Vko 31/2016: kaivuuhommia ja sen sellaista

Tämän viikon pääkohtana: sähkömies ja runkokaapeli vaihtuivat (syy ja seuraus). Siinä sivussa suoritettiin myös pieniä kaivuu-, vahaus-, maalaus- ja nikkarointihommia. Toinen jippii-asia tietenkin on se, että lomamme alkaa viikon päästä!!

Mutta siis joo, sähkäri ilmoitti tuossa päivänä muutamana, että hän on lomalla määrittelemättömän ajan. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, hänellä oiva tuurari joka tekee hommat loppuun. Hiphei, ei siis myöhästytä projektia.Uusi sähkäri kävi maanantaina ja käveltiin läpi työmaa sekä aikataulut. Aika shokkina tuli se, että vanhalta sähkäriltä saatu runkokaapeli onkin väärää ja se pitää vaihtaa. Ei siinä muuten mitään, mutta ko. kaapeli on jo maan alla putkessa. Vaihto ei siis ole ihan lastenleikkiä. Himputti. Mutta kyllä se siitä, ei se ole kuin työtä.

Mies oli kotona vielä maanantain ja suti ruosteenestomaalia pattereihin. Lisäksi pisti tekien vieraseteisen karmilistojen ns. lisäpaloja. Karmit siis ovat syvempiä kuin seinä, joten kolo pitää täyttää puusoiroilla.

Tiistaista perjantaihin olinkin sitten taas yssin. Noiden päivien aikana en nyt ihan huimasti saanut asioita aikaan, mutta jotain nyt edes. Öljysin tasot vielä kertaalleen. Sitten vahasin ne kahteen kertaan ja kiillotin. Nyt on hyvä!

Torstaina olin lomalla ja tein pienen autoretken: meiltä Hevossalmeen hakemaan laatikollista Renovan pistorasioita ja muita sähköhärpäkkeitä, siitä Espoon Ikean kautta Lohjalle Motonetiin ja lopuksi kotiin.

Perjantai-iltana mies tulikin jo kotio ja aloimme puuhailemaan keittiöhanan kanssa. Nyt on sellainen allas ja hana, joista olen aina haaveillut!!

image

Lauantai meni huhkimiseksi, miehellä enemmän ja mulla vähemmän. Ekaksi siis piti saada se runkokaapeli vaihdettua. Minä olin talon kulmalla syöttämässä kaapelia (joka siis sidottu vanhaan kaapeliin, käytettiin vanhaa siis ns. vetotyökaluna) ja mies veti ryömistätilassa. Tunti siinä meni, parisataa kirosanaa huudettiin, mutta loppujen lopuksi kaapeli saatiin vedettyä! Sen jälkeen mies teki “hieman” kaivuutöitä, me kun päätettiin tässä vaiheessa sitten vaihtaa mittakeskuksenkin paikkaa ns. eteispatin kylkeen. Kaapeli siis piti kaivaa maan sisään ja tehdä vielä keskuksen telineelle perustukset. Ja sekin on nyt tehty, hienolta näyttää!

Minä puolestani suuntasin tarmoni nupi- ja huopanauloihin, jotka piti poistaa karmeista. Ne kun haittaavat karmilistojen asentelua. Se vasta olikin kivaa hommaa, totta tosissaan. Ihan syvältä siis 😀 Maalasin myös olohuoneen listat toiseen kertaan.

Sunnuntaina käänsimme huomiomme taas talon sisälle. Mies jatkoi hommia vieraseteisen listojen kanssa, minä taas aloin maalailemaan pattereita. Patterit saatiin valmiiksi (pl vieraseteisen ja -vessan). Mies taas sai aikas pitkälle valmiiksi tilkepalojen teon. Ensi viikonloppuna sitten aloitetaan listojen mallailut, ihanaa!

No siinä oli tämän viikon puuhailut. Ensi viikolla yritän joskos saisin loput patterit sekä pönttöuunit maalattua. Pönttikset ainakin sen kerran. Lisäksi, jos aikaa nyt jää, yritän hioilla keittiön lattiaa. Katotaan mitä tuo yksi tuolla massussa siihen asentoon sitten sanoo. Riippuu täysin hänestä mihin asti urakassa pääsen.

Ja tämän viikon kissakuvana ahkerat apurit, jotka auttoivat hurjasti äitiyspakkauksen sisällön tarkastamisessa…

image

Ja toisessa eläinkuvassa on Miehenpuolta kiusannut älyiso öttiäinen, joka sitten koki kovan kohtalon. Kuka tietää mikä hän on??

image

Mutta nyt: hyvää viikkoa kaikille, nauttikaa loppukesästä täysin rinnoin!