irroittautua arjesta.

Torstai alkoi peltisepän vierailulla. Tulivat ottamaan mitat huuvasta. On kuulemma valmis ensi viikon lopulla. Asentavat samalla uunieneduspellit sekä pönttisten kohdalle kattoon laitettavat pellit.

Mies jatkoi listojen kanssa. Valmiiksi tuli kaikki paitsi olohuoneen ikkuna. Maalaushommat odottelevat siis 🙂

Mun osalta torstai oli aika hukkaanheitetty. Olin aika romuna. Ei vanha jaksa enää reissata ilman, että kaikki rytmit menevät sekaisin. Sain mä kuitenkin maalattua pönttikset. Yhden toiseen kertaan ja toisen ekaan kertaan. Harmaa maali on paljon peittävämpi kuin sininen, mutta siitä tulee helpommin ruoste läpi. Laitettiin sitten vähän Rostexia pintaan ennen seuraavaa maalauskertaa. Kolmas kerta pitää vetää tuolle siniselle vielä. Mies saa poistaa maalin tuosta harmaan kruunusta ja maalata yläosan, minen uskalla tikkaille nousta.

Perjantaina aateltiin nukkua pitkään. Putkari tuli kasilta. Ei siis nukuttu 😀 Nooh, nyt on porrashuoneen patteri vaihdettu ja paineet pyvyvät verkossa. Hiphurraa, mä oon niin onnellinen!!

Päivä jatkui mun osalta maalailemisilla. Karmilistat saivat maalipinnan olohuoneessa ja ruokailuhuoneessa. Ikkunalistat jäivät huomiseen, koska en kestänyt enää naamamaskia, jota mun pitää käyttää öljymaaleja maalatessa. Se on ihan kökkö, mun nenä ei sovi siihen mitenkään. Mies maalasi loput karmilistat.

Mies teki kanssa paljosti sähkötöitä. Aloitti keittiönsaarekkeen sähköistä, jatkoi välitilan valaisimiin, sitten oli vuorossa vieraseteisen kattovalaisinpistokkeet. Viimoisempana sai tehtyä vielä vierasvessan valaistukset sekä seinävarusteet (hylly, välitilalevy ja peili). Siellä pitäisi siis enää vetää vedot käyttövedelle sekä pöntölle. Mä olin aluksi aatellut, että peili kiinnitettäisiin siihen vanhaan matkalaukkuun, jonka ostin, mutta peili oli liian iso. Tietenkin. Mutta nyt matkalaukku meneekin vessanpöntön yläpuolelle, sinne voi laittaa vessapaperirullat yms. piiloon. Luulen, että tämä onkin loppujenlopuksi parempi ratkaisu 🙂

Tuosta keittiön kuvasta myös näkyy, että on keittiönkaappien laatikotkin paikoillaan. Hiphei! Näyttää hyvältä, vaikka maalari itse sanookin 😉

Perjantaina soitti myös sähkäri. Mittaskeskus vaihtuu maanantaina klo 9. Eli silloin meiltä lähtee sähköt tältä nykyiseltä asumispuolelta ja alkavat toimimaan rempatulla puolella. Muutto alkaa siis oikeasti lähenemään. Se tapahtuu faktisesti ensi viikon lauantaina. Onneksi saadaan miehen veli auttamaan kantamisessa, mä kun en noita ostamiani kaappeja sitten pysty nostelemaan…

Lauantai jatkui maalaushommilla. Tokaan kertaan maalattiin karmilistat. Ikkunalistat kahdesti. Pönttikset saivat, taas, väriä pintaansa. Keittiössä maalattiin puolipaneelit sekä päälilistat. Siivosin keittiön ja olohuoneen, olohuoneen hirret pääsivät selluvillapeitteestään vihdoinkin. Mies maalasi vielä kaikki maalaamattomat kattolistat kertaalleen. Loppuillasta vielä hioi keittiön lattiankin sunnuntain maalausurakkaa varten. Tässä päivän kuvasaldoa:

Sunnuntaina oltiin luvattu lähteä käymään Vantaalla kaverin tykönä. Oli kyllä ihanaa päästä vähän pois rempan keskeltä, vaikka nyt vain puoleksi päiväksi. Aamu kuitenkin vielä huhkittiin eli mä siivosin vieraseteisen, jossa suojapaperit olivat tehneet hyvät rusketusrajat lattiaan 😀 , sekä maalasin taas pönttiksiä. Sininen tapaus tarvitsi monta kerrosta ylleen, harmaa ei niinkään.

Mies maalasi keittiön lattian. Kyllä nyt kelpaa kokkailla, kun noin kiiltää 😉

image

Kun Vantaalta tultiin kotio, käytiin myös Ikeassa (miehen riemuksi 😉 ). Olin ostanut keittiön hanan tuplasti eli mentiin palauttamaan ylimääräinen ja samalla hankkimaan keittiönlaatikoihin niitä sisälmyksiä (jonne haarukat yms. hommat laitetaan). Mukaan kyllä tarttui paljon muutakin. Ylläri pylläri. Ikea-ostosten ja kaverilta hankittujen vaunujen kanssa oli meitin Nuunuu aika täynnä 😀

image

Jees, mutta eiköhän se ollut siinä taas tältä viikolta. Ensi viikkoon pallerot!