Vko 04/2016: lattiaa ja seinää, taas, with a little hint of tekniikka

Ja uusi viikko on taas täällä! Mies oli maanantain vielä kotona, mutta tiistaina lähti taas reissuun palaten perjantaina. Tiistaina tuli tieto, että maalämpöpumpun ensimmäinen asennusosa tehdään torstaina, joten pitipä pistää ripeästi maalaten!

Mutta kyllä me (mies) saatiin maanantainakin jotain tehtyä: eteisen lattia on (viimeistä lautaa vaille) valmis! Wohoooo, yksi etappi taas saavutettu <3 Alla hieno kuva-kollaasi meidän ihanan ihanasta eteisestä. Mä oon vähän rakastunut, ehkä niinku.

Maanantaina saatiin kanssa putkarilta tarjous patteriverkoston pykäämisestä. Tarjous oli kohtuullinen (vähemmän kuin mitä ajateltiin), vaikka putket eivät ole mitn muovi- taikka kupariputkea, jota pystyy helposti taivuttamaan ja liittämään, vaan putkisto tehdään galvanoidusta teräsputkesta. Teräsputki on paksumpi ja kolhompi sekä siihen on työläämpi tehdä liitoksia sekä käännöksiä. Mutta se vain on ainoa putki, joka sopii valurautapattereihin. Mä oon vähän tällainen näiden pienten asioiden kanssa 😀 Putken pystyy maalaamaan seinän värillä taikka sitten jollain ihan muulla, jos pattereista haluaa ns sisustuselementin. Ajatus mikä mua hotsittaisi, muttei Miestä, yllätys 😀 Alla pieni havainnekuva ko putkesta vanhemman patterin kyljessä.

image

Tiistai tuli vettä valuen. Voi himputti miten paljon mä inhoan loskaa. Kotiin päästyäni aloitin maalaus-operatsioonin. Valmiiksi se tuli. Vähän oli epätietoutta asioiden paikoista, joten maalasin vähän liikaa, mutta mitäs sillä on väliä, koska jossain vaiheessahan koko koppi pitää maalata. Nyt ei vain jaksanut tehdä sitä. Joskus. Sometime. Mutta tässä nyt puoliksi maalattuna, ihan hyvän näköinen tuli. Ei haluttu alkaa laittamaan mitn kivilevyjä seiniin, joten jäi reilusti vanerille.

Ai niin, meillehän on tullut kamaa tässä päivinä muutamina. Domus Classicalta tuollaisia kytkimiä ja pistorasioita sekä niiden alle lain pakottamat suojalevyt. Ovat ne hienoja <3

Taloon.com’sta ostettiin Renovan pistorasioita sekä antenni- ja telerasioita. Eivät ole niin kauniita kuin nuo Domus Classican, mutta menettelevät. Ne sijoitetaan paikkoihin, jotka eivät ole niin näkyvillä.

Seiniin päätettiin kokeilla Biofarben savimaalia (biofarben.fi). Maali sävytetään itse, joten ostettiin pari putelia mustaa pigmenttiä, jotta saataisiin seinästä sellainen vaaleanharmaa. Tämä maali tulee siis ruokailuhuoneeseen. Katotaan miten toimii. Hankitaan sitten lisää, jos tuntuu toimivalta. Vähän jänskättää tuo sekoittaminen, mutta kyllä siitä hyvä tulee. Pakko tulla 😀

Keskiviikkona tuli flunssan perkules ja teki tyhjäksi melkein kaikki päivän suunnitelmat. Oli pakko käydä kaupassa hakemassa ruokaa, joten samalla reissulla kävin heittämässä puusepälle tiskialtaan sekä roskismekanismin. Saadaan sitten oiken kokoinen kaappi 🙂 Roskismekanismi oli sitten tietenkin rikki, joten pitipä laittaa reklamaatio myyjälle.

Kotona tein vielä pieniä siivoustöitä, jotta  maalämpöpumppuasentajat pääsevät huomenna töihin. Otin esimerkiksi eteisen ja porrashuoneen välisen kynnyksen pois, jotta painavien kamojen raijaaminen ei ole niin vaikeaa.

