Vko 24/2016: You can’t stop the progress

Hommat sen kun edistyvät. Aivan ihanaa! Kyllä meille patterit saadaan laitettua ensi viikolla. Hiphei!

Elikkäs maanantai meni sairastellessa, issias otti nokkiinsa sunnuntain kuuraamisista.

Tiistaina minä maalasin vierasvessan seinät loppuu, pikkuosan vieraseteisen seinästä sekä paikkamaalasin sitäkin ja lisäksi vielä olohuoneen seinän paikkamaalausta. Mies teki samalla sähkö- ja listoitustöitä muualla.

Keskiviikkona jatkuivat listoitushommat. Mä taisin tehdä tällöin ruokaa ja pysyin poissa jaloista.

Torstai pyhitettiin levolle.

Perjantaina tuli putkari käymään, mies kävi läpi hommia sen kanssa. Pyritään siihen, että putkari aloittaa hommansa keskiviikkona. Tällöin olisi kaksi päivää töitä sillä viikolla, viisi päivää on yhteensä työmääräarvio. Kolme päivää pyritään tekemään heinäkuun alussa. Firmalla on vain kolme miestä töissä, joten työt on pakko jakaa osiin.

Tuon vierailun jälkeen käytiin pankissa kerjäämässä lisää rahaa. Saatiin, ei ole ihan pennien laskemista taas. Huh. Mutta nopeasti nekin rahat palavat, siltä se tuntuu varmaan kaikista remppaajista.

Illalla päätettiin vielä tehdä vähän listahommia eli vieraseteisen listat saatiin ojennukseen. Ainakin niiltä osin kun putkien vetoa varten tarvitaan. Loput tehdään, kun on enemmän aikaa. Sitten kuuluisana joskus-nimisenä aikana.

Lauantai saapui vetisenä. Jei. Mä lähdin vähän ostoksille, mies jäi väkertämään vähän lisää listoja. Mä kävin ostamassa Byggmaxista vessanpöntön vierasvessaan sekä lumppupaperia porrashuoneen seiniin. Päätettiin (öh, päätin), että seinä tehdään taas vähän eri tavalla kuin muut ja tähän inspiksen sain tästä blogista: http://italianpunainenparitupa.blogspot.fi/. Tuota blogia seuraan säännöllisesti muutenkin. Ovat aika händejä tekijöitä, suosittelen tutustumaan! Mä nyt vaan toivon, että meidän seinä onnistuu yhtä hyvin, koska muuten potuttaisi. Aikataulu on niin tiukka, ettei olisi oikein varaa uusintayrityksiin.

Ikeassakin kävin kääntymässä samalla reissulla. Ostin meille keittiönhanan. Olen aina halunnut tällaisen, jossa on tuollainen suihkutusosa: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00257892/. Ja nyt, kun on tulossa iso keittiöallas voidaan ostaa kanssa iso hana. Niih.

Mun ollessa shoppailemassa, oli miehen veljenpoika tullut avokkinsa kanssa kyläilylle Turun suunnasta. Olivat siirtäneet suurimman osan pattereista sisälle. Loistaavaa! Pihalle jäi kolme suurinta radiaattoria, joita tarvitaan vasta seuraavassa remppavaiheessa. Mies oli aiemmin tyhjentänyt vähän eteistä olohuoneeseen. Sinne sai mennä klaffilipasto sekä kappikello. Nyt on sielläkin vähän tyhjempää. Hiphei sillekin!

Ilmaa uhmaten miehet grillasivat meille ruoan. Syötiin ja sitten olikin jo vieraiden aika lähteä. Me päätettiin päättää kanssa remppapäivä siihen. Siirryttiin sohvalle kattomaan telkkaa. Ihanuutta <3

Sunnuntaina oli paaaaljon tehtävää. Oli lisää listahommia, seinän paperointia, lattian ja pattereiden maalaamista sekä seinien rei’itystä. Kaikki saatiin tehtyä pentele! Kuvatodisteet alla 🙂

Porrashuoneen seinän paperointi jatkuu vielä, ei saatu loppuun asti tehtyä. Mutta sen ehtii kyllä maanantainakin.

Viimeinen hirsiseinään tehtävä reikä ja tietenkin haisla yllätys tuli miehellä vastaan: naula. Ihan keskellä suamarin reikää. Meni varmaan satamiljoonaa minuuttia sen katkaisussa. Ettäs sellainen.

image

Mutta nyt tulikin sitten maailman suurin tenkkapoo vastaan. Mikä ihme seinänväriksi porrashuoneeeseen. Harmaa, sininen ja vihreä jo käytetty. Ettäs mitäs sitten. Lattiasta tulee vaaleansininen, listat taas valkoisia. Huomenna pitäisi se päättää, jotta saadaan patteri paikoilleen. Pientele sentään. Stressaavaa tällainen.

Ei kai siinä sitten muuta. Ensi viikolle, ennen keskiviikkoa tehtäväksi, jää lattia- ja kattolistojen maalaus pattereiden ja niiden putkien vaatimilta kohdilta. Porrashuoneen seinän maalaus. Pattereiden siirto omille paikoilleen. Porrashuoneen sähkökalusteiden asennus. Keskiviikon jälkeiseen aikaan jää katto- ja lattialistojen maalaus muilta osin, porrashuoneen seinän loppuunmaalaus. Pikkuvessan tsynsteemien koteloinnit. Jos aikaa jää, tehdään muutakin. Mutta onhan sitä juhannuskin, ei jaksa huhkia ihan koko aikaa.

Ja sitten viikon kissakuvat, joissa pääosissa Peppi Pepander ja Väiski.