Vko 05/2016: liisteriä seinään ja lautaa lattiaa, perushuttua

Uusi viikko, uudet hommat. No stress, no hurry. Otetaan lungisti ja mennään virran mukana. Näitä sananparsia pitäisi jokaisen remontoijan hokea itselleen tasaisin väliajoin. Ja sitten vielä toimia niiden mukaisesti. Helpommin sanottu kuin tehty. Jotenkin remontissa on taas sellainen vaihe, että aikaa menee toooodella pieniin asioihin. Asiat eivät etene. Eivät ainakaan niin näkyvästi kuin mitä haluaisi. Sama fiilis siis kuin maapohjan kanssa. Mutta kyllä se tästä. Hiljaa hyvä tulee, meillä ei ole kiire minnekään.

Maanantai oli meillä lepopäivä, ei tehty mitään. Katottiin telkkaria, tehtiin ruokaa. Rapsuteltiin kissoja. Oli jees.

Tiistaina siirrettiin ulkona olleet lattialaudat sisälle kuivumaan. Ne pitäisi pistää sitten porrashuoneen lattiaan, kunhan vain huoneen sähkövedot saadaan tehtyä. Meille tulee porrashuoneeseen työhuone, jota varten pitää vetää sähköjä. Ilman sähköä on vaikeaa käyttää konetta. Odottelen, että milloin se langaton sähkö tulee. Olisi rempankin teko helpompaa, kun ei tarttisi näitä piuhoja vetää miljoonia kilsoja joka paikkaan.

Keskiviikkona oli hyvä päivä mulla noin muuten. Ei ollenkaan ottanut päähän tulla bussilla kotio. Bussit lähtevät joko 14.40 taikka 16.45. Kun on tullut töihin seiskaan, ei tuo viiden bussi kauheasti innosta. Matka-aika on 1,5 tuntia, joka menee rattoisasti radiota kuunnellen (x3m on nyt kuuntelussa, ei ole pahitteeksi oppia ruottia). Mies tuli töistä siinä seinskan aikoihin. Oli tarkoituksena mennä laittamaan viimeiset huokolevyt seinään, mutta, koska kello oli niin paljon, ei sitten menty.

Torstaina ei tehty mitään rakennuksilla, koska tultiin kotiin niin myöhään. Olin treffaamassa mummia ja mies äiteetäänsä.

Perjantaina olin taas kotikonttorilla päivän. Käytin lounastunnin kokkailuihin eli tein vehnäjauholiisteriä viitisen litraa. Piti tehdä kummenen, muttei meilla ollut niin isoa kattilaa. Kyllä tuollakin pärjää. Oli kyllä helppo homma tehdä, käsi vaan väsyi siitä sekoittelusta. Kun mies tuli kotiin, lähti se heti hommiin remppapuolelle. Laittoi palovillat paikalleen ja sytytteli tulisijoja. Niiden sytyttelyssä kun on ollut parin päivän tauko. Sen jälkeen alettiin laittamaan viimeisiä huokolevynpalasia paikoilleen. Ja valmiiksi saatiin (tai no, yksi jäi laittamatta, koska lattialaudat olivat edessä), jee.

Oli vaikea ilta. Ensimmäinen kunnon taisteluväsymyskohtaus tuli, kun katsoin kämppää ja mitä pitäisi tehdä. Tuntui, ettei sitä saa koskaan valmiiksi. Kaikkialla on roskaa ja lautaa ja paneelia, lattioita ei saa ikinä maalattua eikä seiniä maalattua jajajajajaja… Ahdituin. Menin takaisin sosiaalipuolelle rauhoittumaan. Pitää muistaa hengittää. Kyllä tämä tästä.

Lauantaina aloitettiin päivä esiliisteröinnillä sekä porrashuoneen lattian puhdistamisella. Päätettiin siis pistää porrashuoneen lattia paikoilleen, jotta sinne voi alkaa säilömään tavaraa. Mä otin hoitooni liisteröinnin ja Mies alkoi katkomaan lautoja. Pitkälle ei päästy, kun käymään tuli puutarhasuunnittelijamme, joka oli tehnyt meille pihamme yleissuunnitelman. Hyvältä, ja hitsin suurelta, meidän pihan näyttää! Kyllä tällainen mulle sopii 🙂

