Vko 16/2015: viimeisiä kattoja viedään

Tänä viikonloppuna se tehtiin: betonieteisen ja porrashuoneen katot ovat valmiit (tai no, niin valmiit kuin voivat olla ennen ikkunoiden poisottamista)! Eristeet ovat tontilla odottelemassa päiviä parempia, kattopaneelit suurimmaksi osaksi poistettu. Nyt on hyvä fiilis!

Lauantaina kohteena oli olkkarin lattia mulla ja miehellä betonieteinen. Minä siis revin vaneria olkkarin lattiasta kun mies hakkasi seiniä palasiksi. Lopputuotokset ovat alla.

Olkkarin lattia oli hetken jopa puhdas…

Sunnuntaina tehtiin sellainen plääni, että mä lähdin käymään Biltemassa ja kaupassa, mies jäi repimään kamoja katosta ja seinistä. Kolme tuntia mulla kesti ja siinä ajassa oli mies saanut jo melkeinpä kaiken tehtyä. Jei!

Eristeiden repiminen on sotkuista puuhaa, olisi ehkä kannattanut laittaa jotkut muovit tälläkin kertaa oviaukkoihin. Nyt on koko remppapuoli kuorrutettu ruskealla pölyllä. Noh, hyvähän se on jälkikäteen mietiskellä.

olkkarin_lattia_puhdas

Nyt alkaisi olemaan paikat niin valmiita, että ootellaan enää keväisiä kelejä, jotta ikkunoita voisi alkaa ottamaan irti. Sitten alkaakin taas jännät ajat: päätettiin ottaa imuauto imuroimaan alapohjan olkieristeet ja dumppaamaan ne pihalle. Sen jälkeen muokataan maapinta (-> siivotaan rakennusjätteet ja tehdään uudet tuennat niskoille) sekä tehdään rossilaudoitus ja paperointi. Sitten vaan sama auto pihaan ja selluvillat alapohjaan. Sähkö- yms. vedot (viemäri- ja käyttövesiputket kai päätettiin meneväksi rossipohjassa eli eristetilan alla) valmiiksi ja avot, laudat takaisin. Eikö kuulostakin helpolta?

Okei, siinä välissä pitäisi taloa myös hieman kengittää. Vielä ei tiedetä miten paljon alimpia hirsiä tulee vaihtaa, mutta on niitä varmaan ainakin pari. Kengittämisellä tarkoitetaan siis talon alimman hirsivarvin vaihtamista. Tämä on yleensä jossain vaiheessa edessä jokaisessa vanhassa hirsitalossa. Itse kengitys tapahtuu siten, että talo tunkataan ylös, vanha hirsi poistetaan ja uusi laitetaan tilalle. Helpommin ehkä sanottu kuin tehty… Hirret ollaan jo hankittu, ostetaan pois Säkylän hirsitalosta ylijääneet kappaleet. Lisäksi meillä pitää vaihtaa ainakin yksi välipohjan niska sekä osa sitä seinää, jossa Simppa asustelee.

Lyhyestä virsi kaunis. Pieneltä tämä viikonlopun homma tuntuu kun kirjoittelee sen paperille (virtuaaliselle sellaiselle), mutta sunnuntaina nukkumaanmennessä tuntui siltä, että saatiin taas ihan älyttömästi aikaan.

Ensiviikkoon öttelöt, eagle has left the building.