Vko 22/2016: Listat opettavat kärsivällisyyttä

Hellettä piisaa. Uusi kaasugrilli lämpenee kädenkäänteessä. Autotallissa odottaneet listat ovat päässeet viikon näytelmän pääosaan. Hyvä niin. Taas yksi askel eteenpäin.

Viikolla mies maalasi vierasvessan lattian pariin kertaan. Ny o sekin valmis. Katto- ja lattialistatkin saivat ekan ja tokan maalikerroksen päällensä. Torstaina se pisti jalkalistat ihan omille paikoillensa. Ne o hienot!

Perjantaina mies teki ikkunoiden smyygejä. Me ei oltu ihan loppuun mietitty ikkunanpieliä kun laitettiin ikkunoita paikoilleen, aiheuttaa siis pientä pähkäilyä tänään ja tulevaisuudessa. Eka ikkuna takana, viisi edessä. Kyllä se siitä. Mutta nyt saa ikkunalistat edes jotenkin paikoilleen ja pieluksen näyttävät hyviltä. Ylin rivi ennen- ja alempi jälkeen-kuvia.

Lauantaina minä menin serkunlapsen ylppärijuhliin, mies jäi töihin. Siellä se laitteli sähköt ruokailuhuoneeseen. Tai siis sähkökalusteet. Pinta-asennettavia ovat. Näyttävät mun mielestä ihan sikahyviltä, ainakin nuo jossa on jo nuo kansihärvättimet.

Samaan syssyyn se maalasi vessan puuseinän toisen kertaan sekä laittoin puuttuvat pinkkaripalaset eri paikkoihin. On se aika kätsy! Kun tulin takaisin, alettiin laittamaan ekoja kattolistoja paikoilleen. Huomattiin, ettei mennykään ihan ku siellä Römsöössä. Ihan eri kulmia kuin lattialistoissa jne. Huoh. Siinä sitten pähkittiin oikeita leikkauskulmia, onneksi on netti josta tieto löytyi suhteellisen helposti. Ja nehän pätisi, jos kulmat olisivat sen just 90 astetta.

Sunnuntaina alettiin sitten mallaamaan listoja taas uudelleen paikoilleen, uusilla mitotuksilla. Ei menny taaskaan ihan niinku ajateltiin. Piti soveltaa. Sitten sovellettiin vähän lisää. Sitten pähkäiltiin. Ja loppujen lopuksi oltiin (olin) tyytyväisiä. Paikkapaloista jotkut kulmat kun ei vaan menny paikoilleen 4,5 metrin kangilla, kuten kolmesta ekasta kuvasta näkyy. Seinät kun eivät myöskään ole suoria. Hirret harvoin ovat. Paikkapalat saatiin hyvin piiloon maalilla. Ohan ne nyt hienot!

No siinä se oli se viikko taas pulkassa. Ensi viikolla ohjelmassa olisi

  • ruokailuhuoneen lattian puukittipaikkojen hiominen
  • korjausmaalaus olohuoneessa, vierasvessassa sekä -eteisessä
  • olohuoneen lattian naulojen alasvasarointi
  • oh:n lattian paikkakittaus
  • oh:n lattian maalaus
  • oh:n lattialistojen maalaus
  • jääkaapin raahaus keittiöön
  • jääkaappi/kuiva-ainekaapin kehikon tekeminen

Oliskohan tuossa ihan tarpeeksi yhdelle viikolle… Ehkä 😀

Mutta näihin tunnelmiin jätämme tämän lähetyksen. Kuulemma alkaa pakastamaan, suojelkaa kasvejanne sekä muistakaa pistää kunnolla vaatetta päälle!

Tässä viikon kissekuva, jossa ei ole kisseä. Yöllä siinä kyllä sellainen on ollut, kun naapurin mirri ollut kyttäyskeikalla auton päällä.

image