Vko 23/2016: Megaviikko, hitsin vitsi

Joo, otsikko kertoo kaiken. Ihan paras viikko takana. Forriils OMG ja IHQ ja noin jotteesti. Enhän mä paljoakaan tehnyt, Mies teki noin 99 % kaikesta. Mutta se kaikki oli kyllä ihan älypaljon ja -hienoo. Okei lopetetaan nämä adjektiivien latelut ja mennään asiaan.

Maanantaina siivottiin olohuoneen lattia. Tiistaina Mies löi ko. huoneen naulat alas. Keskiviikkona minä, wohoo, kävin Rakennusapteekissa hakemassa pellavaöljymaalia, jonka Mies sitten suti ekaksi kerrokseksi lattiaan. Se toimii otepohjana vanhan vernissa maalin päällä. Ei Permo halkeile sitten niin helposti. Torstaina Mies veti toisen kerroksen, perjantaina kolmas. Ja tadaa tässä pari ennen- ja jälkeen-kuvaa. Kyllä mä sanoisin, että vaaleampi sävy kirkastaa huonetta!

Ja niin, keskiviikkona (kun odotettiin vesilaitoksen miestä, joka ei ikinä tullut) mies pisti tekien jääkaapin ympärille tulevan kaapin kehikon. Ja tässä näkyy meidän uusi jääkaappikin, joka on ihan superhyperhieno. Ja ostettu Saksasta. Ei se ehkä lasta mun puolesta synnytä, mutta kaiken muun kyllä varmastikin. Perjantaina kehikko sai ylleen sivupaneloinnin. Etuosaan tehdään avattavat yläkaapit ja vasemmalle sivulle avohyllyt. Mutta ne tehdään vasta sitten, kun patteriputket on saatu vedettyä.

Löördaakkina minä kävin äiteen kanssa Tahvosten Taimipäivillä Pohjassa, en ostanut mitään ps, ja mies mitotti sekä leikkasi listat niin olohuoneeseen kuin keittiöön ja pikkuvessaan. Sen jälkeen tulikin vaikein homma: vieraseteisen siivous sekä lattian hiominen. Se vasta olikin pölystä hommaa! Mutta pakko tehdä, koska sunnuntaina alkoi SUOPAKUURAUS.

Sunnuntain suopakuuraus alkoi sillä, että mä kävin Kodin Tavaratalossa ostamassa kolme ämpäriä ja kuurausharjan. Sitten vaan kylmää vettä ämpäreihin, joista yhteen laitettiin juoksevaa pellavaöljysuopaa. Marssijärjestys oli seuraava: ekaksi pari kolme lautaa kasteltiin vedellä (pyyhe), sitten laudat kuurattiin käyttämällä kuurausharjaa (suplais!). Viimeiseksi laudat putsattiin veteen kastetulla pyyhkeellä ylimääräisestä suovasta. Polvet huusivat hoosiannaa enkä päässyt loppuun, kun piti miestä pyytää apuun. Vatsaan tuli kramppi ja piti luovuttaa. Onneksi mies oli ihana ja tuli apuun. Lopputulema on kyllä hieno, sanomme me! Pinta tulee sellaiseksi samettimaiseksi.

Toinen suopaus tehdään viikolla taikka ensi viikonloppuna. Kuurauksen pointtina siis on se, että lattiasta tulee ajan mittaan likaa hylkivä, kestävä ja kaunis. Se myös pysyy vaaleana ja aidon puun tuntuisena eikä kellastu. Tällainen parin tunnin hevikuuraus tehdään pari, kolme kertaa vuodessa. Muutoin lattia sitten pestään kerran pari kuukaudessa vesisuopaseoksella. Niin, siitäs saitte tietoiskun ihan ilmatteeksi.

Kun mä kuurailin, mies siivosi ja järjesteli kaikki meidän kamat etueteisestä, kuraeteisestä ja porrashuoneesta. Nyt on rojut järjestyksessä.

Mulla oli vielä vähän virtaa kuurauksen jälkeen, ehkä siksi että mies teki sitten loppuosan ja mä sain vain istuskella taas, joten otin työn alle parin patterin maalinpoiston. Tai siis lähtevän maalin poistamisen. Siirrettiin ne odottelemaan parempia päiviä, minnes muuallekaan kuin, kuorkkiin. Sinne mahtuu, onhan siellä jo sohvakin 😀

Ai niin, perjantaina kävi kaksi vesilaitoksen miestälkin, joista ekan kanssa keskusteltiin mitä pitäisi tehdä (vesimittarin siirto sekä uuden ja vanhan runkovesijohdon yhdistaminen) tässä kuukauden sisällä. Tokaksi tuli mies, joka laittoi uuden vesimittarin paikoilleen ja liitti uuteen runkovesiputkeen. Nyt on pelit ja vehkeet teknisessä tilassa valmiita sen osalta.

Oliskohan siinä nyt kaikki tältä viikolta… Joo ehkä on. Ihan hitusti saatiin siis tehtyä!! Kaikki listalta ja vielä enemmänkin! Seuraavan kahden viikon työlista on alla kuvatun lainen:

image

Ja sitten vielä viikon kissakuva, jossa Tirppa (jolla oli sunnuntaina synttärit!) lekottelee ruokapöydällä, kun Mies juo kahvia. Ei olisi kannattanut yrittää rapsuttaa, tuli kynsistä per heti. On se sellainen epeli tuo kissa <3

image

Jees, and that’s all folks! Ensi viikkoon pallerot, rentouttavaa viikkoa kaikille!