Torstaina kello kahdeksan aloittivat miehet pumppujen ja muiden asentamisen. Minä lunssassa kuuntelin touhua seinän toisella puolella. Ei mennyt ihan putkeen se asennus, koska eivät saaneet maalämpöpumppua sisälle tekniseen tilaan. Soittivat siinä puoli neljän aikoihin miehelle, että voivatko joko purkaa ovenkarmit (ei) taikka tehdä jonkun roikotussysteelmin kattoon (ei). Mutta illalla kun menin tulisijoja polttelemaan, oli tekninen tila alla olevan näköinen:

image

Ja hei, nyt on eteisessä taas tilaa pitkästä aikaa <3 Valitettavasti eteinen on yhtä siivoton ja keskeneräinen kuin ennenkin, sitä ei korjannut tavaran vähentyminen…

image

Kuulemma nokkakärryillä olivat tuon oikean puoleisen möhkäreen sinne saanut. Tuo yläosa painaa siis sellaisen sata kiloa ja se, että paino on yläpäässä, aiheuttaa haasteita. Yläosan saa erikseen, mutta mites sen sitten saa takaisin paikoilleen, kun kaappi on teknisessä tilassa. Noh, turha jossitella, miehet saivat homman vietyä kunnialla päätökseen. Hyvähyvä! Takkojen polttelu on kyllä rentouttavaa puuhaa. Kattelin pädillä uusia x-files-jaksoja nokka valuen ja yskien keuhkojani pihalle peittoon kietoutuneena.  Aika tunnelmallista. Paitsi toi nokan valuminen ja yskiminen.

Perjantai-iltapäivällä putsailin vähän rappusia, niille kun oli mystisesti aineellistunut hirveä määrä kaikenlaista rompetta. Niin paljon, ettei yläkertaan enää päässyt kulkemaan. Sain kamat siivottua pois, nyt kehtaa taas kulkea. Meillähän on tuossa toisessa eteispatissa kaksi ovea, joista vain toinen on käytössä. Toisen oviaukon eteen on rakennettu portaat, seinässä on kivilevyt ja villat. Aateltiin kuitenkin, että, helpottaaksemme pitkien tavaroiden siirtoa yläkertaa, avaisimme seinärakenteen tuon toisen oven osalta. Silloin saisi pidemmät puut suoraan ylös ilman, että olisi minkäänlaisia käännöksiä. Sitä odotellessa. Mies käytiin hakemassa Lohjalta kuuden aikoihin. Perheemme on taas täysilukuinen.

Lauantaina oli taas hiukan vähätöinen päivä remontin edistymisen osalta. Päivällä käytiin vaihtamassa auto Tuusulassa ja samalla matkallä kävin ostamassa Motonetista yläjyrsimen. Kaikillahan nyt sellainen pitää olla. Autoilu ei päättynyt siihen tietenkään, koska sahalla odottivat loput lattialaudat sekä katto- ja lattialistat. Sinne siis. Saatiin kyytiin lattialaudat, mutta listat jäi ottamatta, koska olivat liian pitkiä. Pari metriä olisi jäänyt pää ulos ja se on kyllä liikaa. Tullaan seuraavana viikonloppuna hakemaan ne. Kun kotio päästiin, vihdoinkin, alkoi mies leikkaamaan vessan lattialautoja oikeaan pituuteen. Minä taas menin, kunnon vaimon tapaan, tekemään meille murkinaa.

Sunnuntaina oli operaatio vierasvessan vuoro. Aikaa meni läpivientien ja muiden kanssa, itse lautojen latominen meni varmaan tunnissa parissa. Ja nyt se on valmis <3 <3

Meidän nemesis, yläkerran viemärin läpivienti, saatiin myös selätettyä tänään. MUAHAHAHAHAHAAAAAA! Oli siinä töitä, tiellä oli väliseinän runkoa ja kattolaudotusta, mutta mikää ei ollut liian kova pala Miehenpuolelle, joka ylitti kaikki tielle laitetut esteet merimiesmäisen kiroilun säestämänä. Nysse on siinä. Ja pysyy. Prkl.

image

Joo siinä se tämä viikko taas sitten oli. Mies on, näillä näkymin, ainakin ensi viikon täällä, joten iltaisinkin saadaan asioita tehtyä. Itsekseen kun en nähtävästi saa tehtyä mitään. Syytän flunssaa. Maanantaina kannetaan ulkona olevat laudat sisälle. Tiistaina voitaisiin laittaa vikat huokolevyjen palaset paikoilleen. Keskiviikkona voisikin alkaa huokolevyjen esiliistertöinti. Näyttää pahasti sille, että ensi viikonloppuna alkaa pinkopahvien laitto. Hitsin pimpulat! Mutta, kuten aiemmat kerrat ovat opettaneet, aikataulut eivät yleensä pidä. Ajatus on kuitenkin ihana.

Jeps, ensi viikkoon pallerot. Kissakuva of the week, Väkä ja Tirppa nukkumassa, rauhallisina:

image