Vko 06/2016: Ei paljoa uutta länsirintamalla

Ja taas on kesä viikkoa lähempänä. Vaikka ei sitä ilmasta huomaisi. Sataa sen verran kaikkea veden eri muotoja taivaalta. Jos ei tule lunta niin räntää. Ja jos ei räntää niin vettä. Jee. Yöh.

Tästä viikosta tulee varmaan aika vähätöinen. Ehkä. Ainakaan ei viikonloppuna tehdä paljoakaan, koska ollaan siellä Nokialla. Mutta jos nyt näin viikolla tekisi sen mitä töiden jälkeen jaksaisi ja perjantai-iltana jotain vähän isompaa.

Maanantaina oli mies urhea ja reipas: pisti porrashuoneen lattian nippuun. On se vaan niin hiano! Tähän tilaan tulee kanssa kirjahylly tuolle oikealle seinälle ja ikkunan eteen pöytätaso koneille ja muille. Sellainen työhuoneen tyyppinen ratkaisu siis. Voi kattella pellolle kun työasioita mietiskelee.

Tiistaina päätettiin pitää ihan kunnon lepopäivä. Huomenna sitten aletaan taas puuhastelemaan. Mies mietti teknisen tilan maalaamista, mä taas aattelin josko sitä alkaisi pistämään huokolevyä tuohon porrashuoneen seinään. Voitaisiin sitten siitä aloittaaa pinkopahvittaminen. Sitten joskus.

Keskiviikko tuli varkain. Ulkona satoi ja oli kylmää sekä märkää. Kun kotiin pääsimme, päädyimme kuitenkin siihen, että mies meni hommailemaan raksalle ja mä tein ruokaa. Aika perinteinen työnjako siis 😀 Nyt on viimeistä levyä vaille valmis tämäkin huone.

Torstai oli taas lepopäivä, koska miehellä oli lomaa perjantai. Tiesi, että rakennuksillahan se menee kokonaisuudessaan, joten pystyi hyvillä mielin olemaan ihan lungisti.

Ja niinhän se perjantai meni miehellä, töissä. Minä tein töitä ja lounastauolla pykäsin tekien myös lisää vehnäjauholiisteriä. Mies taas laittoi porrashuoneen nippuun. Sitä varten piti ottaa följari pois seinästä. Ei ihan helpoin homma, mutta ei paha nakki tuollaiselle tekijälle. Kolmelta mä pääsin auttelemaan sen mitä pystyin eli pistin liisteriä seinään. Viisi litraa sitä meni ja nyt on enää yksi huone liisteröimättä eli se olohuone. Alla kuvia porrashuoneesta, kuvia ei ole vessasta ja vieraseteisestä, mutta nekin on liisteröity. Niinku oikeasti. Tuossa ylävasemmassa kuvassa näkyy följarin rautatangot, jotka menevät seinän läpi.

Ja, koska mies on etevä ja nopsa, sai se valmiiksi kanssa keittiön väliseinän! Seinälaudat ovat yläkerrasta ja ovat kai vanhoja vintin lattialautoja. Tulivat uusiokäyttöön siis 🙂 On se hieno, vaikka itse sanonkin! Tuohon vielä kun kuvittelee oikealle huuvan (josta tulee kyllä aikamoisen massiivinen, koska pitäisi tulla oikeasta seinästä lähtien, joka ei edes mahdu kuvaan, tuonne induktiotasolle asti…), ala- ja yläkaapit sekä erillisuunin, niin kyllä se keittiöltä alkaa näyttämään 😀 Pikkasen mielikuvitusta pitää aina olla, ainakin remontoidessa!

image

Illalla facea selatessani tuli eteeni kohtalon johdattamana tämä ihanuus. Olihan se pakko ostaa. Halvalla ja läheltä. Aivan ihana, eikö vain, I’m in love <3 Nyt pitää vain keksiä häälle joku arvoisensa paikka… Ja niin, mihin se laitetaan odottamaan sitä arvoistansa paikkaa… Noh, ei mietitä sitä nyt, vasta sitten kun käydään maanantaina se hakemassa. Nyt mä vain nautin siitä.

Lauantai ja sunnuntai meni sitten Nokialla tuulettuessa. Menomatkalla käytiin hakemassa viisi patteria. Tulomatkalla taas käytiin Hämeenlinnassa hakemassa hakemassa aitan ovet. Ensi kesää odotellassa!

Kun kotio päästiin, päätettiin vielä kokeilla miten menis yhdet karmit ovineen paikoilleen. Eivät menneet. Luovutettiin. Ensi viikolla uusi yritys. Ehkä tehdään kuitenkin niin, että kasataan karmit maassa ja sovitetaan ovi paikoilleen. Sitten naulataan/ruuvataan karmin osat kiinni. Nyt osaset kiinni toisissaan vain lohenpyrstöliitoksilla. Ja kun laitettiin karmit kiinni oviaukkoon, ei ovi sopinutkaan paikalleen. Tietenkään. Seuraavalla kerralla paremmalla onnella.

Nonniin, eiköhän se ollut taas tässä tältä viikolta. Hyvää viikkoa kaikille palleroisille, kyllä se kevät sieltä vielä tulee!!

Viikon kissakuvaksi valikoitui kolmen kissan kissajuna mielipaikassaan eli meidän sängyssä…

img_1251