Vko 27-28/2016: betonitason tekoa sun muuta

Kaksi viikkoa on vierähtänyt. Loma taas sen verran lähempänä. Iho palanut kolme kertaa (vähintään). Ei siis ole satanut vettä ihan koko ajan.

Eka viikko meni reissuleskenä, en tehnyt oikein mitään rempan eteen. Olin laiska, taas. Perjantaina olin lomalla ja käytiin mamman kanssa Billnäsin- ja Fiskarsin antiikkimarkkinoilla. Ilma oli kuin morsian ja populaa riitti. En löytänyt kaikkea mitä etsin, mutta rahaa sain kyllä tuhlattua. Ostin opetustaulun, 12 kpl Sorsakoski haarukka+veitsi-settiä, metallisia leivontamuotteja ja polttopuutelineen sekä jotain pienempää härvätintä.

Lauantaina tuli Miehen veli ja äitee auttamaan tasojen valamisessa. Valamiset menivät joutuisasti, vaikkakaan takapakeilta ei säästytty. Betoni oli vesipitoisempaa kuin mitä oltiin ajateltu ja eikös valumuottien liitoskohdat päästäneet betonivesiä keittiökaappien runkoja pitkin lattialle. Tämä hiukkasen (lievästi sanottuna) vatutti emäntää, joka muutenkin hiukka emotionaalisella tuulella. Nyt oli jo parempi ja voin asiaa ajatella ilman kyyneliä. Ei, kaapit eivät menneet pilalle ja varmasti, toivottavasti!, saadaan valumajäljet piiloon pienellä hionnalla. Että kyllä se siitä. Siinä se lauantai menikin rattoisasti. Anoppi ja veli leikkasivat vielä nurmikonkin, parasta palvelua evö! Alla kuvaa tasojen teosta ja ekasta kostutuskerrasta.

Sunnuntaina käytiin pyörähtämässä sahalla hakemassa loput listoista. Sen jälkeen mentiin vielä käymään Billnäsissä, josko markkinoilta sittenkin löytyisi vielä vähän lisäkampetta. Ei löytynyt, lähdettiin kotiin. Mies puuhaili rakennuksilla vielä iltapäivän, mä kulutin peppuani sohvalla. Mies teki sähköhommia sekä maalasi porrashuoneen seinät toiseen kertaan. Nyt o nekin hienot, vaikka kuvia ei nyt olekaan. Kirjahyllyjä odotellessa 🙂

Seuraava viikko, viikkonumero 28, meni jälleen reissuleskenä. Mies tuli torstaina. Olin saanut jopa tehtyä sen, että olin joka päivä kastellut betonitasot kerran päivässä, etteivät halkea. Ja ehdin mä käymään Ikeassakin ostamassa allastaso sekä valaisimet vierasvessaan. Valaisimet ostettiin myös vieraseteiseen. Nyt ovat nekin valmiina odottelemassa.

Tiistaina kotiin tullessani huomasin, että meillä oli käyty. Oli ilmestynyt termarit pattereihin sekä painemittari keittiön patterin päähän. Keskiviikkoiltana paineet olivat putkissa sellaisessa yhdessä paarissa (kirjoitetaanko se noin??). Mutta, ylläri pylläri, keskiviikko-aamuna olivat paineet jo nollissa. Jossain siis on vuoto. Pitää ettiä. Toivottavasti ei mikään patteri falskaa, vaan kyse vaan huonosta liitoksesta.

Torstaina siirreltiin kamaa taas porrashuoneeseen, joka tulee olemaan varastohuone rempan loppuun asti. Se siis on ajateltu valmistuvan lopullisesti vasta samaan aikaan alakerran toisen puolen kanssa. Loppuvuodelta siis ehkä. Huoneeseen siirtyivät, sieltä juuri pois siirretyt, vanhat karmit ja ovet. Sekä jotain muuta sälää.

Torstaina oli myös asiantuntijoiden käyntipäivä. Ekaksi tuli metsuri käväisemään, katottiin mitä pitäisi kaataa. Laittaa tulemaan hinta-arviota. Kuuden jälkeen saatiin visiitti uudelta peltisepältä. Katottiin mitä tarvittaisiin ja millä aikataululla. Alkaa ensi viikolla tekemään. Hitsin jees, nämäkin etenevät vihdoinkin! Mies poisti tasojen muotit, tämän näköisiä niistä nyt tuli. Eka hiontakerta vasta edessä. Oon aikas tyytyväinen 🙂

Mies paikansi patterivuodonkin. Syy on, onneksi, vessan patteriliitos, ei itse patteri. Huomattiin siinä samalla, että patteri oli asennettu vaneripalojen päälle. Siis VOOOT?? Saavat korjata virheensä penteleet. Eihän tullainen ratkaisu kestä aikaa, lattiaa kun kuitenkin voidaan pestäkin ihan vedellä… Menee hermot hieman tähän urakoitsijaan, eivät ole menneet ihan kaikki ihan putkeen. Huoh.

image

Perjantai meni hommaillessa aamusta iltaan. Mä kävin aamupäivällä vesisateessa maaliostoksilla Lohjalla, mies jäi hommiin talolle. Ostin vähän lisää lattiamaaleja, ei Permoa löydy lähirautakaupasta. Sen jälkeen osmosin vihdoinkin ne vieraseteisen listat. Sen jälkeen siirryin olohuoneeseen. Yritin korjata myös ruokailuhuoneen seinämaaleja, mutta ei ollut väriaineen ja pohjavärin suhde ihan sama kuin alkuperäisessä värissä. Jatkamme siis kokeiluja. Mies hioi pienempää tasoa yömyöhään asti, mä luovutin jo aiemmin. Menin tekemään lasagnea. Alla kuvia hiomisprosessista.

