Vko 09/2016: Starring: pinkkari. Supporting role: ikkuna.

Hyvää tätä viikkoa taas kaikille! Toivottavasti se on mennyt kaikilla mainiosti. Kesä on, taas, viikon lähempänä. Siinäpä vasta rohkaiseva ajatus, totta tosissaan! Alkaa pikku hiljaa kunnolla pännimään nuo aamukuurat auton lasissa.

Mutta niin, asiaan. Tällä viikolla pääosissa ovat seinät pinkopahvien muodossa, sivuosassa ikkunat.

Tiistaina oli mies kotona ja sai hyvän tatsin pinkkareiden laittoon. Ekasta kokeilusta viisastuneena ei pihistellyt liisterissä. Ja nehän onnistuivat hyvin! Okei, kantapään kautta tälläkin kertaa 😀

Lauantaina alettiin Vaasasta ostettuja ikkunoita kunnostamaan ihan kurssin muodossa. Kurssi järjestetään Uudessakaupungissa joka toinen lauantai, yhteensä olisikohan ollut viisi tai kuusi kertaa. Saadaan siis yksi kokonainen ikkuna (kuusi puitetta yhteensä) kunnostettua kurssin aikana. Alla ekan päivän kuvasatoa. Lähtötilanne ja lopputilanne. Otettiin siis kitit, lasituslangat ja lasi ekaksi pois. Sitten alkoi kivoin osuus eli maalien poisto. Sain melkein kaikki pois, mutta vielä tuo tippanokka sekä sisäpuolen profiili jäi jäljelle. Niihin tarttee vähän järeämpiä aseita.

Kun kotiuduin kaukomailta, löysin talostamme erityisen kyrsiintyneen pinkopahvittajan. Mutta, kun sunnuntaina mentiin remppapuolelle, näyttivät seinät erittäin hyville! Hei, maalausta maille valmista pintaa vihdoinkin! Tuuttuut! Että nyt pitäisi vaan päättää se seinien väri… Se vasta vaikeaa onkin!

Mutta kyllä me sunnuntaina tehtiin muutakin kuin vain otettiin kuvia. Pinkkareita saatiin pariin muuhunkin paikkaan, sitten loppui liisteri 🙁

Keittiön katosta piti ottaa pois ihanan ihanat ilmastointiputket, jotta saadaan uusi kattopaneeli paikoilleen. Niitä varten siirrettiin rakennustelineet sinne. Samalla otettiin naulat pois katosta ja muutenkin siistittiin se, jotta ensi viikolla voitaisiin aloittaa katon paperointi, koolaus ja panelointi. Putkin läpivientikohtiin laitettiin ilmansulkupaperia, joka on paljon kovempaa matskua kuin rakennuspaperi. Eipähän eristeet varise niskaan.

Tehtiin illalla vielä viitisen litraa liisteriä, saadaan maanantaina laitettua lisää pinkkaria ruokailuhuoneeseen. Hommat etenevät. Jätte kiva juttu.

Päätettiin kanssa, että, koska kattoa lasketaan keittiössä sekä olohuoneessa, patteriputket vedetäänkin lattialistan päällä eikä katonrajassa, kuten aiemmin mietittiin. Muutos ihan siksi, että putket eivät sinne mahdu. Katon ja ikkunan yläosan välissä on yksinkertaisesti liian vähän tilaa. Onneksi lattialistat ovat öböyt 12 cm korkeita. Havainnollistava kuva alla, lainattu Perinnemestari-nettisivuilta.

image

Nonniin, siinä kaikki tältä viikolta. Nopsaan meni. Nyt viikon kissakavalkaadi, jossa tähtenä, taas kerran, mrs. Trps. Hän päätti muuntautua möyrijäksi. Lopuksi tuli väsy.

Tästä on hyvä jatkaa taas ensi viikolla, olkaatten ihmisiksi!