Vko 01/2016: lattiaa, seinää ja niin edelleen

Vuosi vaihtui ja piti ihan miettiä tuota otsikointiakin. Että mennäänkö juoksevalla numeroinnilla vaiko vuoden viikkojen mukaan. Mentiin vuoden viikkojen mukaan eli aloitetaan ykkösestä taas.

Meikätyttö paineli maanantaina hyvin levänneenä (not) töihin eli miehelle tuli vaimoton lomaviikko. Ai että tätä on odoteltukin 😀 Ja hyvin toimi vaimottomuus, sai aika paljosti aikaan yksinäänkin!

Mutta ei haavereiltakaan voitu välttyä. Toisten tikkaiden viimeinen porras antoi periksi ja aiheutti pientä damagea. Onneksi ei mitään haavaa pahempaa. Onneksi mä en ollut tikkailla, koska olisi varmasti aiheuttanut mulle jonkun elinikäisen trauman tikkaita kohtaan…

image

Vastaavan mestarin piti tulla käymään, ei tullut. Sain puhelimella kiinni, oli tullut este. Katotaan toinen päivä. Juttelin myös putkarin kanssa, tulee käymään työmaalla tällä viikolla, jotta saadaan tarjous patteriverkoston pystytksestä. Tekevät kaksi tarjousta, toinen mustilla rautaputkilla (perinteiset valurautapattereissa, isompi työ) sekä kupariputkilla (helpommat asentaa, ehkä kalliimmat osat). Itse haluaisin nuo perinteiset isot rautaputket (kerras sitä), mutta jos ero mitataan tonneissa niin jäävät tekemäti. Sain myös muurarin kiinni, hääkin tulee käymään tällä viikolla. Paljon on miehellä tapaamisia. Ja keskiviikkona, loppiaisena, lähdetään hakemaan Somerolta pöytäsahaa. VIHDOINKIN saamme kunnon katkaisuvälineen, hitsin vitsi, on sitä odotettukin!!

Joo, tiistai tuli varkain. Minä vietin päivän töissä, mies työmaalla. Olohuone on sitten levytetty kahteen kertaan. Siitä tuli hyvä! Nyt oottaa enää pinkopahveja. Laitetaan jossain vaiheessa, kuhan muut hommat saadaan ekaksi pois alta. Kyllä tuohon kelpaa alkaa laittamaan pintaa paikoilleen.

image

Keskiviikko alkoi vastaavan työnjohtajan käynnillä. Kattoi mitä oltiin saatu aikaiseksi. Tehtiin valmistumistodistus pankkia varten, jotta saadaan taas vähän hynää. Nyt tuleekin kerralla isompi kuluerä, kun maksuun tulee maalämpö, keittiö, lattialaudat, listat jajajaja… Lista jatkuu… Noh, seuraavaksi pistettiin Movanon nokka kohti Someroa ja haettiin se kauan odotettu pöytäsirkkeli!

Kun hakumatkalta kotio päästiin, aloitettiin ruokailuhuoneen tyhjennys (helmipontit ha huokolevyt menivät väliaikaisesti olohuoneeseen). Ja kun tyhjäys oli vihdoin valmis, alettiin pistetämään lautaa lattiaan. Ei sitä kauaa jatkunut, naulat loppuivat. Mulla loppuivat myös hermot, joten päätettin jättää homma siihen. Kun naisella menee hermot, ei kenelläkään ole enää hauskaa.

Torstai, ihana torstai. Kylmää kuin pohjoisnavalla. Iuh. Aamu aloitettiin reippailulla eli haettiin sahalta noin puolet laudoista. Ihanan kirpsakassa -23 pakkasessa ladottiin lautoja autoon. Siellä kun oltiin niin tilattiin myös katto- ja jalkalistat. Löydettiin vanhat listat eristeiden seasta ja ne toimivat malleina uusille listoille. Ihan samanlaisia ei enää valmisteta, enkä halunnut teettää isolla rahalla uutta terää, joten otettiin lähin samannäköinen vaihtoehto. On tämänmoinen:

image

Listan korkeus tulee olemaan joku 12 senttiä, paksuus taas 25 milliä. Vähän siis hevimmät kuin kaupasta ostettavat listat.

Kattolista taas tulee olemaan holkkilista, joka on tällainen:

image

Samalla reissulla käytiin hakemassa myös palovillaa rautakaupasta, nyt voidaan alkaa hyvällä omallatunnolla pönttiksiäkin polttelemaan. Okei, ekaksi pitäisi saada ne villat sinne välipohjaan ja toiseksi se muurari tänne. Mutta sitten voitaisiin alkaa polttelemaan.

