Vko 21/2016: Mitäpä muutakaan kuin maalaamista

Viikko takana, uusi viikko edessä. Koska rakastan listoja, tehtiin tuon remppapuolen töistä tällainen huonekortti, jossa näkyy mitä mihinkin huoneeseen pitää vielä tehdä.

IMG_20160529_194311

Vähän on pienellä kirjoitettu eikä kohdistuskaan ole oikein toiminut kamerassa, mutta hommaa on kuitenkin silleen ihan kivasti. Ettei aika vaan kävisi pitkäksi.

Perjantaina meille tuotiin kamaa, jota odotettu kauan: kunnon ruohonleikkuri ja kaasugrilli (joojoo, ei ole perinteisen voittanutta, mutta nopeampi tuo on!). Kuhan vaan ehtisi niitä käyttämäänkin…

Perjantaina mies teki olohuoneen katon valmiiksi. Koska maitomaalia olisi pitänyt pistää vielä toinen kerros, päädyttiin käyttämään ihan tavallista pellavaöljymaalia. Se kun peittää ihan eri tavalla ja on paaaaaljon helpompi levittää. Lauantai ja sunnuntai menikin sitten siinä maalaamisessa. Lopputulos on mielestäni aikas jees!

Ekassa kuvassa näkyy maitomaalin ja pömmin ero. Tokassa katto on maalattu kokonaan.

Minä maalailin lauantaina vuorostani keittiön paneeleita sekä vierasvessan lautoja. Vierasvessan seinä pitää maalata vielä toiseen kertaan.

Sunnuntaina minä leikkasin nurtsia kun mies maalasi olohuoneen kattoa loppuun. Oli muuten aikas työ vaikka olikin vetävä ruohonleikkuri. Onneksi ei ollut aurinkoinen päivä, olisin ehkä kuollut lämpöhalvaukseen. Nopsaan sen nurmikko kasvaa parissa viikossa. Nyt on taas, ainakin vähän aikaa, vähän kynitympi.

IMG_20160529_134926

Kun ulkoolta sisään pääsin, siirryin vierasvessan lattian kimppuun. Nyt on sielläkin eka kerros maalia pinnassa. Etenee etenee.

Vielä kun aikaa oli, aloimme mallaamaan ruokailuhuoneeseen listoja. Oltiin ostettu ihan digitaalinen kulmamitta, jotta nähdään nuo kulmat. Ainoa huono puoli, että sirkkelistä ei saa ihan niin tarkkaa säätöä. Nooh, mennään sillä mitä on. Vois sanoa, että aika äijämäiset listat ovat, ei mitään rimpuloita!

Listat pitää vielä maalata ennen kiinnittämistä. Kiinnitykseen käytetään ruuveja, koska muutoin seinän ja listan väliin jää aikamoisia holeja.

No siinä taisikin olla kaikki tältä viikolta. Ensi viikkoon pallerot! Se olisi kesäkuu!

Kissakuvaksi valikoitui tirppa, joka päätti mennä miehenpuolen kenkään, koska.

IMG_20160528_090429