Vko 20/2016: Talkoita pukkaa

Ja taas yksi viikko takana. Kesäloma (elokussa…) taas yhden viikon lähempänä. Ei enää kauaa, jaksaa jaksaa.

Viikolla joo piti taas käydä maalailemassa seiniä. Enpä käynyt. Oli muita hommia, karonkkaa ja muuta jutskaa. Ja tietenkin ne MM-kisat ja noin.

Viikonloppuna onneksi tapahtui sitäkin enemmän, koska TALKOOT lauantaina!!

Perjantai-illalla pisti mies tekien ja alkoi tekemään olohuoneen kattoa. Sekin etenee!

image

Perjantaina kävi arkkitehti/vastaava mestari kattomassa missä vaiheessa työt olivat ja olivathan ne viime vuoden lopusta ihan hyvin edenneet 🙂 Kun tämä toinen puoli saadaan valmiiksi, niin pitäisi taas tehdä käyttöönottotarkastus eli tämä osa talosta otetaan asumiskäyttöön. Josko se saataisiin tehtyä ennen kunnan loma-aikoja. Ehkä.

Mutta siis lauantain talkoot vietettiin aurinkoisessa säässä. Hommat painottuivat pihan puolelle, joten hyvä sää oli aika kiva yllätys. Nyt on etupiha puhdas, tuo nurkka oli aikamoinen puurojukasa viime vuoden lokakuulta lähtien. Lumien sulaminen paljasti taas karun totuuden… Tässä vähän ennen ja jälkeen kuvaa.

Lisäksi siirrettiin puut takapihalta sivupihalle. Eli ekan kuvan paikasta tokan kuvan paikkaan. Puita oli ihan vatusti. Kuljetusreitti oli ihan arsesta. Kaikkea ei saatu siirrettyä, mutta ihan halvatusti kuitenkin! Kiitos kaikille osallistujille, oli ihan tosi sitkeetä porukkaa!

Vähän ehkä enemmän naapurin näköpiirissä nyt nuo kalikat, mutta pakko oli siirtää. Tehdään tuohon pellon viereen vielä puuvajat, jotka vähän peittävät näkymää. Ja meneehän nuo aika hyvin vuodessa polttoon.

Sunnuntaina tehtiin vähän sisähommia. Mä maalasin savimaalilla olohuoneen vikan seinän.

image

Lisäksi maalia sai pintaansa vierasvessan pinkkarit.

Mies keskittyi keittiön paneloimiseen. Siitä tulee khyllä niiiiiin hieno <3

Mä vielä hioin puulieden hormin savupeltiä rälläkällä, nyt liikkuu ilman suuren suurta raakaa voimaa. Vähän voimaa tarvitaan vieläkin, mutta se on ihan ok.

Siinä välissä käytiin grillaamassa lounasta. Lounaan jälkeen minä siirryin lepäilemään, mies ja anoppi jatkoi vielä ulkohommien parissa.

Pitää kyllä sanoa, että oli hyvä viikonloppu. Tuo pihan siivoaminen oli rankkaa, mutta todellakin sen arvoista. Etupiha ei ole enää (niin) pommin jäljiltä olevan näköinen. Mutta onhan sitä romua vieläkin siellä, mutta ei enää niin paljoa.

Ensi viikolla on listalla: olohuoneen katto, keittiön paneloinnin ja vierasvessan puuosien maalaus pömmillä. Jos aikaa jää, niin kokeillaan josko porrashuoneen seinä saataisiin pinkopahvitettua sekä maalata.

Kissakuvaa ei tällä kertaa ole.

Ensi viikkoon balleroiset, älkää palako (kuten me) vaan muistakaa käyttää aurinkorasvaa!