9.-11.1.2015, 8. remppavkl

Taas täällä, tuuttuut! Tämä viikonloppu oli pyhitetty tulevan keittiön ja siinä olevan vessan rusentamiselle ja niiden seinien puhdistamiselle. Ja he (HEI) edellisessä postauksessa mainittu vanha ulko-ovikin löytyi, jei sille! Tai siis ulko-oven aukkohan se on, ei mikään itte ulko-ovi.

vanha_eteisen_ovi

Homma aloitettiin siitä, että vessaan menevät vesiputket pätkittiin ja revittiin irti. Lavuaari siirrettiin odottamaan uusiokäyttöä. Pesukonehana siirrettiin myös varastoon odottamaan putkarin käyttöä, varastoon kun päätettiin tehdä väliaikainen vaatteidenpesupiste. Samaan paikkaan (mun mielenrauhan takia) laitetaan uusi, pienmpi, lämminvesivaraaja. Se 300 litraa lämmittävä järkäle yläkerrasta saa painua pellolle. Haluisikohan joku ostaa sen… Ei varmaan, se on WANHA.

Mutta vessa-asiaan palataan taas. Vessanpöntön veden poistaminen sieltä itse pöntöstä olikin vähän kinkkinen homma. Piti konsultoida Googlea eikä sekään tajunnut kertoa suoraan mitä halusin. Onneksi mies löysi ihkaoikean videon siitä miten ne vedet sieltä saa pois. Niin se internetti opettaa. Miten tuollainen olisi voitu selvittää pre-interwebbi aikana?? Vaikka silloin elinkin, en osaa vastata.

No joo. Ei kuitenkaan tyhjätty niitä vesiä jostain syystä. Miksi tehdä asioita nyt jos ne voidaan tehdä… joskus toiste.

Ja nyt sitten siihen vanhaan ulko-oven aukkoon.

Se on ihana. En tiedä miksi, se vaan on. Jos siis ajattelee asiaa niin, että noin puolen vuoden päästä se laitetaan taas peittoon eikä sitä varmaan enää kukaan talon historian aikana näe. Eikä kukaan ole nähnyt sitä puoleen vuosisataan tätä ennen. Me ollaan aika etuoikeutettuja. Tai jotain.

Vanhasta eteisestä löytyi myös muita vanhoja detaljeja. Vanha lamppupiste vanhalla sähköjohdolla ja vanha kattolista.

vanha_lamppupiste_eteinen

Kattolista on kuulemma tylsempi kuin ne, joita ollaan säästelty muista huoneista, mutta ei haittoo. Keittiöön tulee vanhanmallinen sitten joskus kun ollaan siinä vaiheessa. Eli joskus miljoonan vuoden päästä. Kattolistasta ei ole kuin erittäin epätarkka kuva, kun tymät koolingit tuli hyvän kuvan eteen. Joku oli jättäny ne sinne blokkaamaan eräiden bloggareiden kuvaussessiot. No blame.

vanha_kattolista

Tuohon tilaan jätettiin sitten keittiö/vessa-kompleksi odottama an seuraavaa viikkoa ja uutta tarmoa. Sunnuntai meni aika pitkälle siivotessa, puuta ja kaikkea shaibea oli taas kerääntynyt työtilan ympärille. Alla kuvia puupinon tilanteesta. Jännää, eikö? Oottakaapa sitä kun aletaan ottamaan kuvia maalin kuivumisesta, sepä vasta jännää onkin! Muahahahaahahaaa. Piste.

To be continued. You want it or not.