Vko 13/2016: vihdoinkin maalia lattiassa ja katoissa

Hyvää ja aurinkoista päivää taas täältä työmaalta! Täällä ollaan oltu ahkeria, vaikka itse sanonkin. Olen hiukan jopa ylpeä itsestäni 😉

Viime viikollahan tein itselleni to-do-list’in reissuleskiajalleni. Mitäs kaikkea sainkaan noista tehtyä?

Tiistaina oli vielä lomapäivä, kun putkari tuli käymään. Häntä odotellessani tapetoin keittiön loppuun. ONKO VÄHÄN HIENO!! Eli yksi kohta listassa tehty, check.

Samalla kun tapetoin, irroittelin ruokailuhuoneen katosta nauloja. Sekin valmis, check.

Ennen lounasta imuroin ja putsasin keittiön lattian. Check.

Lounaan jälkeen aloitin maalaushommat eli nyt on keittiön lattiassa eka kerros Permoa. Tämä ei ollut edes listalla ja kuitenkin tehty!

Keskiviikkona aloitin tekemään toista kerrosta. Maali loppui kesken. Voihan pihka. Noh, huomenna K-raudan kautta kotiin ja eikun jatkamaan. Kyllä se alkaa näyttämään jo lattialta!

Mä en ole valkoisen lattian suurin ystävä, mutta kyllä se vaan kirkastaa huonetta! Ja lattiahan ei jää täysin valkoiseksi, siihen tulee harmaalla maalilla maalattu salmiakkikuvio, vähän niinkusta alla olevissa kuvissa (jotka ryöstetty netin syövereistä):

Torstaina vetäsin puoleen huoneeseen sen tokan maalikerroksen. Nyt näyttää tältä:

Suurensuuri yllätys oli, kun siirrtyin sosiaalitilaan tekemään ruokaa, että Miehenpuoli palasi matkoiltaan kotiin! Ai ihanaa!

Perjantaina minä tein taas etätöitä, kun mies puursi remontin kimpussa. Hää otti ruokailuhuoneen katosta kaiken irtoavan irti ja sitten lähti hakemaan Tammisaaresta maalia, jolla katto maalataan. Katon sävy, Uulan Minttu, tulee olemaan mahdollisimman lähellä alkuperäistä väriä. Tuli siitä aikamoisen makee! Ei liian uuden näköinen ja kuitenkin tosi siisti. Kuva ennen ja jälkeen. Oikeassa, jälkeen, kuvassa on katto vielä vähän märkä, siksi on vähän laikukas.

Töiden jälkeen otin taas sudin vanhaa maalia täynnä olevaan käteeni ja aloin maalaamaan keittiön lattiaa, taas kerran. Maalasin vain siihen asti mistä eilen aloitin, se kun oli vielä hiukka nahkeeta.

Siinä kauppaan ajellessamme mietin ääneen sellaista vaihtoehtoa, että talossa olisi sama katon väri linjassa etu- ja takapuolella. Eli tuo minttu olisi ruokailuhuoneessa, vierasvessassa sekä -eteisessä. Valkoinen olisi keittiössä ja olohuoneessa, porrashuoneessa ja kuraeteisessä omansa, kuten myös aula/lastenhuone/vessa- sekä kodinhoitohuone/vanhempien makkari-kombinaatioissa. Joillain samaa väriä löytyy lattioista, me oltaisiin vähän erilaisia tässä. Ja niinhän päätettiin sitten tehdä.

Lauantaina oli taas reissun aika. Mä kävin aamulla ennen lähtöä sutasemassa vielä keittiön loppuun. Nyt saa odotella keittiökaappeja, joiden jälkeen alan kuvioiden tekemisen.

Ysin aikoihin otettiin suuntimeksi Marttila, josta käytiin hakemassa pari paria pariovia (hahaa, kuinka älytön lause 😛 ), kuusi kappaletta ikkunoita (kylmiin eteisiin) sekä pari kph-seinävalaisinta ja katkaisijoita+pistorasioita. Siellä oltiin vähän pidempään, omistajapariskunta kun on NIIIIIN älyttömän mukava. Ovat saman ikäisiä kuin me ja tehneet aika pitkälle saman kuin me. Hiukkasen laajemmankin, heille ei tullut edes vettä tuossa 2009. Meillä on niin onnellinen tilanne, että talo on kunnallistekniikasta eikä tarvitse miettiä jätevesiasetuksia taikka muita.

