Vko 28/2015: kolmas semilomaviikko, tuo sateen tuhrima jämäviikko

Tämä viikko oli remontin kannalta, ainakin sen alkupuoli, aika vähätöinen mun osalta.

Maanantaina olin töissä etänä työhuoneen kautta, kun mies painoi hommia ja tapasi virkamiehiä. Keittiö saatiin paljon avaremmaksi kun hän poisti huoneessa olleen tukipalkin. Lisäksi hän teki muovista ikkunan porraseteiseen. Eipähän sade tule ihan suoraan sisälle. Ympäristötarkastajakin tuli piipahtamaan, mutta vesilaitoksen miestä ei näin nopealla aikataululla saatu mukaan. Ympäristöhyyppä kuitenkin totesi, että jätevedet menevät täysin väärään paikkaan, varsinkin kun ollaan pohjavesialueella, mutta vesilaitoksen tulee ottaa tästä koppi. Hän sanoi laittaneensa asian laitoksessa vireille ja sieltä otetaan meihin yhteyttä mahdollisimman pian. Toivotaan niin. Illalla käytettiin taas vähän alajyrsintä ja viistettiin uuden följarin reunat kivoiksi. Hyvä me.

Tiistai meni mulla taas aika pitkälle töissä. Kolmelta loppuivat ne ja sen jälkeen aloitettiin tulevan keittiön vanhojen viemäreiden sekä vesiputkien poistamisoperaatio. Pistivät vastaan ihan kunnolla, mutta loppujen lopuksi antoivat periksi. Jei! Tulpattiin kuraeteiseen menevä putkenpää, katotaan mitä sille sitten tehdään kun kuraeteisen remontti tulee eteen. Sitten pitikin lähteä Lohjalle hakemaan tori.fi’stä löytämääni vanhaa koulukaappia, joka on IHANA ja josta tulee loistava lisä tulevaisuuden keittiöömme. Nyt sai lunastaa paikkansa kuraeteissä, jossa saa säilyttää kaikkia tuikitarpeellisia papereita ja avaimia ja kaikkia. Pitäisi käydä kanssa hakemassa tulevaan keittiöön ostetut puulaatikotkin Matkahuollosta, ovat saapuneet pulloineen kaikkineen. Ihanaa myös tämä. Kuvia ostoksista alla.

Ensin kaappi <3
image

Ja sitten laatikot

Pullot tulee vielä pestä. Jossain vaiheessa.

Keskiviikko ja torstai olivat suurimmalta osin lomapäiviä, Mies kun lähti veljensä kanssa moottoripyöräilemään. Enhän mä, raukka nainen, osannut itse mitään tehdä… Kauno Virkki, hirsien korjaaja, kävi käymässä keskiviikkona. Katottiin talo läpi ja hän antoi arvionsa työn kestosta: pari viikkoa. Loistavaa. Ei mene ihan älyttömästi yli budjetin. Tulisijojen alla olevat hirret eivät kuulemma ole ongelma ja muutoinkin näytti olevan hänelle aika piece of nakkimakkara. Jäi hyvä ja rauhallinen fiilis.

Perjantai oli Antiikkipäivä eli lähettiin katsomaan Billnäsin ja Fiskarsin Antiikkipäivien tarjontaa. Billnäsistä jäi ostoskoriinkin jotain ihanaa:

Toiseen pönttikseen Leinon Valun luukut sekä siipiventtiili (ei kuvaa venttiilistä)
image

Miehelle vähän vanhempi kaljapullo
image

Sekä uusi postilaatikko <3
image

Sai punainen kauhistus mennä mäkeen valkoisen unelman tieltä. On se hieno!

Fiskarsin Antiikkipäiviltä ei käteen jäänyt mitään, oli vähän liian antiikkikaupallinen mun makuun. Paljon tavaraa, mutta hintataso kova.

Lauantaina käytiin vielä Ruukki kirppiksellä, joka sijaisee Billnäsin vieressä, Fiskarsin tehtaiden kupeessa. Sieltä käsiin jäi tuleva halkolaatikko, joka mielestäni myös aikas ihQ.

image

Lauantai-iltana saatiin vielä vieraitakin, kun sisko perheinensä tuli Puuhamaa-kierroksensa jälkeen käväsemään. Syötiin grillissä käynyttä kanaa ja makkaroita. Jälkkäriksi oli mansikoita sekä jäätelöä. Nomnom.

Sunnuntainakin kävi mieluinen, ja touhukas, vieras eli anoppi. Hänen avustuksellaan saatiin tulevan keittiön maapohja siivottua kaikesta puusta sekä rossilaudat heitettyä mäkeen. Olivat saaneet nekin “pikkaisen” kosteutta osakseen kun vanhat putket olivat “hiukan” hikoilleet eristeisiin vuosikymmenten aikana. Vuoliaiset (alimmat tukihirret) olivat suhteellisen hyvässä kunnossa. Vähän otetaan lahoja pois ja tuetaan alta/yltä/sivulta. Eihän niiden tehtävä ole kuin pitää eristeitä paikoillaan ja lattiaa ylhäällä, kauheaa rasitusta niille siis ei tule.

Huomenna jatketaan hommaa. Vuorossa on hirsiä tukemaan tehtyjen tiilitolppien purku sekä hiekan/kivien levittäminen yhdestä isosta kasasta ympäri maapohjaa. Ja kaiken eloperäisen poistaminen. Sitten aloitetaan uusien tukien tekeminen. Ne tehdään siten, että maahan valetaan betonilaatta, joka vahvistetaan teräksellä. Sen päälle kasataan pilariharkko. Lopuksi hirren ja betonin väliin valetaan kakku, jonka päällimmäiseksi laitetaan bitumihuovan pala. Että silleen. Noita sitten tehdään joku parikymmentä. Eipähän vuoliaiset enää nitku. Nih, näin tehdään.

Nonni, ensi viikkoon taas palleroiset. May the force be with you (kattokaa uuden Star Warsin making of -video btw).

4 kommenttia artikkeliin ”Vko 28/2015: kolmas semilomaviikko, tuo sateen tuhrima jämäviikko

 1. Hei
  Voitko kertoa millä hintaa sait koulukaapin, ihan oman jutun vertailun vuoksi, kiitos 😉

  • Moikka Minna!

   Yritin etsiä tuota tietoa, mutta siitä on niin kauan, ettei siitä ole enää mitään dokumentaatiota 🙁 Jos muistan oikein niin oli alle 100 e. Mutta en tuostakaan voi olla varma valitettavasti…

   • Ok, kyllä tuokin auttoi. Näyttää kivalta ja tilavalta 😊

   • Juu on kyllä tosi kätevä! Tällä hetkellä toimii pojan vaatekaappina, mutta siirtyy varmaankin keittiöön (kunhan toinen puoli saadaan joskus valmiiksi) kuiva-ainekaapiksi. Ajatteluasteella olisi vaihtaa pari panelia laseiksi.

Kommentointi on suljettu.