Vko 29/2016: betonitason tekeminen jatkuu, mukana myös listahommia

Jeepjep, betonitason tekeminen jatkuu. Olin tämän viikon taas reissuleskenä, joten vastuullani oli betonitason kastelu, hiominen ja värjäys. Kastelu ja hiominen tapahtui maanantaista keskiviikkoon, värjäys taas aloitettiin torstaina. Kerroksia laitettiin kaksi, alla kuvia ekan ja tokan värjäyksen jälkeen.

Torstaina kävi meidän kaivuriäijäkin kääntymässä. Käytiin läpi meidän salaoja- ja sadevesiviemäröinnit, etittiin poistoputket maastosta ja noin. Lopuksi hän kävi hävittämässä siivouskomerosta löytyneen, jo vainahtaneen, alivuokralaisen, koska minen itse hommaan pystynyt…

image

Perjantaina maalasin ekan kerroksen myös toiseen tasoon. Siitä nyt on vain yksi kuva, mutta onhan sekin jotain 🙂

image

Lauantaina oli tarkoitus laittaa olohuoneen kattolistat paikoilleen sekä pinnoittaa saareketaso. Joo, ei saatu tehtyä kumpaakaan. Ensiksikin piti käydä ostamassa följarit seinälle. Käytiin. Sitten tehtiin niihin reijät ja huomattiin, että seinän läpi tulevat kanget ovat liian lyhyet, että se siitä. Tason pinnoitus taas meni ihan ketuilleen. Kuvat kertovat varmaan enemmän kuin miljoona sanaa.

Joo, silloin suututti ihan simona, kuten varmaan voitte uskoa. Annettiin lakan kuivua ja sitten mies hioi sen pois. Oltiin siis samassa tilanteessa kuin tuossa keskiviikkoaamuna. Saatiin kuitenkin illalla maalattua taso kertaalleen.

Ja kyllä, päätettiin ettei laiteta enää toista kertaa tuota samaa ainetta. Pitäköön lakkansa. Laitetaan parafiiniöljyä sekä päälle mehiläisvahaa. Keittiökaappeihin laitetaan pellavaöljyvahaa lisäsuojaksi pellavaöljymaalin päälle sekä vetimiin, jotka jäävät puulle.

Sunnuntaina jatkettiin siis tason kanssa. Laitettiin toka ja vähän ajan päästä kolmas kerros maalia saarekkeeseen. Laitoin kerroksen vielä toiseenkin tasoon, oli jäänyt vähän vaaleahkoiksi pari paikkaa.

Koska rautakauppa aukesi vasta puolilta päivin, oli meillä aikaa tehdä kaikkea hyödyllistä. Eli siivota. Siivottiin portaat, talon etuosa ja kuraeteinen. Ei ole pitkään aikaan ollut eteinen näin puhdas! Okei, ei se nyt ihan niin puhdas ole, kuin varmaan teillä lukijoilla, mutta meille tämä on todella puhdas ja siisti 😀 Siellä esim. mahtuu kävelemään ilman, että kompastuu johonkin pussiin tai nyssykkään.

Tämän jälkeen tieni vei Lohjan K-Rautaan, josta kävin hakemassa lisää kierretankoa följaria varten. Lisäksi ostin kolme pakettia mehiläisvahaa tasoja varten sekä erilaisia teriä meidän uuteen leluun eli Makitan akkumonitoimityökaluun. Ryobin samanmoinen ostettiin rempan alkuvaiheessa halvalla ja nyt se päätti työuransa. Kapine oli oikein hyvä siihen euromäärään verrattuna mikä siihen käytettiin.

Sillä aikaa Mies oli alkanut pistämään olohuoneen kattolistoja paikoilleen. Yksi neljän metrin pala laitettiin yhdessä. Kahta seinää ei voitu tehdä ennen kuin pönttiksen päälle saadaan pelti. Homma siis jäi vähän kesken. Mutta puoliksi tehty on puoliksi tehty. Tai jotain.

Minulle tuli vieraaksi puutarhasuunnittelija, joka toi piirroksen aitan tulevasta sijainnista. Tietenkään ei oltu muistettu hänelle kertoa sähköyhtiön antamaa tietoa kahdeksan metrin suojaetäisyydestä muuntajaan, nyt kuva oli tehty viiden metrin etäisyydellä. Nooh, katotaan josko korjataan kuvaa ennen kuin ilmoitusta sen pykäämisestä laitetaan rakennusvalvontaan. Meidän piti katsoa tontilla olevia kasveja, mutta ei nyt ollut oikein aikaa. Kassellaan ensi viikolla tai joskus lähiaikoina.

Iltapäivällä mies lähti taas ajelemaan maakuntiin. Maalasin saareketason vielä kerran illemmalla.

Huomenna pitäisi maalata tasojen reunat. Se onkin aika pikkutarkkaa hommaa, koska tason alla ovat keittiönkaapit, joita suojelen kuin viimeistä päivää. Ne ovat kärsineet tässä prosessissa jo ihan tarpeeksi.

Tiistaina olisi luvassa öljyäminen. Tämä suoritetaan niin, että tasoille kaadetaan parafiiniöljyä parisen desiä. Se hierotaan tasoon ja ylimääräiset pyyhitään pois.

Keskiviikkona, näillä näkymin, laitan sitten mehiläisvahan. Sen jälkeen pitäisi tasot vielä kiillottaa.

Tällä viikolla olisi suunnitelmissa myös maalata keittiökaapit. Laitetaan kolme kerrosta maalia, pömmi kun pitää ns hieroa maalattavaan pintaan. Tämä tehdään varmaan torstaina ja jatkuu viikonloppuun. Jossain vaiheessa pitäisi ehtiä maalaamaan myös vierasvessan ulkopuolen paneeliseinä, se kun on hieman laikukas. Onhan se maalattukin vain kerran.

Ja se tästä viikosta sitten. Ei mennyt ihan niinkusta Römssissä, mutta ei voi mittee. Ensi viikolla sitten paremmalla tuurilla, toivottavasti.

Tämän viikon kissekuvassa on Tirppa ja juuri maalattu taso. She approves, apparently.

image

Ensi viikkoon ihanuudet, kuulemma alkaa trooppiset helteet. Ihanaa olla siis töissä 😀 Lomaan enää kolme viikkoa. Jaksaa jaksaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Vko 29/2016: betonitason tekeminen jatkuu, mukana myös listahommia

 1. Moikka,
  millä tuotteella värjäsit betonitasot? Onko olleet käytössä hyvät?

  • Moikka! Ihanaa, joku kysyy jotain, oot eka 😀

   Ja sitten itse asiaan. Eli mä ostin betonitason päälle levitettävän väriaineen Z Counterform (http://fi.diyconcreteworktops.com/product/22/z-aqua-tint–betonin-variaine) nimisestä firmasta. Nähtävästi heiltä saa nykyään myös jauhetta, silloin ei mun mielestä ollut. Tiedä sitten kumpi on parempi…

   Mutta joo, olen ollut tosi tyytyväinen. On hyvä päivittäisessä käytössä, kestävä ja mielestäni kaunis. Monet sen ekaa kertaa nähneet eivät usko betoniksi. Tietenkin käytön jälkiä tulee aina, mutta se kuuluu mielestäni asiaan. Ainakin kun on neljä kissaa, jotka hyppivät tasoille ja pois. Jossain vaiheessa pitää uudelleen vetää vaha päälle. Ja ehkä myös värjätä. Summa summarum: tosi tyytyväinen olen ollut.

Kommentointi on suljettu.