Mä tein töitä päivän ja mies huhki työmaalla. Voisin sanoa, että sankarimaista työmoraalia hän tänään osoitti: tuvassa noin viisi plusastetta (lattiantasossa varmaan nollassa) ja kuitenkin äijä vetäs neljää lautaa alle valmiin lattian paikoilleen. Kun mulla loppui työt niin menin auttamaan viimeisten lautojen paikalleenlaitossa. Tunsin itseni tarpeelliseksi, vaikka menikin hermo melkein heti kun pääsin töihin. Poraaminen ei ole mun juttu. Menee joko koolingin ohi taikka sitten jotenkin vinoon. Tai jotain. Aaaaargh. Mutta hieno lattia on. Oikeasti. TOKA HUONE VALMIS!!

Ja tässä vähän kuvia uusista laudoistamme. Jaksoimme kantaa sisälle 21 lautaa, kuorkkiin jäi vielä puolet. Ei vain jaksanut kantaa niitä. Painavat ku synti ja mun lautajärjestelemistaidot olivat vähän ruosteessa… Yhteen huoneeseen tarvitaan ehkä noin 34 kappaletta lautoja. Kuvissa vertailun vuoksi myös pala vanhaa lautaa.

Uusien lattioiden asentaminen aloitettiin keittiöstä perjantaina. Paljon helpompi homma kuin vanhojen lautojen kohdilleen sovittelu. Kiinnitys tapahtui ruuveilla päältä naulaamisen sijaan, laudat olivat suoria (tai ainakin suorempia) ja niiden pontit ovat kohdikkain ihan sama minkä laudan otit pinosta. Että ihan kakkupala. Suht pitkän päivän mies teki ja sai lattian varttia vaille valmiiksi.

image

Lauantaina käytiin aamupäivällä hakemassa lisää lautaa sahalta, jotta voidaan viikonlopun aikana saada myös eteisen lattia tehtyä. Minä pistin tarmoni ruokailuhuoneen seiniin ja niiden levyttämiseen. Yhden kerroksen sain kahteen seinään, vielä yksi seinä jäi jäljelle. Sitten vielä toinen kerros. Mies teki keittiön loppuun ja aloittin eteisen lattiaa. Hitsin vitsit, meillä on keittiössä lattia!! Yksi virstanpylväs taas ohitettu. Huhhuh, on tätä odotettukin 🙂 Tähän jäätiin lauantaina:

Sunnuntai ajateltiin pitää siivous/lepopäivä, mutta ei me sitten raaskittu sellaisia pitää. Jatkettiin hommia siis siitä mihin eilen jäätiin. Valmiiksi ei hommaa saatu, mutta ei enää paljoa puutu. On niin paljon kamaa huoneissa, ettei asioita voi tehdä kerralla valmiiksi, vaan pitää välissä siirtää kamaa valmistuneelle osuudelle. Siksi lattiakin jäi tuohon kohtaan mihin jäi. Tuu mats staf. Joo, vähän epötarkkoja kuvia, pitäisi opetella kohdistuksen käyttöä.

Mä taas sain melkein kahteen seinään toisen kerroksen huokolevyä. Tavaran paljous haittasi munkin tekemistä, koko ajan joku tiellä tai ei mahtunut leikkaamaan levyjä kunnolla jne. Ja se roskan ja muun määrä on liiallinen, argh menee hermot. Mutta kyllä se siitä. Maanantai pitää omistaa siivoamiselle, jotta on kivempi tehdä töitä taas viikolla.

Vähän pidemmälle olisi halunnut hommia saada, mutta minkäs teet.

Teknisen tilan tekijä kävi lauantaina laittamassa raudoitusverkkoa lattiaan. Aiemmin lattiaan oli laitettu jo primeria, jottei kamat valu vanereiden nurkista ja saumoista rakenteisiin. Hommat etenevät, jee!

Ja tietenkin se pakollinen kattendaalis-kuva. Tämän viikon kylmät ilmat saivat kissat hakeutumaan talon lämpimimpiin paikkoihin eli ikkunalaudoille, joissa pystyi masua lämmittelemään. Tirpan peppu näyttää suuremmalta kuin mitä onkaan, vaikka on tyttö saanut vähän massaa ympärilleen 😀

image

Ensi viikkoon taas palleroiset, silloin luvassa on lisää lattioita, lisää teknistä tilaa ja lisää seiniä, ihan tosi jännää siis!

Stay frosty people!