Vko 15/2016: hirsihommia ja seinämaalia

Nonniin, melkein oli taas turha viikko remontin kannalta, mutta saatiin me jotain tehtyä.

Mies oli viikolla taas reissussa ja mun piti touhuta ihan sikana, mutta enpä hommaillut. En edes pikkupossuna. Väsy, pääkipu sekä oksetus vaivasi. Ei oikein työt maittaneet…

Mies tuli torstaina takaisin ja otti heti hommakseen mennä hiomaan ruokailuhuoneen lattiaa. Perjantaina miehellä alkoi hirsikurssi, joka oli kuulemma todella hyvä ja opettavainen. Oppi moottorisahan käyttöä, varausten tekoa jne jne jne. Kurssin eka osa kesti pe-su klo 9-17. Vähän kuvatodistetta kurssilta:

Perjantaina kun sieltä tuli takaisin, jatkoi hän ruokailuhuoneen parissa. Teki puuliimasta ja purusta ns kittiä, jolla tilkitsi lautojen reikiä. Kattellaan miten toimii. Isoimpiin reikiin laittoi kemiallista puuta, jota oltiin ostettu pari tuubia tässä päivänä muutamana. Pari tuubia meni pariin lautaan, pitää siis ostaa lisää.

Lauantaina, miehen ollessa kurssilla, minä kävin Lohjan Motonetista ostamassa kuutisen pakettia kemiallista puuta. Ja kun mies kotiutui, laittoi hän sitä lisää lattiaan.

Sunnuntaina minä sain jotain konkreettistakin aikaan, vihdoinkin! RUOKAILUHUONE ON MAALATTU!!! Hitsin vitsi, on tätä odotettu! Olo oli heikko, mutta pakko oli saada jotain viikolla aikaan.

Maalina oli savimaali, johon sekotetaan pigmenttiliuos, jotta saadaan haluttu värisävy.

imageRuokailuhuoneen väriksi valikoitui vaalean harmaa. Maali on aika tumma levitettäessä, mutta kuivuessaan vaalenee tosi paljon. Alla kollaasi koko hommasta, johon meni ehkä noin puolitoista tuntia.

Mutta joo, lattia- ja kattolistat tulevat valkoisiksi, lattia taas harmaaksi. Nuo ehkä luovat kontrastia seinään ja kattoon. Nyt seinä näytti ihan tavallisen valkoiselta, ei vaalean harmaalta. Vii vill sii sitten.

Ja kun pari tunnin päästä meni kattomassa työnsä jälkeä, niin kyllä siitä sävyeron näki kun vertasi alla olevaan pinkopahviin. Pinta on kivan struktuurinen, näkyy siis siveltimen jäljet silleen kivasti. Joo mää tykkään. Ja niin, tuo tuossa vasemmalla on varjo, ei mikään värivirhe 😀

image

Lattian eka maalikerros saadaan ehkä tuossa ensi viikon aikana laitettua tuonne. Vieraseteisen katto odottaa vieläkin maalikerrosta. Sekin tulee varmaan sitten ensi viikolla tehtyä. Äh, asiat etenevät taas etanavauhtia, mutta sille nyt ei voi mitään.

Lopuksi kissekuvia Tirpasta, pienestä penteleestä, joka kurittaa takkia sekä isoveljeä. Isoveli on vähän silleen, että pikkusisko saa kohta turbaan.