Vko 30/2016: allashommia ja valmista pintaa (vihdoinkin)

Mulla meni selkä sunnuntain suursiivouksessa, joten se vähän vaikeutti puuhastelua. Mutta kyllä jotain saatiin kuitenkin tehtyä tälläkin viikolla, jeejee!

Sain kuitenkin öljyttyä tasot. Niistä tuli oikein hyvät, IMHO.

Sain myös maalattua keittiönkaappien ovet kahteen kertaan, ne kun pystyi maalaamaan pystyasennossa. Keittiökaapistot maalasin kertaalleen perjantaina, kun selkä antoi myöden.

Mies tuli kotiin perjantaina. Käytiin hakemassa vähän kalustekulmia, saatiin kahvipaketin hinnalla. Niitä ei ole koskaan liikaa. Lisäksi mies kävi kotimatkalla Hyvinkäällä hakemassa Ekovilla- ja palovillapaketteja. Niitäkin tarttee tulevaisuudessa.

Perjantai-illalla sovitettiin induktiotaso paikoilleen. Se meni hyvin paikoillensa, pienellä justeerauksella.

image

Kokeiltiin myös pistää saarekkeen allas kohillensa. Joo, ei mennyt. Aikamme yritettiin, tasoa sorvattiin, kiroiltiin ja turhauduttiin. Sitten luovutettiin. Mentiin grillaamaan. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Siinä illalla kävi myös uusi putkarimme käväsemässä. Kattiin huudit ja juteltiin aikatauluista. Vedet ja sähköt siirtyvät vasta elokuun 25. päivä. Varmaan tehdään sitten niin, että muutetaan loman alussa toiselle puolelle ilman sähköjä ja vesiä, siirretään jääkaappi ja uuni kuraeteiseen, vessa sekä ja varaaja jäävät toiselle puolelle. Jatkoroikilla sähköt uudelle puolelle. Vanhaa puolta voi siis alkaa jo purkamaan, kun ottaa sulakkeet irti purettavista tiloista. Aloitamme varmaan meidän nykyisestä makkarista ja olohuoneesta. Sitten siirrytään tulevaan kodinhoitohuoneeseen. Kun siirrot on tehty, voidaan alkaa purkamaan siivouskaappia. Lopuksi vessa. Tai näin on suunnitelmat, katotaan mikä on todellisuus… 😀

Lauantaina allashommat jatkuivat siitä mihin perjantaina jäätiin. Ei ollut muotti ihan altaan  mittojen mukainen, se sitten aiheutti kaikki ongelmat. Onneksi mies on kätevä ja louhi tasoa pienemmäksi eri puolilta. Poistettiin myös keittiökalusteen yksi tukipuu. Sitten allas meni paikoilleen. Ja ohan se nyt hieno!! Vielä kun sen ostetun hanan löytäisi jostain, niin olis tosi jees 😀

image

Taso pitää kyllä paikkamaalata parista kohtaa, joten uusiksi menee se öljyäminen. Mutta ei se haittaa, ei ole paha rasti tehdä uudelleen.

Mies jatkoi hommia vierasvessan kanssa. Nyt on katossa listat ja maalissa seinät. Ei kuvaa tällä kertaa.

Minä otin asiakseni keittiön siivouksen. Lattia on ihan kauheassa kunnossa. Vähän surku homma. Pitääpä hioa ja maalata uudelleen jossain vaiheessa. Noh, silleen asiat menevät. Joskus menee putkeen, joskus taas ei. Putsasin myös puulieden päälisen. Kiva huomata, että siellä oli myös liesi sen kaiken rojun alla! 😀

Maalasin myös olohuoneen ikkunan yläpuolen, joka oli vaaleampi kuin kumpikaan ikkunasivusta. Sekoittelin vähän väriä ja maalia ja siitä tuli kerralla hyvä! Kerrankin! Ruokailuhuoneen seinän väriä sekoittelin jonku sata kertaa ja litraa. Ja kuitenkin tuli liian vaalea. Mutta siinä olikin se vikana, että yritin mittailla maalia ja väriä. Nyt heitin lonkalta ja meni kerralla oikein. Kiva juttu.

