Vko 26/2016: hommia, hommia, hommia jne.

Maanantaina kävin maalikaupoilla ostamassa ne pönttisten maalit. Alla värit, jotka niihin valikoituivat. Mun mielestä oikein hyvät värit, vaikka itse sanonkin 🙂

Olohuoneeseen, jossa vaaleansiniset seinät, tulee tuo harmaa ja sininen taas ruokailuhuoneeseen, jossa vaaleanharmaat seinät. Vähän kontrastia elämään.

Putkari oli saanut maanantaina taas urakkaa vähän etiäppäin. Enää keittiön patteri ilman putkia. Tuuttuut! Tuossa vieraseteisen ulko-oven päällä ovat pidikkeet vähän väärässä paikassa, mutta kai niitä voi siirtää ilman suurempia näkyviä vahinkoja. Ja onhan nuo meidän reiätkin vähän eri kohdassa, joten putketa menevät vähän vinoon. Ei haittaa, kuka niitä nyt niin tarkkaan muutenkaan tarkastelee. Vessan patteri tuli vähän eri paikkaan kuin mitä itse ajattelin, mutta ei sen väliksi, paremmin putkari varmaan tietää parhaan paikan.

Tiistaina oli putkari saanut hommansa valmiiksi. Termarit puuttuvat, mutta ne varmaan laitetaan myöhemmin. Ilmalla tehtyä koeponnistusta ei myöskään oltu tehty. Koeponnistus tehdään siksi, että nähdään ettei pattereissa ole vuotoja. Tylsä se olisi huomata vasta sitten, kun vedet on laitettu pattereihin.

Keskiviikko ja torstai oli rempatonta aikaa. Keskiviikkona kärsin lorvikatarista eli katsoin vaan telkasta sarjoja. Torstaina taas olin kyllä lomalla, mutta aika meni mummilla ja siellä Itä-Uudellamaalla käydessä.

Mies tuli kotiin jo torstaina ja oli työn touhussa kun minä kotiuduin maakuntamatkaltani. Hää oli pistänyt paikoilleen jääkaappi-kaapin yläkaapin ovet (öh, ehkä pitää löytää parempi sana tuolle kaapille…). O ne hianot!

Perjantaina oltiin kummatkin vapaalla ja sillon vasta pistettiinkin touhuten! Minä poistin maaleja keittiöön tulevista vanhoista kaapeista (ja paloin, suplais) ja mies jatkoi jääkaappi-kaapin viimeistelyä. Pisti laittaen myös kattolistat.

Illemmalla vedettiin vesiputket vierasvessasta sekä keittiöstä tekniseen tilaan. Ei mennyt vedot ihan kuin siinä ruotsalaisessa tv-ohjelmassa, mutta noin tunnin ähräämisen jälkeen olivat putket paikoillaan. Sen jälkeen kannettiin keittiön saareke paikoilleen. Huomattiin siinä, että pienen ahdasta tulee olemaan saarekkeen ja jääkaapin välissä. Siirrettiin saareketta jonkin verran lieteen päin. Nyt on tilaa vähän enemmän. Okei, ei sitä 120 senttiä mikä olisi kuulemma ideaali, mutta ihassama.

Lauantaina ja sunnuntaina jatkettiin samoilla teemoilla: minä poistin maaleja ja mies teki muotteja keittiön betonitasoille. Siinä sai kummatkin päivät tährättyä.

Vanhat keittiönkaapit saavat jäädä tuohon asuun vähäksi aikaa. Ehkä mä jossain vaiheessa keksin niille sen oikean sävyn.

Käytiin sunnuntaina myös sahalla tilaamassa ovi- ja ikkunakarmilistat. Tulee samaa profiilia kuin lattialistoissa. Leveys sellainen 10 senttiä ja paksuus parisen senttiä. Otettiin kanssa sellaiset sovitepalat lattialistan ja ja karmilistan liitoskohtaan. Ei tule niin vaikeeta asennuksesta. Ehkä…

Ensi viikonloppuna sitten alkaa valuhommat. Betonia menee varmaan sellaiset parikytä säkkiä eli noin 450 kiloa, että niin. Ihan kiva, ei tartte mennä salille. Toisaalta en saa niitä nostella, joten mies saa tehdä suurimman työn 😀

Jos otetaan tähän loppuun vielä tällainen yhteenveto tästä viikosta: en saanut tehtyä ollenkaan niitä asioita, jotka olivat listalla. Shit happens, ei vaan jaksanut. On helpompi tehdä silloin, kun joku on vieressä patistamassa. Laiska sielu olen. Ensi viikolla taas vois kattoo, jos saisi listajuttuja etiäppäin. En tee listaa kuitenkaan, ettei ala ressaamaan 😀

Tähän loppuun kuva supersankaristamme Tirpasta, joka nukkuessaankin näyttää lentävän: katti to the rescue!!! Sori, että kuvassa petaamaton sänky…

IMG_20160701_084252