Vko 25/2016: Patterihommia ja niiden valmistelutöitä

Nyt on vihdoinkin tullut se viikko, jolloin patterien ja niiden putkien asentaminen aloitetaan. Optimistinen vuoden 2015 arvio oli joku maaliskuu. Että vähän on aikataulu venähtänyt… Nooh, oppia ikä kaikki. Tehtävälistoja saa, ja pitää!, tehdä, mutta aikataulut ovat kyllä ihan stanasta.

Mutta jees, tähän viikkoon. Maanantaina olin lomalla ja maalailin patterintauslistoihin ekan kerroksen maalia. Lisäksi leikkalin lumppupaerista lisää paloja. Kun mies tuli kotio, käytiin maalikaupoilla ja sitten se vielä maalasi porrashuoneen seinän. Siitä tuli aika pirtsakka, vaiko mitä? 😀

IMG_20160620_210538

Tehdään varmaankin niin, että huokolevyseinät maalataan tuolla värillä ja muut kaksi seinää sitten jollain muulla (ehkä vähän neutraalimmalla). Ei tule ihan silmille sitten tuo. Ei se ihan kirkkaan keltainen ole, mutta aika lähellä 😀 Aattelin myös, että jos seiniin tekisi sabloonakuvioita, joka rikkoisi vähän tuota keltaisuutta. Kassellaan kassellaan. Tuo huonehan jää  remppahuoneeksi vielä siihen asti, kun toinen puoli saadaan valmiiksi. Ei siis mikään kiire.

Tiistaina vedettiin yhdessä toka kerros listoihin sekä kannettiin patteri hollille. Onneksi mies oli ottanut töistä lainaan ns. skeitin, jonka päälle patteri sai nostettua. Sitten vaan rullailtiin paikoilleen. Tuut tuut. Tiistai-iltana tein, taas, ostoksia. Ostin Domus Classicalta keittiöön kaksi valaisinta, jotka tulevat meidän ainokaisen seinäkaapin alapintaan työtasovalaisimiksi. Sitten ostin Powerista Savon liesituulettimen, joka tulee meillä induktiotason yläpuolelle huuvan sisään. Ihan perus aktiivihiilisuodatinmalli, jossa nappulat tuossa alapinnassa. Ei tarvitse niistäkään enää stressata. Kaikesta muusta pitää, tietenkin 😉

Keskiviikko-aamuna mies pisti porrashuoneen listan vielä paikoilleen ja siivosi teknisen tilan. Ysin aikoihin putkari jo soittelikin, että miten pääsee taloon sisään. Että todiste on siitä, että joku on paikalle saapunut. Tuut tuut siihenkin. Mies kävi iltapäivällä hakemassa puusepältä keittiönkaapit. Toinen voidaan jo kasata paikoilleen, toisen (saarekkeen) kanssa pitää odotella, koska vie sen verran tilaa, ettei ole fiksua vielä paikoilleen pistää.

Kun mies oli keskiviikkona tullut kotio, oli Väiski ollut sisäportailla istumassa ja odottamassa. Sosiaalipuolen ovi oli ollut täysin seppoisen selällään. Putkiremppamiehet oliva tainneet vähän käydä sillä puolella 🙂 Nooh, muut kissat löytyivät oikealta puolelta. Aateltiin siinä sitten avartaa heidän reviiriään ihan luvan kanssa eli jätettiin ovi auki. Saivat käydä kattelemassa toista puoleta ihan rauhassa. Oli vähän jännää kaikille muille paitti Pepille, joka meni kuin vanha tekijä paikasta toiseen. Yöksi ovi jäi auki, pääsivät juoksemaan sinnekin ihan rauhassa.

Torstaina oltiin lomalla kummatkin. Siis päivätöistä, ei rempasta 🙂 Mutta, koska putkimiehet olivat myös töissä, jäivät meidän remppapuolen työt vähän vähäsiksi. Ei viittinyt mennä samaan aikaan sinne heilumaan. Kun putkarit menivät lounaalle, me mentiin vierasvessaa mittailemaan ja vesikalustetta rei’ittämään. Mä revin nauloja kanssa seinästä. Ei nyt ihan kaikkea ajateltua saatu tehtyä, mutta mitäs pienistä. Putkarit saivat kyllä paljon aikaan! Ekat patterit paikoillaan, aivan ihanat!

Käytiin siinä kaupasta ja kun sieltä kotiuduttiin jatkettiin vielä vähän hommia. Mies alkoi hiomaan ja maalaamaan porrashuoneen lattiaa. Minä taas kohdistin mielenkiintoni ja energiani emännänkaappiin, josta pitää vanhat maalit putsata poijes.