Lauantaina pistin tokan kerroksen maalia listoihin. Mies pisti tekien vierasvessassa. Nyt meillä on allaskaappi altaineen ja hanoineen! Vihdoinkin! Vähän piti tehdä aukkoa kaappiin, mutta kaikki palaset säästetään eli jos tarvitsee paikata se kokoon uudelleen niin on kaikki tarvittavat tallessa.

Ja vähän muuttui suunnitelma vessan ulkonäöstä. Ei tulekaan kiintokaappia allaskaapin viereen, vaan sähköt menevät kulmassa ja seinään tulee vain hyllyjä. Ei kannata tehdä kaappia, johon ei mahdu mitn.

Mä otin pensselin kauniiseen kateeni ja pistin Helmi kalustemaalia yhteen, vähän huonokuntoisempaan, patteriin. Öh, en sitten päässyt loppuun asti, koska ruoste alkoi puskemaan läpi. Pitää pistää Rostexia pohjalle nähtävästi kaikkiin. Ja se pitää tehdä kun on kunnon ristiveto kämpässä. Haju on maalissa aika huumaava. Ensi viikolla sitä siis.

image

Ja hei, saatiin eka kaappikin keittiössä paikoilleen. Vähänkö siistiä!!

Tuohon viereen tulee siis huuva, joka alkaa tuosta ja loppuu huoneen toiseen päähän. Iso huuva siis on tulossa.

Iltapuhteiksi hiottiin saareketaso. Oli muuten hommaa! Mutta siitäkin tuli kyllä aivan tosi hieno! Nyt vaan odotellaan ensi viikonloppuun, että kuivuvat kunnolla. Sitten vaan musta väri pintaan ja pinnoite päälle. Ja that is it!

Sunnuntaina mä jatkoin listojen kanssa. Olohuone siis sai kolmannen kerroksen pintaansa. Ny o hyvä!

Mies alkoi tekemään keittiön välitilan sähköistyksiä. Niistä tulee aivan ihanat! Kaksi Domus Classicalta ostamani lamput sopivat tilaan kuin nappi ottaan, kuten myös samasta paikasta ostetut pistorasiat. Hommat etenevät, jippii!

Mä kävin Raaseporin suurkirppikseltä hakemassa vanhan matkalaukun, josta tulee vierasvessan allaskaappi.

Kahden pintaan äiteeni tuli kaverinsa kanssa kyläilemään. Katottiin taloa ja syötiin ulkona nameja korvapuusteja kahvin kera.

Mies lähti siinä iltapäivällä ajelemaan taas maaseudulle. Minä intouduin vielä maalailemaan vierasvessan seiniä sekä tekemään uusimman kokeilun ruokailuhuoneen seinävärin sävyksi. Odotellaan sen kuivumista. Viimeiseksi vielä hioin ja pesin pienemmän tason. Kyllä siitä hyvä tulee!

Näyttää siltä, että keittiönkaapit on pakko maalata, koska tason valamisessa tulleet jäljet eivät lähde hiomalla poijes. Noh, ei voi mitään. Tällaista tapahtuu. Kaapit itsessään tulevat olemaan valkoiset ja vetimet jonkun toisen väriset. Taas pääsee miettimään värejä. Hitsin vitsi…

Joo, eiköhän siinä ollut kaikki tältä viikolta… Ensi viikolla olisi luvassa listojen maalausta sekä paikalleenlaittoa (karmi/ikkuna). Keittiötä taas edistetään jossain muodossa. Mies saa maalailla loput kattolistat, minen uskalla enää tikkaille kiipeillä. Lisäksi keittiön muuri saa ylleen valkean peitteen maalin muodossa. Muurattu kompleksi taas maalaillaan liitumaalilla. Varmaan keittiönkaappejakin maalaillaan. Ööh, mitä vielä. Jaa, eiköhän siinä ole jo tarpeeksi 😀

Ja sitten viikon kissakuvat. Näissä tähtinä Tirppa sekä Peppi, jotka eivät ihan yleensä syliin tule. Mutta nyt tulivat ihan kaksin kappalein, koska mun syli on nähtävästi iso. Tirppa sitten vähän valui ajan saatossa. Häntä ei häirinnyt.

Ja ainiin, näin Suurkirppiksellä ihanuuden, joka maksoi vain varttisatasen! Olisko vähän hyvä pöytä! Jossain vaiheessa varmasti pääsisi ihan siihen käyttöön mihin tehtykin, mutta alkuun voisi olla vaikka se pöytä. Eli siis tuo alimpana oleva höyläpenkki vois tulla meille milloin vain 🙂 Varmaan ensi viikonloppuna siis 😀

image

Ensi viikkoon palleroiset, kohta ne helteet tulevat (kuulemma)!