Marttilasta ajettiin Turkuun, Hassisen kirpputorille, josta haettiin se ihana Muuramen kaappi. Sen paikka tulee olemaan ruokailuhuoneen nurkassa. Ja en varmaan edes koske siihen, vaikka maali onkin vähän lohkeillut, antaa iän näkyä vaan reilusti.

Kun kotio tultiin, alettiin hommiin. Mulla oli homma aika iisipiisi: vierasvessan katon maalaus. Ja kyllä, sekin on hieno! Kuvaa siitä ei ole, joten sanaani pitää vain luottaa 😉 Sävy on sama kuin mikä siellä ruokailuhuoneessa.

Mies aloitti ruokailuhuoneen lattian hiomisen kanssa. Osassa vanhoja lattialautoja oli joku tasoite päällä, joka piti saada poistettua. Ei ollut mikään nopea homma! Kun tasoite oli saatu poistettua, aloitti mies ruskean maalin pinnan rikkomisen. Tämä tehdään siksi, että uusi maali pysyisi kiinni vanhassa laudassa. Alla kuvakolleksön työn edistymisestä.

Vikassa kuvassa näkyy oviaukkoon laitettu muovi, jolla yritettiin pitää pölyn huoneessa. Toimi ihan ok. Hiominen saatiin valmiiksi vain kolmasosan verran, jatkuu siis ensi viikolla.

Keittiönlattian tilanne on hyvä. Sehän onnistui paremmin kuin mitä olisin voinut kuvitella!

image

Sunnuntaina oli vapaapäivä. Mun maha kun oikein ei ollut yhteistyöhaluinen ja mies teki oikeita töitä.

Mutta alla siis yhteenveto tästä viikosta to-do-list’in muodossa:

 • Irroittaa ruokailuhuoneen katosta naulat
 • Maalata olohuoneen kattopaneelit taas ja kerran (siirtyy johonkiin tulevaisuuden viikkoon)
 • Paikkamaalata keittiön katto (lattian maalauksen takia siirtyy)
 • Maalata vierasvessan katto toisen kerran
 • Tapetoida keittiö loppuun (jos uskallan)
 • Siivota keittiö
 • Hioa puuhellan savupelti (ensi viikolla sitten, tai joskus)

Tuon lisäksi tuli vedettyä alla olevat yli

 • Ruokailuhuoneen katon maalaus
 • Vierasvessan katon maalaus
 • Ruokailuhuoneen lattian skrapaaminen ja hiominen

Noh, mitäs ensi viikolla (rakastamieni listojen teko jatkuu :D)

 • Ruokailuhuoneen lattian loppuunhiominen
 • Vierasvessan katon paikkamaalaus
 • Vieraseteisen katon maalaus (x2)
 • Ruokailuhuoneen hirsiseinän putsaus ja yleinen siivous
 • Ruokailuhuoneen seinien maalaus (tai ainakin sen aloittaminen)

Elikkäs nyt pääfokus on ruokailuhuoneessa sekä vierasvessa/eteinen-akselilla, koska keittiö on holdissa lattian maalaamisen takia. Maanantaina pitäisi aloittaa sillä, että eteinen siivotaan ja telineet kasataan, jotta maalaus voi alkaa. On se ihme miten sitä romua kerääntyy joka paikkaan 😀

Nonniin, kissakuvia kehiin! Tällä kerralla pääosissa Tirppa ja Väiski, jotka päättivät vähän painiskella kevätauringon loisteessa <3 Kuten jokainen kissan omistaja tietää, kunnon painit alkavat hellällä nuolemisella ja päättyvät jomman kumman häviöön. Tällä kertaa häviön koki Väiski, joka päätti poistua paikalta. Eli puolikas kissa voitti ison kollin. Girl power!