Kaikkea en saanut skrapalla poistettua, joten pitää odotella kauniimpaa päivää ja pistää Speedheater tulille ulkona. Lähtee varpisti. Ja niin, kaikki on pakko ottaa pois, koska vanha maali oli todella kärsinyt. Tykkään kyllä tuosta mintusta värinä, mutta mutta. Pitää miettiä.

Perjantaina, Jussina, tehtiin liisteröintihommia ennen mökille lähtöä. Ekaksi mies tapetoi keittiön puuttuvat pari tapettivuotaa. Sitten aloitettiin porrashuoneen loppuunlumputus. Siinä meni sen verras aikaa, että kun oltiin valmiita niin olikin jo aika lähteä möksälle.

Illalla kun tultiin takaisin huomattiin, että paperit olivat kuivuneet liian nopeasti (kuivausvehje oli todella tehnyt tehtävänsä) ja olivat menneet ihan käppyrään. Eipähän tarvinnut miettiä mitä lauantaina tekee 🙂 Vaikka kello oli lähempänä yhtätoista, meni mies maalaamaan porrashuoneen lattian vielä kertaalleen. Ehtii sitten kuivua kunnolla ennen maanantaita, kun putkarit tulevat taas töihin.

Lauantai valkeni kauniina. Aamukahvin jälkeen ruvettiin töihin. Mä aloin maalaamaan listoja, joita pystyi maalaamaan ilman suurimpia siivousurakoita. Maalin siis sai pintaansa keittiön, vierasvessan sekä olohuoneen lattialistat. Sillä aikaa Mies korjaili lumppupaperifiaskoa porrashuoneessa. Liisteri loppui kesken, joten vehnäjauholiisterillä jatkettiin. Se piti tehdä ekaksi, joten siirryttiin seuraavaan puuhaan: tehtiin jääkaappikaapin sisäseinät raakalaudoista. Mä pääsin käyttämään sirkkeliä, mii laiks 🙂 Mies ampui dyckertillä paikoilleen. Siitä tulee hyvä. Sitten mä siirryin ulos jatkamaan emännänkaapin skrapaamista. Mies taas alkoi tekemään jääkaappikaapin sähköjä. Emännänkaapista sain suurimman värit poistettua ja löysin netistä kuvan, josta näkyy kaapin alkuperäinen värimaailma. Saman värinen maali löytyi tuosta omastakin kolmen kerroksen jälkeen. Tuollainen siitä sitten tulee. Hyvähyvä.

Nyt pitää ottaa maalit pois vielä siitä seinäkaapista ja kattoa mitäs väriä siinä on alimpana.

Iltapäivästä saatiin seuraa, kun kaveri tuli isolta kirkolta käymään. Koska mä en saisi oikein enää nostella raskaita esineitä, pistettiin ilmainen työvoima heti töihin. Mies ja kamu kantoivat keittiönkaapit sisälle. Eka saatiin jo omalle paikalleensakin, muut odottelevat omalle paikallensa pääsyä vieraseteisessä. Ovathan ne vaan niin ihania ja kauniita <3 Ja nyt pitäisi alkaa miettimään taas sitä väriä. Värit ovat mulle vaikeita päättää.

Illalla mies vielä liimaili lumppuja seinille. Pistettiin sormet ristiin ja toivottiin, että korjaus toimisi eikä koko huonetta tarvitsisi tehdä uudelleen.

Sunnuntaina minä menin juhlistamaan maailman ihanimman kummitytön ripillepääsyä. Mies jäi töihin. Kun tulin kotiin, oli porrashuone (katastrofilta siis vältyttiin) ja lattialistoja maalattu. Ilmaiseksi saatu rakennusimuri oli päättänyt käräyttää jonkun osasensa, joten suurin osa ajasta oli mennyt sen kanssa tapellessa. Penteleen tekniset vehkeet 🙁

Ensi viikolla mä jään taas reissuleskeksi, kun mies lähtee viikoksi muualle töihin. Mulla olisi viikon to-do-listalla:

  • Maalikaupassa käynti maanantaina, ostoslistalla pönttöuunien maalit
  • Vieraseteisen listojen Osmotus
  • Muiden lattialistojen maalaus

Torstaina lähden käymään Pyhtäällä hakemassa vähän valurautahommeleita köökkiin, esim. vohveliraudan, munkkipannun sekä pikkulettupannun. Ja halvalla sain. Samalla myyjällä oli myynnissä myös messinkisiä verhotankoja, mutta niiden kanssa olin myöhässä. Nyyh. Mutta enpä ole ikinä tuolla suunnalla käynytkään, joten kiva nähdä millaista tuolla itärannikolla on.

Nonniin, tämä tästä viikosta. Viikon kissakuvassa on Tirppa, jota taisi vähän jännittää reviirin yhtäkkinen laajeneminen, Peppi taas oli ihan relana 😀

image