Kohta se alkaa… Vihdoinkin!

Previously in Karjaan Kaunotar – mission possible…

10.7.2014 Talon bongaus

Nähtiin kiva hirsitalo netissä, josta lähetettiin välittäjälle viestiä. Ei oltu tätä ennen edes ajateltu muuttamista alle kaksi vuotta vanhasta kerrostalokolmiosta.

15.7.2014 Rakkautta ensi silmäyksellä

Tiesin, että tämä on SE. Osasin nähdä 80-luvun kipsilevyremontin taakse: näin korkeat ja tilavat huoneet, isot ikkunat ja loistavan pohjan. Toisaalta näin visioiden vaatimat kymmenet tuhannet työtunnit. Ilman työtä ei ole kauneutta. Tai jotain.

18.8.2014 Virallinen tarjous

Tarjous tehty kaupungille. Nyt vaan odotetaan. Ja odotetaan. Ja odotetaan.

2.9.2014-26.9.2014 Tarjous hyväksytty sellaisenaan, kuntotutkimusta pukkaa

Tarjouksemme hyväksyttiin sellaisenaan. Olo hämmentynyt. Olimme laittaneet kuntotutkimusklausuulin, joten nyt vaan tutkimusta tilaamaan. Tutkimus tilattiin lohjalaiselta Jussi Törmäseltä, joka osoittautui loistavaksi valinnaksi. Tutkimus tehtiin yhdessä päivässä (7,5 tuntia) ja lopputuloksena: vanhan katon vuotamisen aiheuttamat lahot hirret sekä rakennusvirhe yhdessä huoneessa. Ei niin paha kuin mitä 114 vuotta vanhalta talolta voisi ehkä odottaa, mutta lisätyötä, ja -kustannuksia, vaatii kuitenkin.

20.11.2014 Kaupanteko ja urakan alkaminen, HEP!

Nyt se sitten alkaa. Ekaksi kauppa kiinni allekirjoituksin ja siitä sitten heti talolle pistämään lämpöjä päälle ja tuuletinta huutamaan. Lämminvesivaraajaa ei ole käytetty varmaan 1,5 vuoteen, joten sen toimivuus voi olla kyseenalainen. Kassellaan kassellaan.