Vko 33/2015: turbotalkoot ja ikkunoiden maalausta

TALKOOOOOT!! Eli tänä viikonloppuna oli talkoot, jonne tuli työvoimaa jopa länsinaapuristamme asti! Työlistalla oli pressutallin tyhjennys, lautojen siirto pressutalliin, ikkunoiden siirto kuraeteisestä ulos, ovien siirto eteiseen, ikkunoiden ja niiden karmien hiominen sekä homeenestoaineen levitys ja loppujen niskojen poikkiveto. Jos aikaa jää, niin voisi tehdä yleistä siivoamista.

Talkooporukkaan tällä kertaa kuuluivat: äitee ja iskä, ruotsinsukulaiset täti ja serkku, sisko ja hänen miehensä (sekä neljä siskonlasta, kaksi oli hoidossa kun toinen sisso oli miehensä kanssa festareilemassa TERKKUJA SINNE!), Karjaalla asuva kaveripariskunta sekä Miehen veli.

Minä, hyvänä emäntänä, lähdin melkein heti käymään sahamiehen luona Tenholassa. Tunti matkassa meni ja sinä aikana oli oikeastaan koko remonttipoppoo tullut ja pistänyt tuulemaan: kaikki laudat olivat uudessa asumuksessaan pressutallissa!! Aivan loistavaa! Kyllä sitä vaan saa tehtyä nopeasti kun on tarpeeksi porukkaa!

Seuraavaksi alettiin siirtämään ikkunoita eteisestä pihalle odottamaan hiomista sekä homeenestoaineen levitystä. Ikkunoiden siirron jälkeen alettiin vuorostaan siirtämään pressun alla olleita ovia sisätiloihin odottelemaan maalinpoistoa. Kun se oli tehty, olikin aika siirtyä lounaspöytään. Mamma oli tehnyt lihasoppaa, jonka kanssa oli jälkiuunileipää ja sensellaista. Älyttömän hyvää oli kuulemma, tämä yleinen mielipide. Minähän en siitä osaa sanoa, raivodieettini kun ei tuollaista ihanuutta salli. Mä puputin porkkanoita. Nekin olivat ihan jees.

Toisella puoliajalla alkoikin sitten ikkunakarmien hiominen yhdessä leirissä, toisaalla taas niskojen poikkaisu. Tämän lisäksi tehtiin myös sitä yleistä siivoamista. Ja kaikki saatiin valmiiksi! Homeenestoaineiden levityksen jälkeen päätimme, että eikähän se ollut tässä. Yksi kuppikunta toisensa perään jättivät meidät ihailemaan talkoopäivän saavutuksia. Mies ja hänen veljensä jäivät vielä ulos skrapaamaan ikkunoita ja levittämään niihin homeenestoainetta. Huomenna alkaa maalin levittäminen, homeenestoaine kun kuivuu sen 1 vuorokauden.

Säistä sen verran, ettei parempaa talkoosäätä olisi voinut toivoa! Oli kuumaa, pilviä kun ei taivaalla ollut ollenkaan, mutta parempi sekin kuin vesisade…

Ohessa kuvia lopputuloksesta. Koska oli koko ajan tehtävää, ei ehtinyt edes kuvia oikein ottaa kun hommat olivat käynnissä!

Porrashuone niskatonna

Ovet uudella paikallaan eteisessä
image

Keittiö

Betonieteinen

Ikkunanmaalaus-steissön

Sunnuntaina pohjamaalattiin ikkunapokat sekä ikkunat. Lisäksi kokeiltiin yhteen Somerolta haettuun oveen uutta Metabon maalinpoistajaa (uusia leluja) sekä ikkunaskrabaa. Hyvin näyttivät toimivan. Homma jätettiin kuitenkin hieman kesken, koska a) vanha lateksi tms. maali alkoi kuumuudesssa jäämään liiaksi terään kiinni ja b) ei vaan suamari enää jaksanut.

Sauna odottaa, pakko mennä!
Palaamisiin taas viikon päästä!
Aurinkoista viikkoa pallurat ja kiitos talkooväelle vielä kerran (jos joku heistä nyt tätä lukee)!!