Sunnuntaina oli mulla ohjelmassa erilaisten asioiden maalaamisten kanssa. Ekaksi laitoin tasoitetta muurauksen ja tason väliseen rakoseen ja väriä päälle. Sitten maalasin liitumaalilla muuratun liesikompleksin. Lopputulos miellyttää ainakin mun silmää <3

Jossain vaiheessa maalasin myös keittiökaappien täysipuiset osat toiseen kertaan. Osaan tulee valkoista pellavaöljyvahaa, samaa kuin vetimiinkin.

Porrashuoneen följari sai myös maalia pintaansa. Koska valkoinen olisi ollut vähän plääh muuten keltaisessa huoneessa, päätettiin laittaa siihen muuta väriä. Väriksi valikoitui Uulan minttu. Se on oikein hyvä.

Mies keskittyi nyt puolestaan vieraseteiseen. Nyt eteisessä ovat kaikki kattolistat paikoillaan. Ongelmia aiheutti tuo muurin kohta, siihen kun ei saanut meidän tavallista kattolistaa sopimaan mitenkään. Mies teki sitten vähän kikkakolmosia L-listojen kanssa ja hyvä siitä(kin) tuli! Väriä vielä pintaan niin se olis siinä.

image

Jossain vaiheessa viikolla tuli mieleen alkaa vähän hahmottelemaan tulevaa kodinhoitohuonetta. Meillä on pari pakko saada -juttua, jotka sinne on saatava: kura-allas ja suht paljon säilytystilaa. Mä haluaisin vielä kaksi pyykinpesukonetta ja paljon kuivaustilaa, mutta pitää kattoa saako tuota toista konetta mahdutettua tilaan. Piirrokseen on hahmoteltu vain yksi.

Vanhoista pohjakuvista on huomattu, että meidän tulevan makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välillä on oviaukko. Siihen oon aateltu avohyllyä, aukon kun voi eristää makuuhuoneen puolelta, jossa siinä kohdassa on koko seinän levyinen vaatekaapisto. Mies ei ainakaan torpannut heti ideoitani, joten ehkä noista jotain saadaan toteutuslistallekin 😉

Hyvin kissa naamioituu uuteen tasoon muuten, Väiski siis also approves 😀

image

Mitäs olisi ensi viikolla luvassa? No, mies on vielä maanantain lomalla, joten se lupasi hommailla pattereiden kanssa. Ne kun pitäisi vetää sillä Rostexilla enkä minä enää sitä oikein uskalla tehdä (liikaa maalihöyryjä). Minä sitten aion maalailla niitä päälimaaleilla, olis sitten valmiina nekin. Sitten olisi aikomus vedellä sitä vahaa niihin keittiökaappeihin. Pari kohtaa niistä pitäisi vielä maalatakin. Maalailua siis arki-iltoina luvassa. Sitä keittiönlattian hiomistakin pitäisi ehtiä tekemään, jossain vaiheessa. Viikonloppuna varmaankin keskitytään karmilistoihin, jotta nekin saataisiin valmiiksi. Ikkunoissa menee varmaan enemmän aikaa, niitä kun pitää enemmän mietiskellä…

Mutta se siitä viikosta taasen. Hyvää ja rauhallista viikkoa kaikille, tsemppiä teille jotka joutuivat takaisin töihin palaamaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Vko 30/2016: allashommia ja valmista pintaa (vihdoinkin)

  1. Hei! Kuinka leveä on teidän puuliesileivinuuninne? Sain omaan remonttikohteeseen loistavan idean täältä.

    • Moikka Marjo! Puuliesileivari on sen noin metrin. Lisäksi halkotila n 50 cm ja uuni n 85 cm. Ihanaa kuulla, että sait idean täältä! ♥️ ♥️ Kerro mieluusti lisää tai laita kuvia!

Kommentointi on suljettu.