image

Kun oltiin käyty suunnitelma läpi, jatkoin seinän kimpussa. Viidellä liisterilitralla, joka on ollut tekeytymässä yön yli puolilämpimässä tilassa, saa liisteröityä nähtävästi puolet huoneesta. Seuraavan satsin annan vain jäähtyä hetken ja alan pistämään sitä seinään. Eka satsi oli aika jönkköä kamaa ja tämän vuoksi myös aika vaikea levittää telalla. Josko notkeampi tuote olisi helpompi. Tässä eka huone, keittiö, esiliisteröitynä:

image

Mies taas oli aloittanut porrashuoneen lattian kanssa:

image

Tässä vaiheessa sitten tajuttiin mitä kello oli ja mitä oli tänään vielä tehtävänä eli katto/lattialistojen haku sahalta. Ja sitä ennen piti auto tyhjentää edellisenä viikonloppuna haetuista lattialaudoista. Ja mikä ihaninta, ulkona satoi, TAAS, loskalunta! Ekaksi heivattiin ulkona seissyt vanha puusohva autotalliin ja sen perään parikyt lattialautaa. Lounaan jälkeen lähti mies sahalle. Sinne päästyään huomasi, ettei sahalla ketään ollut. Soitin sahamiehelle, joka oli juuri ehtinyt lähteä. Sovittiin, että haetaan listat joskus parin kolmen viikon päästä. Huh, onneksi voidaan tehdä noin, koska meillä ei ole paikkaa sisällä minne listat laitettaisiin! Tylsä miehelle, joka joutui tekemään turhan reissun. Hukkareissun aikana mä tein taas viisi litraa liisteriä. Mies jatkoi lattian kasaamista ja minä taas toisten huoneiden liisteröintiä.

Mä sain valmiiksi ruokailuhuoneen sekä vieraseteisestä ja -vessasta noin 90 prosenttia. Jee!

Mies taas sai lattian puoliksi tehtyä. On se kyllä nopsa!

image

Sunnuntai meni remontin kannalta vähän kankkulan kaivoon, koska menimme laskiaispäivälliselle mun porukoille, jossa oli siskot ja siskojen lapset ja koirat ja kaikki. Kyllä oli ihanaa! Ja ne laskiaispullat, nomnom!

Illalla poltettiin vielä tulisijat ja mietittiin ensi viikon töitä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tai jotain.

Mitä siis ensi viikolla luvassa? Noooh, ainakin porrashuoneen lattian loppuunteko. Sitten pitäisi levyttää ko. huone, jotta voitaisiin esiliisteröidä loppuun a) vierasvessa, b) olohuone ja c) porraseteinen. Jos aikaa jää niin voisi alkaa laittamaan karmeja paikoilleen erinäisiin paikkoihin. Viikonlopuksi (la-su) lähdetään Nokialle kylpemään, joten remppa on tauolla sen aikaa. Samalla reissulla kyllä käydään hakemassa pattereita Tjunda Skolan’sta Kemiönsaarelta sekä siskon kaverilta Paimiosta. Ei siis taaskaan ihan turha vloppu remontin kannalta.

Nonni, that’s all folks! Hyvää viikkoa, älkää kaatuilko, on aikas liukasta siellä ulkona!

Viikon kissakuvan tarjoaa mrs. Trps, joka on tainnut juuri nuolla masua, koska näyttää aika muhkealta…

 IMG_20160204_191125

3 kommenttia artikkeliin ”Vko 05/2016: liisteriä seinään ja lautaa lattiaa, perushuttua

  1. Hei Säkylästä!

    Mitä teille kuuluu?

    Tuula Vätti

  2. Mitäs meille, teinipoikien kanssa arkea vietetään. Elämä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Toukokuussa 2015 syntynyt sijoitetun tytön Kasper ilahduttaa käynneillään. Saku ja Tii-Mari muuttivat naapuriin 1.6. Ovat kauppiaina siellä Rauman Lapissa. Seppo tekee hommia Bernerille ja on koko ajan jossain asiakaskäynnillä. Viime viikolla sain valmiiksi maatalouden verotukset, alvit ja muut.Tämän viikko on mennyt Punaiselle Ristille. On ollut tapahtumia yms. Kevättä odotellaan. Maa on ollut lumeton, mutta yöllä oli tullut lunta ja sataa edelleen. Hyvää remontin jatkoa ja tulevaa kevättä! Tuula

Kommentointi on suljettu.